PÓR KÁROLY
PÓR KÁROLY
2022.01.27 11:44 Frissítve: 2022.01.27 12:22

Man. City: orvosira várják Vancsát, de tavasszal maradhat Magyarországon

Elsőként a Nemzeti Sport írt róla, hogy Vancsa Zalánt az angol bajnok és listavezető Manchester Cityt is működtető City Group szerződtetheti a télen. A legfrissebb hírek szerint az MTK 17 éves tehetségét már Manchesterben várják orvosi vizsgálatra, ugyanakkor úgy tudjuk, a tavaszi idényt még Magyarországon töltheti, de már mint a Manchester City játékosa.

Vancsa Zalánra az UEFA Ifjúsági Ligában figyelt fel a Manchester City (Fotó: Tumbász Hédi)

 

A Nemzeti Sport Online-on január 6-án írtunk arról, hogy Vancsa Zalánt a Manchester Cityt is működtető City Football Group szerződtetheti az MTK-tól még a téli átigazolási időszakban, és az információt a magyar klub sem cáfolta.

Azóta az angol Daily Mail is megerősítette ezt, az angol lap online kiadása azt írja, a „Manchester City már megállapodott a magyar csodagyerek, Vancsa Zalán szerződtetéséről”. A Telegpraph azt is hozzáteszi, hogy a magyar tehetség lehet a Manchester City első téli igazolása, miután a napokban orvosi vizsgálaton vesz részt a klubnál.

Információink szerint Vancsa Zalán ma utazik Manchesterbe az orvosi vizsgálatokra, melyek után a szerződését is aláírja, ám jelen állás szerint tavasszal még maradhat az MTK-nál, a részletekről még folynak az egyeztetések.

Arról már korábban is beszámoltunk, hogy Vancsa első körben a belga másodosztályú Lommelhez került volna kölcsönbe az eredeti tervek szerint, de miután 18 év alatti játékosok esetében a nemzetközi átigazolás hosszabb folyamat, hogy játékban maradjon, tavasszal még Magyarországon futballozhat. Aztán, hogy nyáron végül a City Group melyik klubjához csatlakozik majd, az még kérdéses, hozzá tartozik például a spanyol Girona és a francia Troyes is.

Vancsa a manchesteri orvosi vizsgálat után a hétvégén már jön is haza, hogy csatlakozhasson a tavaszi, Eb-selejtezős elitkörre most néhány napos összetartással készülő U19-es válogatotthoz. Csányi Sándor, az MLSZ elnöke az M4 Sportnak adott interjúban utalt Vancsa esetére, aki ősszel nem szerepelt a korosztályos válogatottakban, de tisztázták a családdal a korábbi félreértést, így a szélső most meghívót kapott Tímár Krisztán együttesébe.

Vancsa Zalán 16 évesen mutatkozott be az NB I-ben, azóta 13 élvonalbeli bajnokin szerepelt és gólt is szerzett. Az ősszel az UEFA Ifjúsági Ligában pedig négy mérkőzésen öt gólt és négy gólpasszt ért el. Úgy tudjuk, az MTK már most 1 millió euró fölötti összegért adja el a tehetséget, de ez az összeg évek alatt sokszorosára is emelkedhet (a hírek szerint elérheti az ötmillió eurót is bizonyos, előre meghatározott opciók teljesülése esetén), amint Vancsa egyre több meccsen, egyre magasabb szinten is bizonyítani tud.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ MTK BUDAPESTNÉL
Érkezők: Andrej Kadlec
(szlovák, SKF Sered – Szlovákia), Futács Márkó (Olimpija Ljubljana – Szlovénia), Stieber Zoltán (Újpest), Szakály Dénes (BFC Siófok), Szépe János (Mezőkövesd), Sztefan Szpirovszki (északmacedón, FK Mariupol – Ukrajna), Szlobodan Rajkovics (szerb, Topolyai SC – Szerbia)
Kölcsönbe érkezők: Branislav Sluka
(szlovák, MSK Zilina – Szlovákia)
Kölcsönből visszatérők:
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek:
Távozók: Balázs Benjámin (Tiszakécske), Tiago Ferreira (portugál, szabadon igazolható), Szrdjan Dimitrov (szerb), Nikolai Alho (finn, Volosz – Görögország) 
Kölcsönbe távozók: Nagy Barnabás (Szentlőrinc), Andrija Drljo (Szentlőrinc), Kosznovszky Márk (Tiszakécske)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Haraszti Zsolt (Paksi FC) 
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Vancsa Zalán (Manchester City)
 

2022.05.28 09:33:15

Labdarúgó NB I L. PAP ISTVÁN

Száz évvel ezelőtt jogtalan tizenegyes miatt szakadt félbe az aranyrangadó.

2022.05.25 23:43:11

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

ALAPVONAL. Nem volt akkora bolondság, amikor Bernd Storck elkezdte mérni, elemezni, mit tudnak a legjobb magyar játékosok – mára csak kiderült, hogy az NB I-es futballpályákon sem csak védőkkel vagy éppen a csatárokkal, hanem a tudománnyal is versenyt kell futni.

2022.05.23 21:28:44

Labdarúgó NB I ZOMBORI ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. Nem az anyagiak motiválják elsősorban.

2022.05.23 07:57:30

Labdarúgó NB I PIETSCH TIBOR

Bozsik Péter: Egerszegen dolgozni a bajnoki címünket hozó idényben maga volt a mámor!

2022.05.22 22:41:57

Labdarúgó NB I KUN ZOLTÁN

ALAPVONAL. Mert utólag már nagyon könnyű volt belemagyarázni, hogy a nagyképű magyar futballista nyilván úgy gondolta, majd jól megszívatja a BEK-győztes olaszt, emelget, esernyőzik, meg brazil körözik, és tessék, mekkorát koppant – természetesen szó sem volt ilyesmiről, a legjobbnak tetsző helyzetkezelés ért igazán kellemetlen véget.