P. K. 2021.04.16 07:23 Frissítve: 2021.04.16 09:02

FTC–Újpest: a lilák nem állnak sorfalat, a fradisták ezentúl igen

A Ferencváros elnöke, Kubatov Gábor a héten felvetette, hogy az Újpest FC díszsorfalat állhatna a két csapat jövő keddi bajnokija előtt, ha addigra az FTC már megnyeri a bajnoki címet a labdarúgó NB I-ben. Az Újpest csütörtökön jelezte, nem lesz díszsorfal, a lilák válaszára reagálva az FTC elnöke viszont megígérte, hogy amíg ő vezeti a klubot, mostantól minden ellenfél számíthat díszsorfalra, ha bajnokként lép pályára a Ferencváros ellen az utolsó fordulókban.

Hagyomány lehet belőle? Bár korábban Magyarországon nem volt szokás, a Mol Fehérvár tavaly díszsorfallal tisztelgett az akkor már bajnok Ferencváros előtt (Fotó: archív)

 

A díszsorfal ügyében csütörtökön az Újpest Média kereste meg az Újpest FC-t, és a klub válaszában leszögezte, ahogy ez eddig sem volt itthon szokás (tavaly és tavalyelőtt sem állt sorfalat az Újpest), a jövő heti derbin sem áll díszsorfalat a Ferencvárosnak, ha az FTC a hétvégén Kisvárdán megnyeri a bajnokságot. „Ennek Magyarországon nincs hagyománya” – fogalmazott válaszában az Újpest FC.

Erre a válaszra azóta Kubatov Gábor is reagált a Facebook-oldalán:

„Sajnálattal, ugyanakkor sportbaráti tisztelettel elfogadom az Újpest válaszát, miszerint nem fognak díszsorfalat állni, ha a Fradival mint bajnokkal csapnak össze – írta a Ferencváros elnöke. – Én ennek ellenére is azt ígérem, hogy amíg én vagyok a Fradi elnöke, minden magyar bajnokcsapat számíthat arra, hogy sorfalat állunk számára. Ez alól az Újpest sem kivétel. Ha egyszer megnyeri a bajnokságot, meg fogjuk tapsolni ezért az eredményért. A gratuláció minden bajnoknak és minden győztes ellenfélnek kijár. Chelsea, Liverpool, Sevilla – csak néhány topcsapat, amely sorfalat állt, amikor riválisuk friss bajnokként érkezett a meccsre. De említhetném a Videotont is, ha már az Újpest a döntésében a magyar sporthagyományokra hivatkozott. A Videoton ugyanis, mellyel ádáz csatát folytatunk minden évben, díszsorfallal tisztelgett a bajnok Fradi előtt. Ez így korrekt.”

A tabellát 13 pontos előnnyel vezető Ferencváros múlt héten, a 2. helyen álló Puskás Akadémia ellen még nem tudta biztossá tenni a bajnoki címét, de ha nyer Kisvárdán szombaton, akkor bajnok. És akkor is ünnepelhet, ha nem nyer, ám vasárnap a PAFC sem szerez több pontot az MTK ellen, mint a Fradi Kisvárdán.

2021.05.11 10:48:23

Labdarúgó NB I CSILLAG PÉTER

A pályák bűvöletében éltek, egyikük, Béla egyenesen a válogatottságig vitte.

2021.05.13 23:47:08

Labdarúgó NB I N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. A szurkoló, aki egy a történettel, s aki „eggyé lenni” vágyik csapatával, nagyon szeretné a misztikus uniót (a feloldódás csodáját) megélni a maga életében, nagyon kívánná a „belső körhöz” tartozónak tudni magát.

2021.05.11 22:41:10

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A ZTE-től is több lejáró szerződésű játékos távozhat. Kövesse nyomon a keretek változásait körképünkben!