Nemzetisport.hu 2010.04.25 13:12 Frissítve: 2015.02.27 01:20

Lázok nem lép pályára a Vasas ellen

Két mérkőzést rendeznek vasárnap a labdarúgó Soproni Liga 24. fordulójában. Az MTK a Vasast, míg a Diósgyőr a Haladást fogadja. Mindkét mérkőzésről élő, szöveges tudósítást olvashatnak az NSO-n!

 

Lázok a Vasas ellen nem ölti fel az MTK mezét (fotó: Németh Ferenc)

Lázok a Vasas ellen nem ölti fel az MTK mezét

(fotó: Németh Ferenc)

Rendhagyó módon ezúttal két mérkőzést rendeznek vasárnap a labdarúgó Soproni Ligában. A Hidegkuti Stadionban az MTK a Vasast fogadja, és ennek a mérkőzésnek a pikantériáját Lázok János pályára lépése jelentette – volna.

A 25 éves futballista az angyalföldiektől került télen kölcsönbe az MTK-hoz, de szereplését nem a megszokott klubvezetői eljárás (miszerint a kölcsönjátékos nem léphet pályára kölcsönadó csapata ellen), hanem Lázok személyes kérése hiúsítja meg: az őszt még a Vasasnál töltő játékos kérte, hogy legyen benne a szerződésében a tiltó kitétel.

„Játékosaim szerződését nem ismerem, de valóban, Lázok Jánosra ezúttal nem számíthatok – mondta Garami József, az MTK szakmai igazgatója. – Elfogadom a helyzetet, de hiányozni fog, mert az utóbbi hetekben egyre jobb formába lendült, legutóbb Kaposváron gólt szerzett, és adott egy gólpasszt is."

Garaminak Lázok mellett több játékosáról is le kell mondania: Pintér Ádám sárga lapok miatt hiányzik, Szatmári Lóránd lázas, Balogh Béla, Kanta József és Szatmári Zoltán sérült. Felépült ellenben Zsidai László, akit várhatóan a kezdőcsapatba állít mestere, míg a szintén sérülése után visszatérő Pátkai Máténak a kispadon jut hely.

„Jól játszó, technikás csapat az ellenfelünk, nagyon jó teljesítményt kell nyújtanunk a helytálláshoz. Remili újra egészséges, Mundi és Divics viszont kisebb sérüléssel küszködik, így rájuk nem számíthatok″ – nyilatkozta Giovanni Dellacasa, a Vasas edzője a klub hivatalos honlapjának.

A tabella utolsó helyén álló Diósgyőrhöz a Haladás látogat. A DVTK az életéért, pontosabban az első osztályú tagsága megtartásáért küzd, így csak a győzelem az elfogadható a számára.

„Figyelmen kívül kell hagyni minden körülményt. Lehet eső, lehet hó vagy éppen kánikula, játszhatunk az ifivel a Barcelona ellen, a pályára lépő játékosok előtt egyetlen út áll, a győzelemhez vezető út. Ezt nem is ragozom tovább, a döntetlen már kudarc lenne" – nyilatkozta Tóth László, a DVTK vezetőedzője a klub hivatalos honlapjának.

Tóth dolgát nehezíti, hogy sárga lapok miatt nem számíthat Balajti Ádámra, de sérült Bognár Zsolt és Lippai Ákos is.

A Haladás számára nem sok babér termett Borsodban, a szombathelyiek egészen pontosan 27 éve nem nyertek a Diósgyőr otthonában.

„Nagyon nehéz meccsre számítok, hiszen – ahogyan korábban több kollégám is fogalmazott – Diósgyőrben nem könnyű feladat eredményesnek lenni. Olyan, hogy kötelező győzelem, szerintem nem létezik. Két lehetőség van: vagy nyer a csapat, vagy nem. Nem téveszt meg bennünket ellenfelünk tabellán elfoglalt helyezése. Sokkal jobb csapatuk van most tavasszal, mint volt az őszi. Két hete edzőváltáson estek át, azóta sokkal támadóbb szellemben futballoznak, a rövidpasszos játékot erőltetik. Bízom benne, hogy eredményesen zárjuk a hétvégét" – nyilatkozta Róth Antal, a Haladás edzője, aki már számíthat az eltiltását letöltő Tóth Péterre.

 

 SOPRONI LIGA
24. FORDULÓ
MTK–Vasas 17.30
Diósgyőr–Haladás 18.00

 

2021.01.23 23:15:39

Labdarúgó NB I BACSKAI JÁNOS (szöveg), MIKOLA BENCE (grafika), KUN ATTILA (osztályzatok, álomcsapat)

IDEGENLÉGIÓ. A Fradiban Otten és Klein villogott; nem a Chinchilla, Romeo, Vuk trióra, eközben a nagy Hudson-Odoi a Vasasban…

2021.01.24 13:27:18

Labdarúgó NB I CSERHÁTI ANDRÁS (összefoglaló), PÓSFAI GYULA (percről percre)

Hidi bombagóllal szerzett vezetést, a ZTE fordított, Gazdag büntetőből egyenlített.

2021.01.24 13:22:22

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT (összefoglaló), ORBÁN ISTVÁN (percről percre)

Bognár György csapata jól kezdte az évet, és otthon tartotta a három pontot.

2021.01.24 13:15:53

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

Varga Roland az MTK-ban, Csonka András a Budafokban szerzett gólt az első meccsén.

2021.01.23 21:58:05

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

ALAPVONAL. Az öltözőbe belépve, majd a gyepre kifutva mindenkinek maga mögött kell hagynia a hétköznapi, modoros társalgást, ugyanis dresszben, gatyában, stoplisban más lesz a kommunikáció.