CS. A. 2022.06.09 08:20 Frissítve: 2022.06.09 08:29

Honvéd: meghosszabbodott Zsótér szerződése, de külföldre is hívják

Bár a Bp. Honvéd támadó középpályását, Zsótér Donátot szerződés köti klubjához, magyar és  külföldi együttesek is vinnék. 

Még az is előfordulhat, hogy Zsótér Donát a nyáron elköszön a Honvédtól (Fotó: Török Attila, archív)

 

 

Információnk szerint Zsótér Donát iránt magyar és külföldi klubok is érdeklődnek, de egyelőre nem dőlt el, hol folytatja a 26 éves futballista. Úgy tudjuk, noha szerződése a nyáron lejárt volna, a Honvéd élt opciós jogával, és egy évvel meghosszabbította a megállapodást.

Ettől függetlenül többen is vinnék az előző idényt öt góllal záró játékost, aki az utolsó fordulóban,  rendkívül éles szituációban volt eredményes Felcsúton (Puskás Akadémia–  Bp. Honvéd 1–2), így a pesti klub benn maradt az élvonalban. 

Zsótér Donát három hete, május közepén nyilatkozta lapunk hasábjain: „Szeretek Kispesten futballozni, de sosem lehet tudni, mit hoz az élet. Hallottam Hornyák Zsolt, a felcsútiak vezetőedzőjének meccs utáni nyilatkozatát, hogy szeretne a csapatában látni, ezek a szavak nyilván jólesnek a lelkemnek. De hangsúlyozom: jól érzem magam a Honvédban.” 

A Honvédtól azt a tájékoztatást kaptuk, hogy ha bejelentenivalója lesz a klubnak, a hivatalos felületein közzéteszi. A csapat június 13-án, hétfőn kezdi el a felkészülést a következő idényre, egy nappal később különböző felméréseken vesznek részt a játékosok, ezután pedig az érdemi munka is elkezdődik. Hogy Zsótér Donáttal vagy nélküle, hamarosan kiderül.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A BUDAPEST HONVÉDNÁL
Érkezők:
Kölcsönbe érkezők:

Kölcsönből visszatérhetnek: Bocskay Bertalan (Topolyai SC – Szerbia), Horváth András (Budafoki MTE), Horváth Milán (BFC Siófok), Kocsis Dominik (Diósgyőri VTK), László Dávid (Budafoki MTE), Soltész Dominik (Debreceni VSC), Tóth-Gábor Kristóf (Szombathelyi Haladás)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek:
Távozók: Balogh Norbert (FC DAC 1904 – Szlovákia, kölcsön után végleg), Májer Milán (Zalaegerszegi TE FC, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe távozók:

Kölcsönből visszatérhetnek klubjukhoz: Albi Doka (albán, HNK Gorica – Horvátország), Dejan Drazsics (szerb, Slovan Bratislava – Szlovákia), Mohammed Kadiri (ghánai, Dinamo Kijev – Ukrajna), Zinédine Machach (francia, Napoli – Olaszország)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Baráth Botond (lejár a szerződése, érdeklődnek iránta: Mezőkövesd), Nagy Gergő (Mezőkövesd, Paks), Boubacar Traoré (mali, lejár a szerződése), Zsótér Donát

2022.08.11 23:28:54

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

ALAPVONAL.Törőcsik András a Kádár-rendszerben vált futballistává, s a rezsim, ha nem is hangoztatta, nyilvánvaló volt, az őszinte zsenik helyett a kiszámítható, középszerű igazodókat részesítette előnyben.

2022.08.08 21:31:39

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. A tulajdon persze nagy erő, nincs az a külső futballszervezet, amelyik drasztikusan belenyúlhat a szerződtetések szövevényébe, így aztán nem tudható, mikor lesz változás a témában. Remény van rá, ugyanis van jó néhány olyan, évtizedeken át tornyosuló gát a magyar futballban, amelyet áttörtek a csapatok (vagy az idő), szinte észrevétlenül.

2022.08.07 18:32:53

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Nem megy a kispestieknek, a második mérkőzésükön is kikaptak, és ezúttal sem szereztek gólt.

2022.08.07 17:11:26

Labdarúgó NB I ZOMBORI ANDRÁS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Egy gólt elvett az Újpesttől a VAR, aztán hiába játszottak sokáig emberelőnyben a lila-fehérek, simán kikaptak.

2022.08.07 15:03:24

Labdarúgó NB I BODNÁR TIBOR (összefoglaló), ORBÁN ISTVÁN (percről percre)

Meggyőző játék, 4–2-re nyert a hazai együttes, Supka Attila csapata egy félidőnyit emberhátrányban játszott.