CS. A. 2022.06.08 07:39 Frissítve: 2022.06.08 08:38

Honvéd: a Kövesd és a Paks Kispestről erősítene

Ha nem is gyorsan, de alakul a Budapest Honvéd kerete: mint kedden közöltük, Májer Milán az első, hivatalosan bejelentett távozó a tavaszi kerethez képest (Balogh Norbert is távozott, de ő már tavasszal is kölcsönben szerepelt a DAC-nál), de hamarosan többen is követhetik a támadót.

Baráth Botond (balra) és Nagy Gergő (kék cipőben) is távozhat a Honvédtól (Fotó: Dömötör Csaba)

 

 

Májer Milán a ZTE FC-ben folytatja pályafutását, a zalaegerszegi klubbal kettő plusz egy éves szerződést írt alá.  Ami a Bp. Honvéd keretét illeti: a klub 15 esztendő után nem számít Nagy Gergő szolgálataira, a 2007-ben Békéscsabáról átigazolt belső középpályás iránt információnk szerint a Paksi FC és a Mezőkövesd Zsóry érdeklődik.

Utóbbi klub megszerezné Baráth Botondot is, a 11-szeres válogatott középső védő ingyen kerülhet Kövesdre. A kövesdiek vezetőedzője, Supka Attila mind a két játékossal együtt dolgozott korábban, Kispesten, jól ismeri őket.

Lejár a szerződése június 30-án a hátvéd Ivan  Lovricnak és a kapus Tomás Tujvelnek is, de értesülésünk szerint mindkettejük szolgálataira igényt tart a Honvéd. További játékosok is szabadon igazolhatóvá válhatnak, igaz, ők opcióval hosszabbíthatnak. Bőle Lukács, Albi  Doka, Dejan Drazsics, Mohammed Kadiri, Dusan Pantelics, Tamás Krisztián és Zsótér Donát is ebbe a sorba tartozik. Úgy tudjuk, utóbbit mindenképpen szeretné megtartani a klub. Kérdéses Boubacar Traoré jövője is, meglepő lenne, ha a mali csatár a XIX. kerületben maradna.

PIACI HELYZETKÉP CSAPATRÓL CSAPATRA

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A BUDAPEST HONVÉDNÁL
Érkezők:
Kölcsönbe érkezők: –

Kölcsönből visszatérhetnek: Bocskay Bertalan (Topolyai SC – Szerbia), Horváth András (Budafoki MTE), Horváth Milán (BFC Siófok), Kocsis Dominik (Diósgyőri VTK), László Dávid (Budafoki MTE), Soltész Dominik (Debreceni VSC), Tóth-Gábor Kristóf (Szombathelyi Haladás)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek:
Távozók: Balogh Norbert (FC DAC 1904 – Szlovákia, kölcsön után végleg), Májer Milán (Zalaegerszegi TE FC, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe távozók:

Kölcsönből visszatérhetnek klubjukhoz: Albi Doka (albán, HNK Gorica – Horvátország), Dejan Drazsics (szerb, Slovan Bratislava – Szlovákia), Mohammed Kadiri (ghánai, Dinamo Kijev – Ukrajna), Zinédine Machach (francia, Napoli – Olaszország)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Baráth Botond (lejár a szerződése, érdeklődnek iránta: Mezőkövesd), Nagy Gergő (Mezőkövesd, Paks), Boubacar Traoré (mali, lejár a szerződése)

 

2022.08.11 23:28:54

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

ALAPVONAL.Törőcsik András a Kádár-rendszerben vált futballistává, s a rezsim, ha nem is hangoztatta, nyilvánvaló volt, az őszinte zsenik helyett a kiszámítható, középszerű igazodókat részesítette előnyben.

2022.08.08 21:31:39

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. A tulajdon persze nagy erő, nincs az a külső futballszervezet, amelyik drasztikusan belenyúlhat a szerződtetések szövevényébe, így aztán nem tudható, mikor lesz változás a témában. Remény van rá, ugyanis van jó néhány olyan, évtizedeken át tornyosuló gát a magyar futballban, amelyet áttörtek a csapatok (vagy az idő), szinte észrevétlenül.

2022.08.07 18:32:53

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Nem megy a kispestieknek, a második mérkőzésükön is kikaptak, és ezúttal sem szereztek gólt.

2022.08.07 17:11:26

Labdarúgó NB I ZOMBORI ANDRÁS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Egy gólt elvett az Újpesttől a VAR, aztán hiába játszottak sokáig emberelőnyben a lila-fehérek, simán kikaptak.

2022.08.07 15:03:24

Labdarúgó NB I BODNÁR TIBOR (összefoglaló), ORBÁN ISTVÁN (percről percre)

Meggyőző játék, 4–2-re nyert a hazai együttes, Supka Attila csapata egy félidőnyit emberhátrányban játszott.