MK: a három gólt szerző budafoki szélsőnek nincs hiányérzete a cseréje miatt

Vágólapra másolva!
2021.02.26. 06:55
null
A paksiak szerdán csak nézték, hogyan varázsol a labdával a budafoki Skribek Alen (balra) (Fotó: budafokimte.hu)
Skribek Alen a Paksi FC ellen parádés teljesítményt nyújtott a kupában, a budafokiak szélsője örülne, ha a szombati bajnokin is nyerőember lehetne.

 

Minden adva volt ahhoz, hogy a Paksi FC a Magyar Kupa előző idényéhez hasonlóan ismét bejusson a sorozat negyeddöntőjébe – ehhez hazai pályán az élvonal 10. helyezettjét, a Budafoki MTE-t kellett volna búcsúztatnia. A két együttes tizenhét nappal korábban hasonló szereposztásban a bajnokságban is találkozott: azt a meccset a paksiak magabiztosan, 4–1-re nyerték meg.

A két vezetőedző, Bognár György és Csizmadia Csaba szerdán szinte teljesen más kezdő tizenegyet küldött pályára (a hazaiaknál Lenzsér Bence, Szabó János és Nagy Richárd, a vendégeknél Ihrig-Farkas Sebestyén és Kovács Dávid maradt hírmondónak), ám húsz percig semmi sem utalt arra, hogy borulna a papírforma.

A Paks hamar megszerezte a vezetést, volt lehetősége előnye növelésére is, ám nem élt vele, és ezért nagy árat fizetett. A BMTE idővel magára talált, szélsője, Skribek Alen extra hatékonysággal használta ki a lehetőségeit, és ez nemcsak fordítást eredményezett, hanem megérdemelt továbbjutást is.

„Kicsit belealudtunk a mérkőzésbe, olyan volt, mintha az öltözőben maradtunk volna – tekintett vissza a találkozóra a mezőny legjobbja, a három gólt szerző Skribek Alen. – A Paks előtt több lehetőség is adódott, többek között büntetőt is rúghatott, és bár viszonylag hamar hátrányba kerültünk, összekaptuk magunkat, és helyzeteket dolgoztunk ki. A góljaim? Csapattársam, Ihrig-Farkas Sebestyén kétszer is remek beadással talált meg, az elsőnél még volt időm átvenni a labdát, a másodiknál pedig azonnal lőttem. A harmadiknál egészen a felezővonaltól indultam, és amikor a tizenhatos vonalánál már a lövéshez készülve lassítottam, a szemem sarkából láttam, viszonylag közel van mögöttem a védő. Szerencsére így is jó megoldást választottam!”

A budafokiak 19 éves futballistája (akit a Puskás Akadémia adott kölcsön), az első játékrész legvégén talált harmadszor a kapuba, ráadásul különlegessé teszi a teljesítményét, hogy háromból három lehetőséget váltott gólra. Két gólt már többször is szerzett az NB III-ban (a Puskás Akadémia II-ben), volt duplázása az NB II-ben is (a Csákvári TK színeiben), az élvonalban azonban ez volt az első triplázása. Az esetleges negyedik találat elérésére már nem volt lehetősége, többek között azért sem, mert Csizmadia Csaba a 61. percben lecserélte.

ÚT A PROMONTOR UTCAI ÖLTÖZŐIG

Amikor a Magyar Kupa 2016–2017-es kiírásában a Budafoki MTE eljutott az elődöntőig, többek között a Videotont is búcsúztatta – a legjobb négy közé ezúttal is a fehérvári csapaton keresztül vezet az út. Amikor 2016. november 30-án a Promontor utcában a BMTE 2–1-re nyert (a gólokat Grúz Tamás, valamint a jelenlegi csapatkapitány, Kovács Dávid szerezte), a meccset a legjobb 32 között játszották, a Budafok ezúttal a legjobb nyolc között idegenben csap össze a Fehérvárral. Skribek Alen a négy évvel ezelőtti menetelésből még nem vehette ki a részét, már csak azért sem, mert akkor a Ferencváros U16-os és U17-es csapatában futballozott…

„Még Diósgyőrben a DVTK elleni bajnokin sérült meg a bokaszalagom, így több mérkőzést is ki kellett hagynom – folytatta Skribek Alen. – Vasárnap, a Puskás Akadémia elleni bajnokin csereként már lehetőséget kaptam, Pakson pedig újra a kezdőben számolt velem Csizmadia Csaba. Amikor a szünetben bementünk az öltözőbe, szóltam is neki, elfáradtam, de arra kért, negyedórát még próbáljak játszani. Éppen ezért nincs hiányérzetem, amiért nem tölthettem több időt a pályán, örülök, hiszen három lövésből háromszor találtam be és segíteni tudtam a csapatnak. Nyilván alakulhatott volna máshogy is a mérkőzés, talán az döntött, mi jobban használtuk ki a lehetőségeiket, a Paks pedig többet hibázott.”

Amikor Pakson Szilasi Szabolcs játékvezető lefújta a mérkőzést, még nem lehetett tudni, hogy a Ferencváros vagy a Mol Fehérvár FC lesz a Budafok ellenfele, ám néhány órával később kiderült: az élvonal újoncának március 10-én Székesfehérváron lesz jelenése. Az esetleges siker a szerdainál is nagyobb bravúrral érne fel, ugyanakkor talán mondani sem kell, a BMTE-nél most nincs fontosabb a szombati, Kisvárda Master Good elleni hazai bajnokinál.

„Úgy gondolom, több esélyünk van a Mol Fehérvár ellen, mint lett volna a Ferencvárossal szemben, és azzal sincs különösebb gondom, hogy újra vendégségben kell a kupában játszanunk – tekintett előre Skribek Alen. – Szeretek az olyan nagyszerű stadionokban futballozni, mint a Mol Aréna Sóstó, de azt is tudom, nagy bravúr volna, ha sikerülne továbbjutni. Ha továbblépsz a kupában, az mindig építi a csapatot, így akkor is profitálhatunk belőle, ha végül nem mi nyerjük meg. Mindent elkövetünk, hogy ebből a sorozatból is a lehető legtöbbet hozzuk ki, de a legfontosabb az NB I-ben maradás. Bízom benne, szombaton legyőzzük a Kisvárdát, annak pedig különösen örülnék, ha ismét én lehetnék a nyerőember!”

MOL MAGYAR KUPA
9. FORDULÓ
PAKSI FC–BUDAFOK 2–4 (2–3)
Paks,
Paksi FC Stadion, zárt kapuk mögött. Vezette: Szilasi Szabolcs (Mayer Gábor, Rózsa Dávid)
PAKS: Holczer – Lorentz, Gévay (Ádám, a szünetben), Lenzsér – Vági A. (Bognár I., a szünetben) – Kulcsár D., Szabó B. (Böde, 73.), Szakály D. (Papp K., a szünetben), Szabó J. – Sajbán Máté (Hahn, 63.), Nagy R. Vezetőedző: Bognár György
BUDAFOK: Bese B. – Huszti A. (Margitics, a szünetben), Vaszicsku, Romic, Medgyes S. – M. Nikolics, Micsinai (Oláh B., a szünetben) – Ihrig-Farkas (Szabó M., a szünetben), Kulcsár K., Skribek (Fekete M., 61.) – Kovács D. (Zsóri, a szünetben). Vezetőedző: Csizmadia Csaba
Gólszerző: Nagy R. (15.), Gévay (34.), ill. Skribek (25., 38., 45.), Zsóri (90+2.)
Továbbjutott: a Budafoki MTE

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik