CS. A. 2022.06.13 07:45 Frissítve: 2022.06.13 08:44

Honvéd: két szélső is távozik a klubtól – NS-infó

A Nemzeti Sport úgy értesült, hogy a 32 éves Bőle Lukács másfél év után elhagyja a Budapest Honvéd labdarúgócsapatát.

Bőle Lukács is elköszönhet a Honvédtól (Fotó: Török Attila)

 


Nagy átalakulás zajlik Kispesten – információnk szerint Bőle Lukács is távozik a Budapest Honvédtól. A szélső másfél éve érkezett a XIX. kerületi együttesbe, s 33 bajnokin öt gólig jutott, összesen hússzor volt kezdő az NB I-ben. A több alkalommal is sérüléssel bajlódó 32 éves játékos korábban futballozott a Kaposvári Rákócziban, a Ferencvárosban és a ZTE FC-ben is, egyelőre nem tudni, hol folytatja.

Úgy tudjuk, egy másik szélső, Dejan Drazsics is búcsút int a kispesti klubnak – csakúgy, mint Bőle Lukács esetében, a szerb futballistánál sem érvényesítette opciós lehetőségét a Honvéd. A légiós februárban érkezett, tíz bajnoki jutott neki – az utolsó mérkőzésén kifejezetten jól futballozott (Felcsúton nyert az együttes 2–1-re), de összességében ez a teljesítmény édeskevés volt. 

Mint korábban beszámoltunk róla, értesülésünk szerint Nagy Gergő is máshol folytatja (a középpályás 15 év után hagyja  el Kispestet, a Paks és a Mezőkövesd érdeklődéséről hallani), s a 11-szeres válogatott belső védő, Baráth Botond is távozik, lehet, ő is Kövesden köt ki.

A csatár Májer Milán a ZTE FC-hez szerződött. Érdemes azt is megemlíteni, hogy Albi Doka, Mohammed Kadiri, Ivan Lovric, Dusan Pantelics, Tamás Krisztián, Tomás Tujvel, Boubacar Traoré és Zsótér Donát szerződése is lejár a nyáron. Úgy tudjuk, Lovric, Tujvel és Zsótér is hosszabbít vagy már aláírt, de utóbbi esetében nem ilyen egyszerű a helyzet, ugyanis több hazai és külföldi klub is vinné.

Mint ismert, a klubvezetőség közös megegyezéssel szerződést bontott Nebojsa Vignjevics vezetőedzővel, utódját  a napokban jelenthetik be. Lapunk beszámolt a hírről, hogy a Honvéd több jelölttel is tárgyalt: szóba került a görög  Atromitosz vezetőedzője, Chris Coleman, a Dundee United menedzsere, Tam Courts és a skót U21-es válogatott edzője, Scot Gemmill érkezése is is. Sőt, az is előfordulhat, hogy horvát edző érkezik, Goran Tomic és Romeo Jozak neve is felvetődött lehetséges jelöltként a kispadra. 

A pihenőidőnek mindenesetre vége, hétfőn PCR-tesztelés következik, s a következő napokban különböző felméréseken vesznek részt a futballisták.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A BUDAPEST HONVÉDNÁL
Érkezők:
Kölcsönbe érkezők:

Kölcsönből visszatérhetnek: Bocskay Bertalan (Topolyai SC – Szerbia), Horváth András (Budafoki MTE), Horváth Milán (BFC Siófok), Kocsis Dominik (Diósgyőri VTK), László Dávid (Budafoki MTE), Soltész Dominik (Debreceni VSC), Tóth-Gábor Kristóf (Szombathelyi Haladás)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek:
Távozók: Balogh Norbert (FC DAC 1904 – Szlovákia, kölcsön után végleg), Májer Milán (Zalaegerszegi TE FC, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe távozók:

Kölcsönből visszatérhetnek klubjukhoz: Albi Doka (albán, HNK Gorica – Horvátország), Dejan Drazsics (szerb, Slovan Bratislava – Szlovákia), Mohammed Kadiri (ghánai, Dinamo Kijev – Ukrajna), Zinédine Machach (francia, Napoli – Olaszország)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Baráth Botond (lejár a szerződése, érdeklődnek iránta: Mezőkövesd), Bőle Lukács, Nagy Gergő (Mezőkövesd, Paks), Boubacar Traoré (mali, lejár a szerződése), Zsótér Donát

A BP. HONVÉD NYÁRI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
Felkészülés kezdése: június 13.
Edzőtábor:
Moravske Toplice (Alsómarác, Szlovénia), július 3–16.
A csapat négy edzőmérkőzést játszik majd az edzőtáborban, kettőt pedig Magyarországon. Az ellenfelek közül még csak egy ismert.
Felkészülési mérkőzések
Június 29:
Budapest Honvéd–Kazincbarcika (NB II)

2023.10.01 10:12:52

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Sőt a kecskemétiek sorozatban a negyedik bajnokijukat bukták el, sovány vigasz, hogy most legalább szereztek egy gólt.

2023.09.30 23:38:13

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Egyetlen lépéssel szereztek akkora előnyt, hogy csak gól lehetett a vége.

2023.09.30 14:44:48

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Lagatort már a 13. percben kiállították, Megyeri hiába védett nagyokat, zsinórban harmadszor is kikapott a Loki.

2023.09.30 14:27:36

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Bognár István vezetést szerzett ugyan az MTK-nak, de utána kinyílt a zöld-fehér gólzsák.

2023.09.29 13:10:58

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Ötödik szeptemberi tétmérkőzését is győzelemmel zárta Bognár György együttese.

Ajánló beállításra vár