Vidi: „A Poolnál heten voltunk arra, amire itt egyedül vagyok”

Vágólapra másolva!
2017.02.03. 09:35
null
Liam Anderson (középen) a Videotonnál saját gondolatai, ötletei alapján dolgozhat (Fotó: Földi Imre)
Liam Anderson, a Videoton erőnléti edzője a Liverpoolnál is eltöltött három évet, mielőtt több mint fél évvel ezelőtt Székesfehérvárra került volna. A 25 éves fiatalember a liverpooli John Moores Universityn végzett, s a sporttudományi tanulmányai mellett a Blackburn Roversnél és a Burnleynél dolgozott, majd a 2012–2013-as idényben az Everton első kereténél töltötte a szakmai gyakorlatát, onnan került PhD-hallgatóként a Liverpoolhoz, ahol az első csapatnál sporttudománnyal és sportkutatással foglalkozott.

 

„Segédkeztem a bemelegítéseknél, az erőnléti edzéseknél a pályán és a konditeremben egyaránt, gyűjtöttem, elemeztem és megmutattam az adatokat az edzői stábnak, valamint a játékosoknak is – mondta Liam Anderson. – S mielőtt megkérdezné: nem, egyáltalán nem visszalépés, hogy a Videotonnál vagyok, sőt! A Liverpool óriási klub, őrületes, csak a mi részlegünkön hat teljes állású kollégám volt, most a Vidinél ezen a téren egyedül felelek mindenért. Számomra fontos volt, hogy három év után továbblépjek, jöhetett a következő lépcsőfok a pályafutásomban. Akkor ültünk le beszélgetni Henning Berggel, ő hívott a klubhoz erőnléti edzőnek. Visszautasíthatatlan ajánlatot kaptam. A Videotonnál ugyanis a saját gondolataim, ötleteim alapján dolgozhatok. A Liverpoolnál kiváló helyen voltam, rengeteg tapasztalatot szereztem, nagyon sokat tanultam a szakmai stáb tagjaként, méghozzá a világ legjobbjaitól, de nagyobb felelősségre vágytam. Itt több a teendőm, bővült a feladatköröm, ráadásul Henning Bergtől is sokat tanulhatok, elvégre több mint huszonöt éve benne van a futballban. Az a célunk, hogy magasabb szintre emeljük a Videotont, és ebből én is kivenném a részem.”

LIAM ANDERSON A PÉNTEKI NEMZETI SPORTBAN RÉSZLETESEN ELMONDJA TÖBBRÉTŰ FEHÉRVÁRI FELADATAIT, ÉS FELELEVENÍTI A LIVERPOOLI EMLÉKEIT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik