P. K. 2021.04.23 08:18 Frissítve: 2021.04.23 17:59

Koronavírus: 4 millió beoltottnál látogathatók a sportesemények – Orbán Viktor

Orbán Viktor miniszterelnök bejelentette, amint itthon eléri a 4 milliót a koronavírus ellen beoltottak száma, védettségi igazolvánnyal látogathatók lesznek a sportrendezvények.

Orbán Viktor bejelentette, jövő héttől, amikor elérjük a 4 millió beoltottat, látogathatók lesznek a sportrendezvények (Fotó: MTI)

 

You can read the story in English here!

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken elmondta, elértük a 3.5 millió beoltottat, így fokozatosan egyre több minden nyithat újra.

A jövő hét közepén, szerdán-csütörtökön meglehet a négymillió beoltott is, akkor megnyitják a szolgáltatások széles körét azok előtt, akiknek van védettségi igazolványuk. Megnyílhatnak a színházak, a tánc- és zeneművészeti események, a cirkusz, az edző- és fitnesztermek, a jégpályák, az állatkertek, a fürdők és uszodák, a játszóházak. 4 millió beoltottnál újra látogathatók lesznek a sportesemények.

Hamarosan újra látogathatók lesznek itthon a sportesemények (Fotó: Unger Tamás/Vas Népe)

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter azt már korábban bejelentette, hogy védettségi igazolványra lesz majd szükség a meccsre járáshoz és ez lesz a feltétele annak is, hogy valaki jegyet válthasson a nyári Eb-re. 

Ugyanakkor a csütörtöki Kormányinfón az is elhangzott, csak azoknak kell majd védettségi igazolvánnyal rendelkezniük, például a sportesemények látogatásához, akik a hatályos szabályok szerint olthatók – azaz a 18 éven aluliak az igazolvány nélkül is részt vehetnek például a labdarúgó Európa-bajnokság budapesti mérkőzésein.

Orbán Viktor mai bejelentése azt is jelenti, várhatóan lehetnek majd nézők május 3-án, a Puskás Arénában sorra kerülő Mol Fehérvár–Újpest Magyar Kupa-döntőn. Az ezzel kapcsolatos részletekről későbbre várható tájékoztatás a Magyar Labdarúgó-szövetségtől. És minden bizonnyal a női kézilabda Bajnokok Ligája ugyancsak májusi (május 29–30.) budapesti négyes döntőjén is lehetnek majd szurkolók – igaz, ez az európai szövetség (EHF) döntésén is múlik.

2021.05.09 14:22:40

Labdarúgó NB I BODNÁR TIBOR (összefoglaló), ORBÁN ISTVÁN (percről percre)

A tolnaiak ezúttal se tudtak nyerni idegenben a Kisvárda ellen, de övék a gólrekord a bajnokságban.

2021.05.09 14:16:29

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT (összefoglaló), VÉGH JÁNOS (percről percre)

Négyet kapott a DVTK • Mivel a Puskás Akadémia is nyert, a Vidi bronzérmesként zárja az idényt.

2021.05.09 13:59:59

Labdarúgó NB I BODNÁR ZALÁN (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

Már az első negyedórában eldőlt a találkozó. A Budafok nagy vereséggel búcsúzott az NB I-től.

2021.05.09 00:06:25

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. A szekrénycsontvázak helyett már hús-vér, sőt szombat este a 32. bajnoki aranyérmet ünneplő FTC futballistákról szóltak a hírek.