P. T. 2022.01.28 20:54 Frissítve: 2022.01.28 21:58

Újpest: közeleg a váltás, magyar kézbe kerülhet a csapat

Ennél jobb hírt nemigen kaphatnának az Újpest-szurkolók a tavaszi folytatás előtt: a Nemzeti Sport értesülése szerint a klubot 2011 októberében megvásároló Roderick Duchatelet és az új tulajdonosi kör közel áll az adásvételi szerződés aláírásához. Lapunkban többször is írtunk a régóta rebesgetett tulajdonosváltásról, és bár volt idő, amikor kissé távolinak tűntek az álláspontok, a befektetői kör január elején éppen a Nemzeti Sportban erősítette meg, feltett szándéka az Újpest FC megvétele.

Fotó: Földi Imre/illusztráció

 

A háttérben azóta is csendben zajlottak az egyeztetések, mígnem a Magyar Nemzet péntek délelőtt hírül adta, hogy aznap bejelentik az Újpest FC eladását. A lap arról számolt be, hogy két magyar üzletember, vagyis az SGF Silu Zrt. két tulajdonosa egy kínai hátterű céggel közösen veszi meg a futballklubot a belga üzletembertől.

A Nemzeti Sport ugyanakkor úgy értesült, menet közben lecserélődtek a SGF Silu Zrt. tulajdonosai, és ezt megerősítette a napi.hu és a goal.com/hu is: a korábban tárgyaló Cseke Istvánt és Németh Jánost felváltotta a klub korábbi kiváló támadója, majd sportigazgatója, Kovács Zoltán, valamint Császár László és Oláh János.

Megint csak az NS információja, hogy ha az adásvétel megköttetik, a patinás klubnak kizárólag magyar tulajdonosai lesznek. Ha minden jól megy, rövidesen tényleg megnyugtatón rendeződhet a tavaszt a Ferencváros elleni derbivel nyitó Újpest FC sorsa. Egy biztos, a szurkolók már alig várják – a derbit és a váltást is.

2022.05.16 23:16:03

Labdarúgó NB I PIETSCH TIBOR

NS-VÉLEMÉNY.Érvek szólnak mellettük – nem ellenérvek ellenük.

2022.05.15 22:46:05

Labdarúgó NB I DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. S a gyors forgásba nagyszerű hajrája ellenére az MTK szédült bele.

2022.05.14 21:59:09

Labdarúgó NB I BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Itt van ellenben ma délután az MTK–Debrecen és a Puskás Akadémia–Honvéd kettős párviadal. A Honvéd előnye két pont, az MTK-é a semmiből visszatért remény és a nyerhetőbb mérkőzés. Akárhogy is, egyiküknek alá kell szállnia.