NB I: Ki gondolta volna, hogy 30 perc alatt két gólt szerez a Puskás Akadémia!? – Vignjevics

P. V.P. V.
Vágólapra másolva!
2019.08.04. 07:25
Az Újpest 3–1-es vereséget szenvedett a Puskás Akadémiától a labdarúgó NB I 2019–2020-as idényének nyitó fordulójában. A mérkőzés után a két vezetőedző, Nebojsa Vignjevics és Hornyák Zsolt értékelt. 

Nebojsa Vignjevics, az Újpest vezetőedzője így értékelt.Nebojsa Vignjevics, az Újpest vezetőedzője így értékelt.

„Az első éles bajnoki mérkőzés mindig rendkívül nehéz, ennek teljesen más az atmoszférája, a karaktere a felkészülési mérkőzésekhez képest. Voltak hullámvölgyei és jobb periódusai is a csapatnak. Könnyen bekapott első góllal szerezte meg a vezetést a Puskás Akadémia, amely után magabiztosabbá váltak, mi pedig szétszórtabbá. A második félidő megvoltak a helyzeteink az egyenlítésre is, de a vendégek harmadik találata eldöntötte a mérkőzés sorsát. A mai napon az volt a különbség a két együttes között, hogy míg a felcsútiak az első helyzetükből betaláltak, nálunk kimaradtak a lehetőségek. A fiúk mindent beleadtak a mai találkozón, de ki gondolta volna, hogy az első harminc percben két gólt szerez a Puskás Akadémia?!”

Arra kérdésre, hogyan fogadta az újpesti szurkolók kritikáját, így válaszolt.

„Megvan a joguk ahhoz, hogy elmondják a véleményüket a játékról vagy bárkiről. Bár most nem számítottam rá, de korábban már átéltem ezt.

Hornyák Zsolt, a Puskás Akadémia vezetőedzője a kétgólos győzelem ellenére sem volt teljes mértékben elégedett.

„Nagyon örülök az eredménynek, fontos volt számunkra a mai nap, a kezdet. Csak az bánt, hogy még szerezhettünk volna egy vagy két gólt, erre megvoltak a lehetőségeink, a ziccereink. Illetve az sem tetszett, hogy a meccs közepén visszaálltunk nagyon mélyre. A középpályán szerettük volna letámadni az Újpestet, ami az első félidőben megvalósult, viszont a második félidő elején ezt már nem tudtuk hozni. Ezért számítottunk is arra, hogy az ellenfelünk visszajön a meccsbe, de az volt a szerencsénk, hogy 2–1 után mi voltunk azok, akik ismét játékba jöttünk, s berúgtuk a harmadik gólt. Sajnálom, hogy a csapat megelégedett ezzel az eredménnyel, ami persze nagyon jó így az első mérkőzésen.”

Amikor átvette a Puskás Akadémia irányítását, arról beszélt, hogy a taktikát a jó védekezésre és a gyors kontratámadásokra építik. Ezen némileg változtatni kellett, méghozzá az Újpest ellen duplázó Ezekiel Henty visszatérése miatt.

„Nem tudtuk biztosan, hogy a Puskás Akadémia játékosa lesz-e, de miután Eszékről visszajött hozzánk, kicsit módosítottuk a játékunkat. Igazából a középpályán való letámadás, és abból a kontrázás jól működött az Újpest ellen, a játékosok 90 százaléka teljesítette azt a védőmunkát, amit elvártam.”

Ahogy az a meccs közben látható volt, magas hőfokon égett a kispadnál, teljesen együtt élt a játékkal. Azt mondja, ez csak a kezdet.

„Nagyon ki tud hozni a sodromból, ideges vagyok, ha valaki nem azt csinálja a pályán, amit megbeszéltünk. Nem szeretem, ha valaki lazsál, akkor sem, ha 3–1-re vezetünk. Knezevics lazsált a középpályán, viszont lőtt egy meccset eldöntő gólt. Emellett nagyon sok volt a hosszú passz, a kombinációs játék hiányzott a középpályáról, amivel Hentyt vagy Valeceket helyzetbe hozhattuk volna, esetleg a széleken Sós Bencét, illetve az őt váltó Kiss Tamást.

Az Újpest elleni mérkőzésen debütált az NB I-ben Radics Márton, a 17 éves szélső középpályás ráadásul végigjátszotta a találkozót. Hornyák Zsolt elmondta, azt csinálta a pályán, amit elvárt tőle.

„Nagyon sok jó, saját nevelésű labdarúgót láttam a Puskás Akadémiánál az elmúlt hat hétben. Radics Márton egyből meggyőzött arról, hogy jó játékos, akivel törődni kell. De ugyanez igaz Kiss Tamásra vagy Huszti Andrásra is. Ahogy korábban is mondtam, ki szeretném használni a Puskás Akadémia potenciálját, fél év alatt több akadémistát is be szeretnék építeni a kezdőcsapatba.”

LABDARÚGÓ NB I

1. FORDULÓ
Újpest–Puskás Akadémia 1–3(Balázs B. 52., ill. Henty 13., 31., Knezevic 69.)
Budapest,Illovszky Rudolf Stadion,2707néző.Vezette:Vad II István

A MÉRKŐZÉS SZÖVEGES TUDÓSÍTÁSÁT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

NB I, 2019–2020, 1. FORDULÓ
AUGUSZTUS 3., SZOMBATHELYSZÍNJÁTÉKVEZETŐ
NÉZŐSZÁM
Kisvárda Master Good–Paksi FC 1–0
Kisvárda, Várkerti SporttelepBogár Gergő
2128
Mezőkövesd Zsóry FC–Zalaegerszegi TE 1–0
Mezőkövesd, Városi Stadion
Erdős József2245
Újpest FC–Puskás Akadémia FC 1–3
Budapest, Illovszky Rudolf Stadion
Vad II István
2707
AUGUSZTUS 4., VASÁRNAP
18.00:Diósgyőri VTK–Bp. Honvéd (Tv:M4 Sport)
Miskolc, DVTK Stadion
18.00:Mol Fehérvár FC–Kaposvári Rákóczi FCSzékesfehérvár, Mol Aréna Sóstó
A Ferencvárosi TC–Debreceni VSC mérkőzést későbbre halasztották
TABELLA •GÓLLÖVŐLISTA
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik