FTC: „Amikor eljön az idő, készen akarok állni” – Sztankovics az olaszországi visszatérésről

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2023.12.17. 10:35
null
Sztankovics büszke a Ferencvárosra az Ekl-továbbjutást követően (Fotó: Török Attila)
A La Gazetta dello Sport olasz sportnapilap exkluzív interjút közölt Dejan Sztankoviccsal, a Ferencváros vezetőedzőjével – ebből szemezgettünk.


Az olasz lap munkatársa a csütörtöki Ferencváros–Fiorentina meccs (1–1) után beszélgetett a Ferencváros szerb vezetőedzőjével, aki játékoskarrierje csúcsán a Serie A-ban futballozott, de már edzőként is dolgozott ott. Sztankovics az interjú elején a Fiorentina játékát dicsérte, s kiemelte, mekkora eredmény, hogy veretlen maradt csapata a firenzeiekkel szemben. Na meg persze a továbbjutásról is beszélt.

„Nagyon boldogok vagyunk. A továbbjutás már a múlt idényben is összejött a Ferencvárosnak, de most veretlenül fordul rá a kupatavaszra. Nagyon büszke vagyok, főleg azért, mert ez egy Európa-liga szintű csoport volt” – kezdte Sztankovics, aki az NB I-es versenyfutásról is szót ejtett.

„A bajnokságban sokszor úgy vesztünk pontokat, hogy nem érdemeljük meg. Lemaradtunk a Paks mögött, de bizakodó vagyok, mert jól dolgozunk, meglesz az eredménye. Sokkal jobban aggódnék, ha nem mi uralnánk a meccseket, de sokszor csak nincs szerencsénk. Emellett több kulcsemberünk is sérült volt... jó időben jön a szünet.”

A szerb szakember a magyar futball fejlődését is kiemelte: „A magyar futball fejlődik. Minden klubnak van saját stadionja és sportközpontja, megvannak az infrastrukturális beruházások. Aztán ott van Marco Rossi, aki kiváló munkát végez a válogatottal...”

Sztankovicsot természetesen arról is megkérdezték, visszatérne-e Olaszországba később, mint vezetőedző.

„Miért is ne? A családom ott él, a feleségem is oda-vissza ingázik. Jól érzem magam itt, kiváló hely a nyomás kezelésének megtanulásához és a tapasztalatszerzéshez, aztán meglátjuk. Amikor eljön az idő, hogy visszatérjek, készen akarok állni!”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik