MTI/K. B. 2021.04.21 18:15 Frissítve: 2021.04.21 18:16

FTC: A BL a cél, de nem dőlünk a kardunkba, ha az El jön össze – Orosz Pál

A sorozatban harmadszor bajnok Ferencváros labdarúgócsapatának ismét a Bajnokok Ligája-csoportkör elérése a célja, de Orosz Pál vezérigazgató szerint akkor sem dőlnek a kardjukba, ha az Európa-liga főtáblája jön össze – közölte az MTI.

Orosz Pál az M1-nek nyilatkozott az FTC 32. bajnoki címének megszerzését követően (Fotó: Ripost/Szabolcs László)

 

„Magyar klubnak nem evidencia, hogy ott van a BL csoportkörében, de ez a célunk. Tavaly ősszel a BL-ben mi voltunk a legalacsonyabb költségvetésű klub, ehhez képest megfelelően helytálltunk. A mi hátterünk sokkal inkább az Európa-ligára alkalmas, így akkor sem dőlünk a kardunkba, ha az El főtábláján szerepelhetünk” – fogalmazott az M1-nek adott szerdai interjújában Orosz Pál, aki immár több mint tíz éve, 2011 márciusa óta irányítja a futballcsapatot működtető gazdasági társaságot.

A sportvezető kifejtette, az előrelépést az jelentené, ha az együttes még tavasszal is szerepelhetne a nemzetközi porondon, de szerinte ahhoz, hogy a következő lépést megtegyék, sok mindennek kellene történnie. A közeljövőt illetően a nyári átigazolási tervekről egyelőre nem akart beszélni, de azt leszögezte, „arra nem kell gondolni, hogy óriási mozgások lesznek a keretben”.

Hozzátette, Szerhij Rebrov vezetőedzőnek további egy évig még érvényes szerződése van.

„Bajnokságot nyerni olyan folyamat, amelynek során vannak jobb és rosszabb periódusok. Nagy öröm, hogy saját stadionban a legnagyobb riválist legyőzve sikerült megszerezni a bajnoki címet. Ez óriási dolog a klub életében, mert legutóbb 1926 és 1928 között volt arra példa, hogy sorban három aranyérmet nyerjünk” – idézte az MTI Oroszt, aki megemlítette, hogy ötös sikerszériát legutóbb 1909 és 1913 között produkált a zöld-fehér együttes.

A Ferencváros kedden 3–0-ra legyőzte az Újpestet az OTP Bank Liga 30. fordulójában, ezzel megszerezte története 32. bajnoki címét.

2021.05.05 23:22:20

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

ALAPVONAL. Hahn János gólszerzői alakja sokkal erősebben beég a focirajongó retinája mögé, mint az élvonal gyepét évek óta itt koptató, külföldről szerződtetett jobb- és balhátvédeké; vagy írhatnám, két hétig mindenki csak arról beszélt, vajon a paksi kispad helyett mi a csudának ült fel az üres lelátóra Bognár György.

2021.05.04 23:37:26

Labdarúgó NB I BABJÁK BENCE

NS-VÉLEMÉNY. A negyedik kerületben egyelőre többet teljesített a vállaltnál.

2021.05.04 09:25:21

Labdarúgó NB I SZABÓ GÁBOR

Az első Görög Kupa-siker magyar kovácsa, Rauchmaul Emil máig megfejthetetlen búcsúja.