Paks: fizetőképes a klub; 800 millióból pályafelújítás

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.01.31. 15:39
Haraszti Zsolt, a Paksi FC labdarúgócsapatának ügyvezetője a Tolnai Népújságnak adott interjúban elárulta: december 31-ével lejártak a szerződések a szponzor MVM Paksi Atomerőmű Zrt.-vel, ennek ellenére a klub fizetőképes, a működtetés feltételeit megteremtik. Nyolcszázmillió forintos keretösszegből újul meg a sok kritikát kiváltó pálya és a lelátó.

Haraszti Zsolt a teol.hu-nak elmondta: az MVM Paksi Atomerőmű Zrt.-vel kötött szerződések lejártak, a következő hetekben dől el, hogy lesz-e új megállapodás az eddigi főszponzorral, vagy sem.teol.hu-nak elmondta: az MVM Paksi Atomerőmű Zrt.-vel kötött szerződések lejártak, a következő hetekben dől el, hogy lesz-e új megállapodás az eddigi főszponzorral, vagy sem.

„A klub jelenleg fizetőképes, és a következő hónapra is megvan a fedezetünk. A bajnokság végéig – bárhogy is alakuljanak a dolgok – megteremtjük az anyagi forrásokat az NB I-es szerepléshez” – vélekedett az ügyvezető.

A paksiak a télen egyik kulcsemberüket veszítették el Fiola Attila személyében, miután a válogatott védő a Puskás Akadémiát választotta. Konkrét megkeresés csak a felcsútiaktól futott be Paksra, ezen kívül egy élcsapat érdeklődött, ám ajánlatot tőlük nem kapott a tolnai klub, amely nem vetekedhetett a PAFC ajánlatával. Kérdéses még Kovács Gábor sorsa, aki iránt a DVTK érdeklődött.

„Jelenleg annyit tudok mondani, hogy ötven százaléknál nagyobb az esélye annak, hogy megy, mint, hogy marad. A Diósgyőr bejelentkezett érte. Balázs Zsolttal a Honvéd elleni szerdai felkészülési mérkőzést megelőzően hároméves szerződést kötöttünk, és szóban a kispestiek ellen ugyancsak pályára lépő Rodenbücher Istvánnal is megegyeztünk” – mondta Haraszti az igazolásokról, és a paksi sporttelep felújításáról is beszélt.

„Nyáron szeretnénk elkezdeni a stadion felújítását, az államtól kapott nyolcszázmillió forintból teljesen kicserélnénk a centerpálya talaját, új főoldali lelátót építünk és a jelenlegi főlelátóval szemközti mobil-lelátó helyére is betonlelátót szeretnénk felhúzni. Két lehetőségünk volt, az egyik, hogy az M6-os autópálya felé, a jelenlegi pályától nem messze épül fel az új paksi stadion, de ehhez nem elég a nyolcszázmillió, a másik pedig a jelenlegi sporttelep felújítása. Utóbbi mellett döntöttünk.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik