MK-döntő: Senki nem kérte, hogy locsolják fel a pályát - Pintér

Vágólapra másolva!
2013.05.22. 22:16
A Győri ETO vezetőedzője, Pintér Attila a DVSC-Teva elleni, 2–1-re elveszített Magyar Kupa-döntő után óriási hibákról és feleslegesen fellocsolt pályáról beszélt. A Debrecen vezetőedzője, Kondás Elemér szerint a hátrányban kockáztatniuk és váltaniuk kellett, a bátrabb játékkal pedig sikerült fordítaniuk, és a győzelem némi gyógyír az elrontott bajnoki szezonra.

„Ilyen hibát nem lehet elkövetni, mint amilyet az első gólnál csináltunk, hogy elcsúszunk, és abból gólt kapunk, és utána a második gólnál is óriási hibát követtünk el. Ilyen hiba után egy kupadöntőben kivégeznek minket. Egy nullánál volt egy kapufánk, ha az bemegy, akkor kettő null, és akkor talán megvan a győzelem… Összességében azt gondolom, a játékosokkal nagy többségében elégedett lehetek. Valakinek ez behatárolja a dolgát, de még egyszer mondom, tettük a dolgunkat, megvolt az előnyünk, de nem tudtuk megnyerni a kupát, ennek megvannak az okai, de ez benne van a játékban. Gratulálok az ellenfélnek” – nyilatkozta a DVSC-Tevától elszenvedett 2–1-es vereséget követően Pintér Attila, a Győri ETO vezetőedzője a meccset közvetítő Magyar Televíziónak. Pintér Attila, a Győri ETO vezetőedzője a meccset közvetítő Magyar Televíziónak.

„Egyet elszeretnék még mondani, senki nem kérte, hogy a pályát locsolják meg. Van, aki hozzá van ehhez szokva, van aki nem. Nem akarom erre fogni. Mi elcsúsztunk, ebből gólt tudott elérni az ellenfél, gratulálok a Debrecennek, ma ennyi volt bennünk” – tette hozzá a szakember.

A DVSC vezetőedzője, Kondás Elemér szerint az volt a döntő, hogy a második félidőre sokkal bátrabb játékra tudtak váltani.

„Sajnos hátrányban voltunk az első félidőben, bár ott is megvoltak a lehetőségeink, de nem tudtunk gólt szerezni. A második játékrészben kockáztatnunk kellett, sokkal bátrabb játékot kértünk a fiúktól, akik ragyogóan megoldották. A korai cseréről annyit, hogy szerettünk volna minél hamarabb váltani, mert Kulcsár Tamás kint a szélen nem igazán tudott veszélyes lenni, Ibrahima Sidibe behozatalával pedig a támadójátékot szerettük volna erősíteni. Sok minden motivált minket, amelyik sorozatban elindulunk, ott szeretnénk nyerni, így voltunk ezzel a Magyar Kupában is. Persze, ennek nagyobb a presztízse is, de így az európai kupaporondon is egy körrel később kell bekapcsolódnunk a küzdelmekbe. Szerencsére sikerült behúznunk a hatodik kupagyőzelmet is. Úgy gondolom, ez a siker némi gyógyír az elrontott bajnoki szezonra. Sok problémánk volt egész évben, de ha kicsit jobban odafigyelünk, akár a bajnoki címért is játszhattunk volna” – nyilatkozta a DVSC-Teva vezetőedzője, Kondás Elemér a Magyar Televíziónak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik