Kuttor: Ha az ellenfél vezet, 3 perc a hosszabbítás, most 6 volt...

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2020.06.18. 10:56
null
A 95. percben egyenlített az Újpest a Mezőkövesd ellen (Fotó: Koncz György)<br />
Szerdán befejeződött a labdarúgója NB I 30. fordulója. Összegyűjtöttük, hogyan értékelték a meccseket a vezetőedzők.


ÚJPEST FC–MEZŐKÖVESD 1–1


PREDRAG ROGAN, az Újpest FC vezetőedzője: – Azt mondhatom, hogy a labdarúgás jobb, mint a mozi. Azt nyilatkoztam a mérkőzés előtt, hogy nagyon komoly erőfeszítést igénylő találkozó vár ránk. Nagy harc, nagy küzdelem egy nagyon jó csapat ellen. Tényleg elnézést kérek az összes klubtól az NB I-ben, és ez a személyes véleményem, de úgy érzem, hogy idén, az idei kiírásban a Mezőkövesd játssza a legszebb futballt. Azt kell, hogy mondjam, hogy az én csapatomnak is hatalmas szíve van, egyszer sem adták fel a játékosok, egészen az utolsó pillanatig küzdöttek és kitartottak, amiért nagy gratuláció jár nekik. Ez az egy pont, amelyet sikerült megmentenünk, a jelenlegi helyzetben talán elég. Azt láttuk, hogy eléggé enerváltan játszottunk, ami érthető, hiszen nagyon kevés időnk volt regenerálódni az elmúlt meccs óta. De nincs kibúvó, nem akarok mentségeket keresni, ez a labdarúgás, professzionális játékosokról beszélünk, ez a feladtuk. Most pedig az lesz a dolguk, hogy jól kialudják magukat, rápihenjenek, holnap pedig megint edzésbe állnak és készülünk a következő találkozóra, a derbire.

KUTTOR ATTILA, a Mezőkövesd vezetőedzője: – Helyzetek számában és minden tekintetben meg kellett volna nyernünk ezt a mérkőzést, megint így sikerült. Nem tudjuk kiszámítani, amikor az ellenfél vezet, három percet hosszabbítanak, most hatot. Nem ez az oka, csak az ember nem tudja kiszámolni, hogy mi mivel jár és ilyenkor bosszantó, utána meg öt húsznál lefújják, amikor egyenlő az állás. Ez van most. Nem a bírókkal szeretnék foglalkozni, mert egyébként remekül vezették a mérkőzést, csak ezt nem tudjuk kiszámolni, ha nekünk kell idő, akkor három perc a hosszabbítás, ha nem nekünk kell, akkor hat. Érdekes… De nem erre fogjuk, mert ezeket a feladatokat meg kell oldanunk, ha vezetünk. Az átütőerő hiányzott korábban a csapatból és az most sem volt százszázalékos, mert az első félidőben fél méterről sem tudtuk berúgni a kapuba a labdát – van még hová fejlődnünk, frissülnünk, de azt gondolom, az Újpest otthonában ez jó teljesítmény volt és kezünkben volt a mérkőzés.

DIÓSGYŐRI VTK–PUSKÁS AKADÉMIA 1–2

FECZKÓ TAMÁS, a DVTK vezetőedzője: – Nem tudok szemrehányást tenni labdarúgóimnak, ugyanis küzdöttek, harcoltak becsülettel. Az ötödik percben sajnálatos módon a kapufa nem velünk volt, mert ha az a labda bemegy, kettő-nullás előnyhöz jutunk, és aligha kerültünk volna bajba. A második félidőben elegendő volt két fegyelmezetlenség, ráadásul elkezdtünk ész nélkül rohanni. A második kapott gól megkutyulta kissé a fejeket. Nem tudtunk higgadtak maradni, ellenfelünk ezt ügyesen kihasználta. Mindent elkövettünk, hogy pontot szerezzünk, meg is voltak a lehetőségeink, de a gólszerzéssel hadilábon álltunk. Az élet nem mindig igazságos, ezúttal sajnos Fortuna nem fogta a kezünket.

HORNYÁK Zsolt, a PAFC vezetőedzője: – Büszke vagyok a csapatra, mert a játékosok olyan hozzáállást tanúsítottak, amilyet elképzeltem. Sajnos rosszul kezdtünk, óvodás hibákat követtünk el, és mire elhelyezkedtünk a pályán, gyakorlatilag már hátrányba is kerültünk. A folytatásban azonban nem jöttünk zavarba. Mérges voltam, mert jól felkészültünk, ennek ellenére mégis bosszantó hibát követtünk el. Tudtuk, hogy a hazaiak szorosan védekeznek és ebből próbálnak kontraakciókat vezetni, de elég volt egyetlen kihagyás, és bajba kerültünk. Nagyon fontos, hogy csak lépésről lépésre haladjunk. Nehéz meccsek várnak ránk, de ha a csapat úgy teljesít, ahogy várom, akkor igen, ott lehetünk a dobogón.

PAKSI FC–KAPOSVÁRI RÁKÓCZI 3–0

OSZTERMÁJER GÁBOR, a Paksi FC vezetőedzője: – Nehéz talajon rendezték a mérkőzést, technikailag nem volt egyszerű ilyen játéktéren futballozni. Mind a két csapat sok hibával játszott, idegesen kezdtünk, de az első két góltól aztán megnyugodtunk. A szünet után újra gólt szereztünk, és ez elegendő volt a győzelemhez. Böde Dániel még a Zalaegerszeg elleni mérkőzés végén megsérült, másnap csak mankóval tudott edzésre jönni. Mostanra jobban lett, reméljük, hogy tud még ebben az idényben játszani. Négy pontra még mindenképpen szükségünk van, mert úgy gondolom, negyvenegy ponttal már bent lehet maradni az élvonalban.

DISZTL LÁSZLÓ, a Kaposvár vezetőedzője: – Úgy döntöttünk, hogy a Diósgyőr elleni nagyszerű győzelem után frissítünk. Hátul a védelemben rutinos játékosok kaptak lehetőséget, míg elöl gyors fiatalok. Sajnos utóbbiak nem tudták azt játszani, amit reméltünk. Meg kell jegyeznem, nem tudom elképzelni, hogy olyan büntetőt, mint az első volt, bárki másnak befújtak volna. A legutóbbi négy bajnokin ugyanaz a csapat játszott, ami sokat kivett a labdarúgókból. Bévárdi Zsombor már az előző meccsen is jó teljesítményt nyújtott, ezúttal is volt benne lendület. Más kérdés, hogy a társak kevésszer tudták megjátszani.

KISVÁRDA–ZALAEGERSZEGI TE FC 0–1

BÓDOG TAMÁS, a Kisvárda vezetőedzője: – Az döntött, hogy a Zalaegerszeg megkapta a tizenegyest, mi nem. Nem volt sok kidolgozott helyzetünk, de nem tudom hibáztatni a játékosokat, mert mentek előre. Amióta itt vagyok, még nem kaptunk büntetőt, és úgy tudom, előtte sem, pedig nem ez az első eset, amikor járt volna. Nem is gyakoroljuk már a tizenegyeseket, mert úgysem kapjuk meg. Fernando Viana most megkapta az ötödik sárga lapját, ezért nem játszhat a következő mérkőzésen. Minden hiba fájó, nem csak azok, amelyeket mi követünk el. Akik itt vannak a keretben, jó játékosok, s ezt be is bizonyítják. Menni kell tovább, vasárnap Kaposváron játszunk, nyernünk kell, és minden rendben lesz.

MÁRTON GÁBOR, a ZTE FC vezetőedzője: – Végig nagy volt a tempó, és nehezen született meg a győzelmünk. Az első félidőben főleg miattunk nem alakult ki jó játék, mert próbáltunk néhány játékost pihentetni. Ez is volt a tervünk, hogy aztán a friss erőkkel kiegészülve a második játékrészben újítani tudjunk. Az első játékrészben bevetett csapat is megállta a helyét, és az volt a tervünk, hogy a széleken többet tudjunk kezdeményezni. A két szélső védőnk, Bolla Bendegúz és Tamás Krisztián végigjátssza az összes mérkőzést, nem is tudom, honnan van ennyi erejük. Lehet, kicsit hazabeszélek, de úgy érzem, megérdemelten nyertünk. Azzal feltétlenül, hogy mi szereztünk egy gólt, az ellenfél pedig nem. Talán fújhatunk egy kicsit, de még nincs vége. Semmi változás nincs, a következő mérkőzésen is nyernünk kell, hogy száz százalékig biztossá tegyük a helyünket az élvonalban.

A TOVÁBBI MESTERMÉRLEGEK A MECCSEKRE KATTINTVA OLVASHATÓK!

MOL FEHÉRVÁR–DEBRECEN 1–0

BP. HONVÉD–FERENCVÁROS 0–2

NB I, 2019–2020, 30. FORDULÓ
JÚNIUS 16., KEDDHELYSZÍNNÉZŐSZÁM
JÁTÉKVEZETŐ
Kisvárda–ZTE FC 0–1
Kisvárda,Várkerti Stadion815Iványi Zoltán
Bp. Honvéd–Ferencváros 0–2
Budapest,Új Hidegkuti Nándor Stadion876Andó-Szabó Sándor
JÚNIUS 17., SZERDA
Paks–Kaposvár 3–0
Paks, Paksi FC Stadion500
Solymosi Péter
Fehérvár–Debrecen 1–0
Székesfehérvár,Mol Aréna Sóstó1812
Vad II István
Diósgyőr–Puskás Akadémia 1–2
Miskolc, DVTK Stadion2910Karakó Ferenc
Újpest–Mezőkövesd 1–1
Budapest,Szusza Ferenc Stadion2300Pintér Csaba
TABELLA •GÓLLÖVŐLISTA
AZ ÁLLÁS
1. Ferencvárosi TC 30 21 7 2 56–23 +33 70
2. Mol Fehérvár FC 30 17 8 5 53–26 +27 59
3. Mezőkövesd Zsóry FC 30 13 8 9 40–28 +12 47
4. Puskás Akadémia FC 30 12 11 7 46–38 +8 47
5. Diósgyőri VTK 30 12 5 13 38–42 –4 41
6. Budapest Honvéd 30 11 8 11 31–38 –7 41
7. Zalaegerszegi TE FC 30 10 9 11 47–41 +6 39
8. Újpest FC 30 10 7 13 38–43 –5 37
9. Paksi FC 30 10 7 13 40–47 –7 37
10. Kisvárda 30 10 5 15 37–41 –4 35
11. Debreceni VSC 30 9 5 16 42–56 –14 32
12. Kaposvári Rákóczi FC 30 4 2 24 24–69 –45 14
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik