Győzött a Honvéd, és elmozdult az utolsó helyről

Vágólapra másolva!
2021.08.21. 20:20
A Budapest Honvéd izgalmas, érdekes mérkőzésen 3–1-re megverte odahaza a Paksot a labdarúgó NB I 4. fordulójában, ezzel elmozdult a tabella utolsó helyéről.
Nagyon izgalmas volt az első félidő (Fotó: Balogh László)
A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!
Nagyon izgalmas volt az első félidő (Fotó: Balogh László) A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!

 

LABDARÚGÓ NB I
4. FORDULÓ

Budapest Honvéd–Paksi FC 3–1 (Nagy Dominik 24., 57., N. Lukics 47., ill. Hahn J. 30. – 11-esből)
Budapest, Bozsik Aréna. Vezeti: Pintér Cs.
Kiállítva: Nono (68., Bp. Honvéd)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Az akaratra nem lehetett panasz.

A három bajnokin egy pontot szerző Honvéd már a hatodik percben közel járt a gólhoz, míg a bemelegítés alatt megsérülő Mohamed Mezgrani helyén szóhoz jutó Ivan Lovric a saját testi épségét sem kímélve dobta bele magát az egyik párharcba, a mozdulatért kapott sárga lap láttán pedig Horváth Ferenc pulzusa szökött hirtelen az egekbe.

Érezni lehetett a kispestieken, mennyire fontos számukra a Paks elleni bajnoki, és az is tisztán látszott, hogy a két vezetőedző hol akarja megnyerni a meccset. Mindkét együttes a középpályára vezényelte a legtöbb játékost, többnyire ott gyűrték egymást a csapatok, mígnem a huszadik percben következett egy parádés szóló Nagy Dominiktől, és máris a Honvéd került előnybe. Azt viszont túlzás lenne állítani, hogy a megnyugtató góltól szárnyakat kapott volna a csapat. Sokatmondó jelenet volt, amikor Nono labdát szerzett a saját kapuja előtt, majd hosszú másodpercekig látványosan széttárta a karját, szabad, esetleg üres területre befutó társat keresve. Mivel senki sem akart az ellenfél kapuja elé indulni, jobb híján hátrafelé passzolt…

Az előny viszont nem tartott sokáig, mert bár Hahn János kissé álmoskásan kezdte a meccset – az elején Batik Bence előzte meg a kissé elmélázó támadót, majd ziccerben csúszott el a talpa alatt a labda –, amikor Bőle Lukács meggondolatlan szabálytalansága után tizenegyeshez jutott a vendégegyüttes, és az előző idény gólkirálya nem hibázott.

Néhány pillanatig úgy tűnt, azonnal válaszol a gólra a Honvéd, ám hiába perdített az új szerzemény Nenad Lukics finom mozdulattal a léc alá, a beadás pillanatában lesen helyezkedett. Az egyenlítés viszont szemmel láthatóan megfogta a piros-feketéket, akik kezdték kissé elveszíteni a fejüket. A játékosokhoz hasonlóan Horváth Ferenc vezetőedző is reklamálásért kapott sárga lapot, és ha az első félidő végén Lenzsér Bence lövése a kapufáról nem kifelé pattan, tovább sokasodtak volna a Honvéd gondjai.

Az ünnepelt Böde Dániel (Fotó: Balogh László)
Az ünnepelt Böde Dániel (Fotó: Balogh László)


A fordulást követően aztán a vendégvédelem helyezkedési hibája után Nenad Lukics került ziccerbe, és bár elsőre még védett Nagy Gergely, a kipattanót nem hibázta el a támadó. Mivel lesgyanús helyzetből lépett ki, hiába álltak fel a csapatok a középkezdéshez, a VAR még nem adott zöld utat a folytatásra. A játékvezető ítéletére várni kellett, és csak sejteni lehet, hogy a feszült másodpercek után mekkora kövek gördültek le Horváth Ferenc szívéről.

Talán nem véletlen, hogy a harmadik kispesti gól után is hozzá szaladt ki Zsótér Donát, miközben a társak a Honvéd-tábor előtt ünneplő Nagy Dominikot ölelgették. A duplázó támadó újabb találatával érett a bajnokság első kispesti győzelme, így Bognár György hármas cserével próbálta felrázni együttesét. A pályáról leballagó Bognár Istvánról az egész együttes lelkiállapota leolvasható volt: a középpályás mérgében hatalmasat rúgott a technikai zóna szélén heverő ásványvizes palackba.

A levegőben lógott a negyedik kispesti gól, csakhogy húsz perccel a vége előtt Nono megtette azt a szívességet a Paksnak, hogy teljesen feleslegesen begyűjtötte a második sárga lapját.

Az emberelőny lehetőséget kínált a tolnaiaknak, a vendégek vezetőedzője viszont a tapasztalat helyett a fiatalságra szavazott: a 400. NB I-es meccsén pályára lépő Böde Dániel helyett a hajrára Szendrei Ákos érkezett. Csakhogy a második félidőben rendkívül halvány teljesítményt nyújtó Paks az emberfór ellenére sem tudott közelebb kerülni vetélytársához, a sokkal magasabb fordulatszámon pörgő Honvéd gond nélkül őrizte meg előnyét, és megszerezte első győzelmét a bajnokságban.

Jogos az öröm (Fotó: Balogh László)
Jogos az öröm (Fotó: Balogh László)


ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

NB I, 2021–2022, 4. FORDULÓ
HELYSZÍNJÁTÉKVEZETŐ
NÉZŐSZÁM
Augusztus 21., szombat
Debreceni VSC–Zalaegerszegi TE 1–2 Debrecen, Nagyerdei StadionKarakó Ferenc
4800
Mol Fehérvár FC–Kisvárda 2–1
Székesfehérvár, Mol Aréna Sóstó
Berke Balázs
2429
Budapest Honvéd–Paksi FC 3–1
Budapest, Bozsik Aréna
Pintér Csaba
2411
Augusztus 22., vasárnap
15.45: Mezőkövesd–Gyirmót FC Győr (Tv: M4 Sport+)Mezőkövesd, Városi StadionBogár Gergő
18.00: Újpest FC–MTK Budapest (Tv: M4 Sport+)Budapest, Szusza Ferenc StadionBognár Tamás
2022. január 26., szerda
19.00: Puskás Akadémia–FerencvárosFelcsút, Pancho Aréna
Az NB I góllövőlistája itt!

A 2. fordulóból elhalasztott Mol Fehérvár–Ferencváros mérkőzést szeptember 22-én játsszák le.

 

AZ ÁLLÁS
1. Kisvárda 4 3 1 7–5 +2 9
2. Mezőkövesd 3 2 1 7–8 –1 6
3. Puskás Akadémia 3 2 1 6–8 –2 6
4. Debreceni VSC 4 1 2 1 10–8 +2 5
5. Mol Fehérvár 3 1 2 4–3 +1 5
6. Paksi FC 4 1 1 2 12–10 +2 4
7. MTK Budapest 3 1 1 1 3–3 0 4
8. Zalaegerszegi TE 4 1 1 2 6–8 –2 4
9. Budapest Honvéd 4 1 1 2 5–7 –2 4
10. Ferencvárosi TC 2 1 1 5–3 +2 3
11. Újpest FC 3 2 1 4–5 –1 2
12. Gyirmót FC Győr3213–4–12
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik