nemzetisport.hu 2015.10.20 14:41

NB I: indulhat az újabb stadionépítés! Eltűnik a sokat szidott pálya

Eltűnhet az NB I egyik legtöbbet szidott pályája: a Nemzeti Sport Online információja szerint hamarosan bejelentik, hogy a nyáron Pakson is elindul a stadionprojekt.

Pakson is új stadion épülhet (Fotó: NS-archív)
Úgy tudjuk, hogy az érintett klub, önkormányzat és az állam között már megszületett az elvi megállapodás. A hivatalos bejelentéssel pedig arra várnak, hogy eldőljön, kiemelt beruházássá nyilvánítják-e a projektet, ami lényegesen felgyorsítaná a tervezési, engedélyezési és kivitelezési folyamatokat.
A paksi létesítmény felett eljárt az idő, pályájának talaját már több kritika érte. Legutóbb – az Újpest ellen szombaton 1–0-ra megnyert bajnokit követően – éppen az ott dolgozó hazai tréner, Csertői Aurél tett említést a talajról.

Hasonló jellegű probléma, nem megfelelő vízelvezetés persze más magyar stadionban is előfordul – akár még újonnan átadott létesítményben is –, de a paksi mind közül talán a leghírhedtebb volt.

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) korábban az országos stadionrekonstrukciós program terhére 800 millió forintot ítélt meg a paksiaknak, akik részéről Haraszti Zsolt ügyvezető az év elején már a munkálatok idén nyári elkezdését vizionálta.

„Nyáron szeretnénk elkezdeni a stadion felújítását, az államtól kapott nyolcszázmillió forintból teljesen kicserélnénk a centerpálya talaját, új főoldali lelátót építünk, és a jelenlegi főlelátóval szemközti mobil lelátó helyére is betonlelátót szeretnénk felhúzni. Két lehetőségünk volt, az egyik, hogy az M6-os autópálya felé, a jelenlegi pályától nem messze épül fel az új paksi stadion, de ehhez nem elég a nyolcszázmillió, a másik pedig a jelenlegi sporttelep felújítása. Utóbbi mellett döntöttünk.”

A projekt tehát egy évet csúszik, de a hamarosan várható hivatalos bejelentés után elindulhat az építkezés előkészítése.
2022.01.24 19:54:02

Labdarúgó NB I BOBORY BALÁZS

A székesfehérvári labdarúgó fiatalon, 29 évesen vonult vissza – nem hétköznapi történet az övé.

2022.01.25 08:25:00

Labdarúgó NB I P. K.

Erős maradhat a csapat Kisvárdán, Bumba is beállhatott a sorba. A Puskás Akadémia a jobb szélen erősítene.

2022.01.22 21:23:17

Labdarúgó NB I PIETSCH TIBOR

2002-ben fennállása legnagyobb sikerét érte el a Zalaegerszeg: megnyerte a bajnokságot!

2022.01.20 16:07:35

Labdarúgó NB I PÓR KÁROLY

Az InStat Sport összevetette a hazai bajnokság statisztikai mutatóit Európa élvonalával.