A Ferencváros legyőzte a listavezetőként érkező felcsútiakat

BODNÁR ZALÁN (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS  (percről percre)BODNÁR ZALÁN (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)
Vágólapra másolva!
2020.10.04. 17:15
null
Isael (középen) nyerőember lett (Fotó: Balogh László)
A labdarúgó NB I 6. fordulójában a címvédő Ferencváros 2–1-re legyőzte a mérkőzésre listavezetőként érkező, a vezetést is megszerző Puskás Akadémiát.

Majdnem kilencezer szurkoló vastapsa köszöntötte a Ferencvárost, miután a csapat kedden a norvég Molde elleni hazai 0–0-s döntetlennel kiharcolta a Bajnokok Ligája csoportkörébe jutást huszonöt év után, és mivel az a mérkőzés, illetve a teljes selejtezősorozat zárt kapuk mögött zajlott, a közönség most ünnepelhette a hőseit. „Helló, BL, itt vagyunk!” – hirdette az egyik szponzori felirat is, teljes joggal a ragyogó nemzetközi siker fényében zajlott a mérkőzés felvezetése.

A hazai vezérszurkolók az első pillanattól kezdve folyamatosan énekeltek, éltették kedvenceiket, és számukra az sem okozott törést, hogy a negyedik percben Dibusz Dénes hálójába került a labda, ugyanabban a ritmusban, ugyanazzal az intenzitással énekeltek tovább, még a megdöbbenés hangjait sem hallatták. Amúgy mintha kissé elaludtak volna a hazai védők, Josip Knezevic jobbról, ballal elvégzett szöglete után a rövid oldalon Joao Nunes könnyedén a kapuba tudta fejelni a labdát Isael és Marcel Heister között. Tény, hogy közelről jött a fejes, nagy sebességgel, de mintha Dibusz Dénes is mellé ütött volna a labdának. Mindenesetre vezetést szerzett a Puskás Akadémia, amely legutóbbi négy bajnoki meccsén veretlen maradt a Fradival szemben.

Magától értetődően a játék ezután áttevődött a vendégek térfelére, igaz, vélhetően így lett volna ez akkor is, ha nincs a korai gól. A Hornyák Zsolt edzette csapatnak mindenesetre semmi oka sem volt ettől fogva túlzottan nagy kockázatot vállalni, ráadásul Kiss Tamás gyorsaságát kihasználva a bal szélen többször tudott veszélyes ellentámadást is indítani.

A 22. percben úgy festett, gyönyörű góllal egyenlít az FTC, a zöld-fehérek kis területen passzolták ki a felcsúti védőket, ám a lesen álló Myrto Uzuni hiába lépte át a labdát, a játékvezető úgy ítélte meg, hogy mozgása zavaró lehetett a kapus számára, így érvénytelenítette Olekszandr Zubkov gólját.

Támadt, támadgatott a Fradi, úgy nyolc-tíz percenként veszélyeztette is a felcsúti kaput, de nem volt nyomasztó a fölénye az első félidőben. A hazaiak keresték a réseket, hol tudnának a vendégek védelme mögé kerülni, de többnyire jól zárt a retesz. Két perccel a szünet előtt azonban Isael be tudott futni középen, Tokmac Nguen tökéletesen tette elé a labdát, ő pedig kihasználta a ziccert. És a második félidő elején megint Isaelre jött ki egy akció, így máris vezetett a Ferencváros, amely alig több mint nettó öt perc alatt fordított!

A Puskás Akadémiának változtatnia kellett, feljebb is tolta a védelmét, de láthatóan nehéz volt tempót váltania. Ráadásul a Ferencváros sem szándékozott behúzni a féket, így a félidő közepén a játék érdemi része a középpálya középső részére tevődött át, ahol váltakozó sikerrel nyerte meg hol egyik, hol másik fél a párharcokat. Amíg a vendégek játékában egyáltalán nem lehetett érezni a gólveszélyt, a bajnokcsapat többször is pontot tehetett volna a meccs végére, ám mivel nem tett, így végig megmaradt az izgalom. A legközelebb a 89. percben járt a Fradi ahhoz, hogy elkönyvelhesse a három pontot nyugtázó harmadik gólt, de Roko Baturina nem tudta eltalálni az üres kaput 12 méterről, majd a ráadás perceiben ajtó-ablak ziccerben is Tóth Balázs kapusba lőtt, és e látványosan gyenge megoldások adnak magyarázatot arra, hogy a játékos miért kapott 3-as osztályzatot...

A kihagyott helyzetek azonban nem bosszulták meg magukat, így a Ferencváros megtörte a Puskás Akadémia elleni rossz sorozatát. 2–1

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

NB I, 2020–2021, 6. FORDULÓ
HELYSZÍNNÉZŐSZÁM
JÁTÉKVEZETŐ
OKTÓBER 2., PÉNTEK
MTK–Budafok 1–2
Budapest,Új Hidegkuti Nándor Stadion
1537Andó-Szabó Sándor
OKTÓBER 3., SZOMBAT
Mezőkövesd–Kisvárda 1–2Mezőkövesd, Városi Stadion
1520Kárpály Mihály
DVTK–Paks 1–2
Miskolc, DVTK Stadion
3045Bogár Gergő
OKTÓBER 4., VASÁRNAP
ZTE–Honvéd 2–4
Zalaegerszeg, ZTE Aréna2716Bognár Tamás
Ferencváros–Puskás Akadémia 2–1
Budapest, Groupama Aréna8759Karakó Ferenc
Mol Fehérvár–Újpest 5–1
Székesfehérvár, Mol Aréna Sóstó2673Farkas Ádám
Az NB I állása és a góllövőlista itt!
AZ ÁLLÁS
1. Mol Fehérvár 5 3 2 16–7 +9 11
2. Ferencvárosi TC 4 3 1 10–3 +7 10
3. Puskás Akadémia 5 3 2 9–7 +2 9
4. Kisvárda 5 3 2 9–9 0 9
5. Zalaegerszegi TE 6 2 2 2 13–11 +2 8
6. Mezőkövesd 6 2 1 3 6–7 –1 7
7. Paksi FC 6 2 1 3 9–11 –2 7
8. Budafoki MTE 5 2 1 2 6–8 –2 7
9. Újpest FC 6 2 1 3 10–15 –5 7
10. Budapest Honvéd 5 2 3 11–11 0 6
11. MTK Budapest 6 1 2 3 6–12 –6 5
12. Diósgyőri VTK 5 1 1 3 7–11 –4 4
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik