Sportrádió: Kaptam hideget-meleget – Pintér Attila

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2022.04.19. 20:07
null
Pintér Attila (Fotó: Földi Imre)
Interjút adott a Sportrádiónak Pintér Attila. A labdarúgó NB II-ben szereplő III. Kerületi TVE nemrégiben kinevezett vezetőedzője beszélt a fogadtatásról az új klubjánál, korábbi munkáiról, a magyar válogatottnál szövetségi kapitányként eltöltött időszakról és a családja támogatásáról.

Az első munkanapokról a III. Kerületi TVE-nél:

„Volt már pár hely, ahol nagyon bíztak benne, hogy meg tudom oldani a problémát. Most rövid az idő, megpróbálunk mindent, hogy a III. Kerületi TVE a következő évadban is NB II-es legyen. Az első meccsemen a Kecskemét ellen megszereztük a vezetést, de a végén kaptunk egy elkerülhető egyenlítő gólt. A második kecskeméti találatot szabálytalanság előzte meg, nekünk kellett volna szabadot rúgni. Fontos lett volna az egy pont, mert lehet, hogy ennyin múlik majd a bennmaradás.”

A fogadtatásáról:

„A magyar valóságban kaptam hideget-meleget. Mindegy, hogy jót vagy rosszat teszel, elkönyvelnek valaminek. A III. Kerületnél nagyon pozitívan álltak hozzám, és ez még jobban motivál, hogy a csapat a következő bajnokságban is a másodosztályban szerepeljen. Ez egy kis ékszerdoboz itt, annak idején Fradi-játékosként is szerettem idejárni a hangulat, a közösség miatt.”

Hogy miért hívták vissza Sopronhoz, a Győrhöz és a Mezőkövesdhez:

„Voltak olyan dolgok, amik nem tetszettek, ezt nyilvánosan mindig el is mondtam. Nem biztos, hogy Magyarországon annyira kifizetődő elmondani az igazságot. Rájöhettek, hogy nekem van igazam, és mások csapták be őket.”

A család támogatásáról:

„Nagyon sokat köszönhetek a szüleimnek, egész életemben segítettek. Ha elhiszik, ha nem, én arra sem emlékszem, hogy édesapán mikor halt meg vagy hogy mikor temettük el, mert ő mindig itt van velem. Próbálom átadni ezt a fiamnak, majd kiderül, hogy mennyire sikerül.”

A szövetségi kapitányságáról:

„A Jóisten és a közeg öt meccset adott. Nagy dolog, ha egy edzőt szövetségi kapitánynak neveznek ki. Elértem a csúcsot, de a közeg nem volt velem korrekt, nem érdemeltem meg. Csányi Sándor elnök úr, akivel a mai napig jó a viszonyom, és akinek az edzőbizottságban lévő emberek nem adtak megfelelő tájékoztatást az elnökség részére, hozott egy döntést, ami jónak bizonyult, hiszen a csapat kijutott az Európa-bajnokságra.”

A teljes beszélgetés:

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik