Honvéd: meghosszabbodott Zsótér szerződése, de külföldre is hívják

Vágólapra másolva!
2022.06.09. 08:20
null
Még az is előfordulhat, hogy Zsótér Donát a nyáron elköszön a Honvédtól (Fotó: Török Attila, archív)
Bár a Bp. Honvéd támadó középpályását, Zsótér Donátot szerződés köti klubjához, magyar és  külföldi együttesek is vinnék. 

 

 

Információnk szerint Zsótér Donát iránt magyar és külföldi klubok is érdeklődnek, de egyelőre nem dőlt el, hol folytatja a 26 éves futballista. Úgy tudjuk, noha szerződése a nyáron lejárt volna, a Honvéd élt opciós jogával, és egy évvel meghosszabbította a megállapodást.

Ettől függetlenül többen is vinnék az előző idényt öt góllal záró játékost, aki az utolsó fordulóban, rendkívül éles szituációban volt eredményes Felcsúton (Puskás Akadémia– Bp. Honvéd 1–2), így a pesti klub benn maradt az élvonalban.

Zsótér Donát három hete, május közepén nyilatkozta lapunk hasábjain: „Szeretek Kispesten futballozni, de sosem lehet tudni, mit hoz az élet. Hallottam Hornyák Zsolt, a felcsútiak vezetőedzőjének meccs utáni nyilatkozatát, hogy szeretne a csapatában látni, ezek a szavak nyilván jólesnek a lelkemnek. De hangsúlyozom: jól érzem magam a Honvédban.”

A Honvédtól azt a tájékoztatást kaptuk, hogy ha bejelentenivalója lesz a klubnak, a hivatalos felületein közzéteszi. A csapat június 13-án, hétfőn kezdi el a felkészülést a következő idényre, egy nappal később különböző felméréseken vesznek részt a játékosok, ezután pedig az érdemi munka is elkezdődik. Hogy Zsótér Donáttal vagy nélküle, hamarosan kiderül.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A BUDAPEST HONVÉDNÁL
Érkezők:
Kölcsönbe érkezők:

Kölcsönből visszatérhetnek: Bocskay Bertalan(Topolyai SC – Szerbia),Horváth András (Budafoki MTE), Horváth Milán (BFC Siófok),Kocsis Dominik (Diósgyőri VTK), László Dávid (Budafoki MTE), Soltész Dominik (Debreceni VSC), Tóth-Gábor Kristóf (Szombathelyi Haladás)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek:
Távozók: Balogh Norbert (FC DAC 1904 – Szlovákia, kölcsön után végleg), Májer Milán (Zalaegerszegi TE FC, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe távozók:

Kölcsönből visszatérhetnek klubjukhoz: Albi Doka (albán, HNK Gorica – Horvátország), Dejan Drazsics (szerb, Slovan Bratislava – Szlovákia), Mohammed Kadiri (ghánai, Dinamo Kijev – Ukrajna), Zinédine Machach (francia, Napoli – Olaszország)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Baráth Botond (lejár a szerződése, érdeklődnek iránta: Mezőkövesd), Nagy Gergő (Mezőkövesd, Paks), Boubacar Traoré (mali, lejár a szerződése), Zsótér Donát

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik