NB I: a Fehérvár magabiztos, a ZTE már a szezon legfontosabb meccsére készül

NAGY-PÁL TAMÁSNAGY-PÁL TAMÁS
Vágólapra másolva!
2020.11.28. 20:27
null
Boér Gábor szerint a jövő héten a szezon meccse vár a ZTE-re (Fotó: Dömötör Csaba)
Gyorsan szerzett két gólt a Fehérvár a ZTE ellen az NB I 12. fordulójában, amivel ki is alakult a végeredmény: a házigazda 2–0-ra nyert a mérkőzést emberhátrányban befejező vendégek ellen. A találkozó után így értékeltek a vezetőedzők.

A zalaegerszegiek trénere, Boér Gábor úgy látta: a mérkőzés előtt eltervezett dolgokat eleinte meg tudta valósítani csapata.

„Labdát birtokoltunk, presszingeltük az ellenfelet, aztán ki nem kényszerített hibából kaptuk a gólt, onnan pedig hátrányban kellett játszanunk. De volt lehetőségünk így is, aztán megint eladtuk a labdát a saját térfelünkön, és el kell ismerni, nagyon szépen játszotta le a lehetőséget a hazai csapat. Kétgólos vezetés birtokában egy ilyen rutinos és válogatott játékosokkal teletűzdelt csapat taktikusan futballozott. Ha ezt a minőséget tudtuk volna hozni eddig is, akkor nem kaptunk volna ennyi gólt és több pontunk lenne. Voltak ma lehetőségeink, de hiányzott a vagányság az akciók lezárásában, sablonosak voltunk. De nekünk nem feltétlenül ezek a pontok hiányoznak, hanem a hozzánk hasonló erőt képviselő csapatok ellenik. Mondtam is a játékosoknak, hogy nekünk az ősz legfontosabb meccse jövő héten következik a Mezőkövesd ellen. Ami ma jól működött, arra kell építenünk.”

A szakember nem is olyan régen arról beszélt az NSO Tv-nek, hogy az ellenfél trénere, Márton Gábor egyike azoknak, akikre felnéz. Kíváncsiak voltunk, dolgozott-e benne emiatt drukk, esetleg plusz motiváció a találkozó előtt?

„Nem volt ilyesmiről szó. Jó a kapcsolatunk, barátok vagyunk, tisztelem a munkásságát, de ilyenkor ezt félre kell tenni kilencven percre.”

„Jól mentünk bele a mérkőzésbe, elég hamar előnybe kerültünk, szép akciókat vezettünk, és nem forgott veszélyben a győzelmünk – kezdte Márton Gábor az értékelést. – Hiányérzetem amiatt van, hogy a különbségen szerettünk volna javítani, de az is fontos, hogy nem kaptunk gólt, ezzel kell most elégedettnek lennünk. Továbbra is sok helyzetet dolgozunk ki és továbbra is javítani kell a kihasználáson. De a csapat így is magabiztos.”

LABDARÚGÓ NB I
12. FORDULÓ

Mol Fehérvár FC–ZTE FC 2–0 (2–0)
Székesfehérvár,Mol Aréna Sóstó,Zárt kapuk mögött.Vezette:Erdős József
Gólszerzők:Zivzivadze (12.), Houri (22.)
Kiállítva:Szalai D. (71.)

ÉLŐ SZÖVEGES TUDÓSÍTÁS ITT!


ÖSSZEFOGLALÓ ITT OLVASHATÓ!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik