Horváth Ferenc nem vállal garanciát, Szpisljak nem mond le

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.10.18. 09:52
null
Horváth Ferenc (jobbra) az NB I-ben először dirigálta a Videotont (Fotó: Meder István)
A labdarúgó NB I 12. fordulója kapcsán az FTC–Haladás (3–1) mérkőzés utáni edzői értékeléseket már idéztük, most lássuk, hogyan vélekedtek a szakvezetők a többi találkozóról.

 

PAKS–ÚJPEST 1–0

CSERTŐI AURÉL, a Paks vezetőedzője: – Ellenfelünk is megpróbált futballozni, mi is, és időnként még játék is volt, de azt el kell ismerni, hogy kegyetlenül nehéz ilyen talajon harcolni a pontokért. Nagyot kellett küzdeni, és arra aztán végképp nem lehet panaszom, mindenki becsületesen tette a dolgát – a végén pedig egy jól eltalált lövéssel megnyertük a mérkőzést. Ennyivel talán jobbak voltunk. Nem hiszem, hogy mélyebb elemzésbe kellene most belemenni, ráadásul a titkainkat úgysem árulom el. Ezúttal küzdeni kellett és ezt megtettük. Mindennap keményen dolgozunk, becsülettel tesszük a dolgunkat, és nem akarjuk, hogy kiscsapatként beszéljenek rólunk. Nem szeretem ezeket a jelzőket: aki sokszor győz, az nagycsapat, aki mindig kikap, az kiscsapat, és ne felejtsük el, messze még a vége. De azért most örülünk, annyit elárulhatok.

NEBOJSA VIGNJEVICS, az Újpest vezetőedzője: – Pakson mindig is nehéz volt játszani, tudtuk, hogy most sem lesz könnyű, ráadásul a körülmények, a rossz időjárás és így a pálya miatt hatványozottan igaz volt, hogy nem könnyű itt pontot szerezni. Persze előre felkészültünk mindenre, nyugodtan, türelmesen próbáltunk játszani és voltak is helyzeteink. Igaz, a Paksnak is adódtak lehetőségei, és mert gólt is szerzett, megérdemeltük a sorsunkat. Próbáltunk támadni, birtokolni a labdát, és időnként rendben volt a játékunk, de tény, hogy nem tudtunk élni a lehetőségeinkkel. Ez a talaj néhány játékosunknak, mint Kylian Hazard vagy Nemanja Andrics, rengeteg problémát okozott.

VIDEOTON–HONVÉD 3–0

HORVÁTH FERENC, a Videoton vezetőedzője: Ennél jobb bemutatkozást elképzelni sem lehet. Hozzáteszem ugyanakkor, nem garantálhatom, hogy mindig így futballozunk majd, fel kell készülnünk a buktatókra is. Hadd szögezzem le, dőreség lenne, ha azt mondanám, hogy már a kezem nyoma látszódott a csapaton. Jó erőben lévő gárdát vettem át, és bár sok idő nem volt arra, hogy változtassunk, amin változtattunk, az bejött. Jó meccset játszottunk, sok helyzetet alakítottunk ki, megérdemelten nyertünk. Tetszett, hogy sokkal jobban harapott a csapat, mint a szerdai kupamérkőzésen.

MARCO ROSSI, a Honvéd vezetőedzője: – Azt el kell ismernem, a Videoton teljesen megérdemelten nyert, sokkal gyorsabban és aktívabban futballozott, játékosai frissebbek voltak. Ez talán azzal magyarázható, hogy mi szerdán hosszabbításba torkolló kupameccset játszottunk, de ez nem lehet kifogás, az ellenfél egyszerűen jobb volt. A Videotont minőségi játékosok alkotják, és a bajnoki címvédő csapat végül is minden hibánkat könyörtelenül kihasználta. Harminc percig jól futballoztunk, ám utána előjöttek a hibáink, megjegyzem, azt nem értettem, hogy a hazaiak első góljánál miért nem engedték vissza Vernes Richárdot, indokolatlanul sokáig kellett az oldalvonalon kívül várakoznia. Félreértés ne essék, nem ezen múlt a mérkőzés, mint mondtam, a Videoton jobb volt nálunk.

VASAS–DVTK 0–1

SIMON ANTAL, a Vasas vezetőedzője: – Nem úgy alakultak a támadásaink, ahogy a korábbi meccseken. Kéthetes bajnoki szünet után léptünk pályára, fontos lett volna, hogy hazai pályán győzzünk, de sajnos nem jött össze. Pedig az első félidőben rengeteg volt a szöglet és az oldalról beérkező szabadrúgás, amelyekből lehetett volna gólokat szerezni, azonban a diósgyőri belső védők uralták a légteret. A második félidőben már valamivel agresszívebben mentünk előre, fölénybe kerültünk, ám nem sikerült bepréselnünk egy gólt a vendégek kapujába. Aztán egy váratlan kontratámadásból hátrányba kerültünk, mi pedig a büntetőt is kihagytuk. Pedig úgy gondolom, ha az bemegy, fordíthattunk is volna, de így a Diósgyőr stabilizálta a védekezését és megnyerte a meccset. A találkozó előtt három labdarúgót neveztünk meg tizenegyes elvégzésére, a pályán lévők közül Remili Mohamed vállalta el. Sajnos van ilyen, hogy kimarad a büntető.

BEKŐ BALÁZS, a Diósgyőr vezetőedzője: – Kétségtelen, Bacsa Patrik jól szállt be, az ember pedig azzal a szándékkal cserél, hogy javítson együttese játékán. Szélsőnk úgy szállt be, ahogy kell, a góljának pedig értelemszerűen nagyon örültünk – válaszolta a szakember arra a felvetésre, hogy a győztes gólt szerző támadó beküldése jó húzásnak bizonyult. – Most az volt a legfontosabb, hogy a kupakiesés után feltett néhány kérdésemre a játékosok ezúttal jó és határozott válasz adtak. Visszataláltunk arra az útra, hogy ismét csapat legyünk. Ez pedig jó jel a jövőt illetően. A meccs alatt nem volt sok ziccerünk, két nagyobb lehetőségünkre emlékszem, abból egyet berúgtunk, és ezzel megnyertük a mérkőzést.

PUSKÁS AKADÉMIA–MTK 2–3

ROBERT JARNI, a Puskás Akadémia vezetőedzője: – A nézők érdekes mérkőzést láthattak, az első félidőben az MTK irányította a játékot, ugyanakkor nekünk is voltak lehetőségeink a gólszerzésre. A szünetet követően mi kerültünk fölénybe, megérdemelten egyenlítettünk, viszont jött a szokásos egyéni hiba, és elveszítettük a párharcot. Úgy tűnik, nekünk tíz helyzetre van szükségünk ahhoz, hogy betaláljunk, ellenfeleinknek elég kettő-három. Nem szeretnék számolgatni, az viszont egyértelmű, hogy ki kell lábalnunk ebből a helyzetből, amelyben vagyunk. Vér, verejték és nagyon sok munka vár ránk.

LÁSZLÓ CSABA, az MTK vezetőedzője: – A mérkőzés képe alapján megérdemelten szereztük meg a három pontot. Hatalmas Puskás Akadémia-helyzettel indult a mérkőzés, később azonban felépített akcióból már nem tudott helyzetet kialakítani a házigazda. Sok olyan meccset játszottunk már, amelyen hátrányból kellett visszajönnünk, s ez ezúttal is sikerült. Nem éreztem büntetőnek Vadnai Dániel megmozdulását, de vissza kell néznem az esetet, hogy egyértelmű véleményt tudjak formálni. Meg kell dicsérnem a csapatot, mert végig arra törekedett, hogy eredményes lehessen. Szép akciógólokat szereztünk, és nem adtunk lehetőséget a Puskás Akadémiának arra, hogy helyzetet alakítson ki a kapunk előtt. Mindig volt megjátszható ember, ebben feltétlenül jobbak voltunk a hazaiaknál.

DVSC-TEVA–BÉKÉSCSABA 7–0


KONDÁS ELEMÉR
, a DVSC vezetőedzője: – A Békéscsaba szervezetten védekezett az első félidőben. Számítottunk is rá, hiszen tudtuk, hogy fegyelmezett csapat lesz az ellenfél. Természetesen sokat jelentett az első gól, de döntőnek mégis a másodikat tartom, mert attól kezdve már felszabadultan és eredményesen játszottunk. A kapu előtt is koncentráltak voltak a játékosok. Ha már előbb megtörténik ez, jóval több pontunk lehetne. Remélem, hogy a veretlenségi sorozat után győzelmi széria következik. Ha nem is rúgunk minden meccsen ilyen sok gólt, eredményesség terén előrébb léphetünk.

ZORAN SZPISLJAK, a Békéscsaba vezetőedzője: – Az igaz, hogy ilyen verést még egyetlen csapatommal sem éltem át, ám mégsem a lemondás jár a fejemben – reagált a felvetésre a szakember –, hanem hogy hol hibáztunk, miben kell javulnunk, hogy ez még egyszer ne következzen be. A meccsről nem szívesen beszélnék, mert minden csak magyarázkodásnak tűnhet hét nulla után. Inkább arról szólnék, hogy a bennünket elkísérő és végig buzdító szurkolóink nem ezt érdemelték. Az első félidőben sem játszottunk jól, de akkor még volt tartása a csapatnak. A másodikban pedig az öltözőben maradtunk. Az az igazság, hogy a meccset soha nem a kitalált és begyakorolt játékrendszer nyeri meg, hanem azok a futballisták, akiket pályára küld az edző. A játékosok csődöt mondtak. Előfordult máskor is, hogy hátrányba kerültünk, ám mégis végig masszívan, szervezetten futballoztunk, és vagy fordítottunk, vagy szorossá tettük az eredményt. Most nem...

FTC–HALADÁS 3–1

A találkozó utáni edzői értékeléseket itt olvashatja!

NB I., 12. FORDULÓ
Időpont Mérkőzés
Játékvezető
Nézőszám
Október 17., szombat
18.00 Vasas–DVTK 01 Karakó Ferenc
1800*
18.00 Videoton–Honvéd 30
Iványi Zoltán
2290
18.00 Puskás Akadémia–MTK 23
Pintér Csaba
1486
18.00 DVSC–Békéscsaba 70
Szilasi Szabolcs
2282
18.00 Paks–Újpest 10
Andó-Szabó Sándor
1521
20.30 Ferencváros–Haladás 31
Erdős József
7869
* Becsült adat, a klub nem tudott pontos információval szolgálni
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik