nemzetisport.hu 2020.03.12 08:14 Frissítve: 2020.03.12 09:10

MK: Szomorú lesz nézők nélkül… – Hornyák Zsolt

A Mezőkövesd 1–1-es döntetlent játszott a Puskás Akadémiával a Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóján, így 2–1-es összesítéssel bejutott a legjobb négy közé. A találkozó után a két vezetőedző és Cseri Tamás értékelt.

 

A Mezőkövesd Zsóry középpályása, Cseri Tamás szerint alapból úgy készültek erre a meccsre, hogy bármi történjék is, nyugodtnak kell maradniuk.

„Még akkor is, ha a Puskás megszerzi a vezetést. A csapat nyugodt is maradt, pontrúgásból egyenlítettünk, és ezzel tovább is tudtunk menni.”

Az ellenfél vezetőedzője, Hornyák Zsolt szomorú volt a döntetlen miatt.

„Úgy éreztem a második félidőben, hogy tovább tudunk jutni, aktívabbak voltunk. Kicsit taktikát változtattunk, mélységből szerettük volna várni a Mezőkövesdet. Úgy éreztem, ha hosszabbítás lett volna, akkor meg tudtuk volna nyerni a meccset, és továbbjutunk. Sajnos két perccel a vége előtt elkövettünk egy egyéni hibát, rosszul védekeztük le az ellenfél szögletrúgását, és az ellenfél megbüntetett minket. Nagyon szomorú az eredmény számomra, győzni jöttünk ide, ez nem sikerült.”

A mezőkövesdiek trénere, Kuttor Attila tipikus kupameccsről beszélt.

„Ilyenkor meggondoltabban, másképp kell játszani, mert minden gólnak nagy jelentősége van. A kapott gólunk előtt is nekünk voltak lehetőségeink, de utána is jól reagáltunk, helyzeteket dolgoztunk ki, és a végén ennek tudható be, hogy gólt lőttünk, mert sokat tettünk érte.”

Videónkban mindhárman reagálnak arra, hogy csütörtöktől csak zárt kapus mérkőzéseket lehet rendezni Magyarországon.

MAGYAR KUPA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Mezőkövesd Zsóry FC–Puskás Akadémia FC 1–1 (0–0)
Mezőkövesd. Vezette:
Andó-Szabó
MEZŐKÖVESD:
Szappanos – Farkas D., Pillár, Karnyicki, Vadnai – Berecz, Meszhi – Cseri, Nagy D. (Jurina, 79.), Besirovic – Zivzivadze (Takács T., 90.). Vezetőedző: Kuttor Attila
PUSKÁS AKADÉMIA: Hegedüs L. – Radics, Meissner, Hadzsiev, Nagy Zs. – Van Nieff (Favorov, a szünetben) – Slagveer, Plsek, Knezevic (Urblík, 87.), Gyurcsó – Vanecek (Mebrahtu, 76.). Vezetőedző: Hornyák Zsolt
Gólszerző: Pillár (89.), ill. Gyurcsó (47.)
Továbbjutott: a Mezőkövesd, 2–1-es összesítéssel

2021.01.17 21:04:38

Labdarúgó NB I DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Bognáréknál természetesnek tűnt, hogy a fiúk is a focival kelnek és fekszenek.

2021.01.13 14:20:38

Labdarúgó NB I H. D.

Róbert Mak mellett a 17 éves Damir Redzic és Myrto Uzuni is beköszönt Szerhij Rebrov csapatában.

2021.01.12 15:37:07

Labdarúgó NB I H. D.

A mérkőzés egyetlen gólját a csereként pályára lépő Aissa Laidouni szerezte.

2021.01.10 23:13:56

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

ALAPVONAL. A gyerek inkább itthon próbálgassa a biciklicselt, legyen negyven csálé lövése mellett egy bombagólja, de mi, nézők ne azok miatt bosszankodjunk, akik azért léphetnek be a klubházba, AZ öltözőbe s aztán a pályára, mert olcsóbban mutatják be ugyanezt.