nemzetisport.hu 2018.02.10 18:28 Frissítve: 2018.02.10 18:54

Felkészülés: a tartalékos Videoton ötöt kapott Kádáréktól

A nem a legjobbjaival pályára lépő Videoton felkészülési mérkőzésen 5–0-s vereséget szenvedett a Kádár Tamással felálló Dinamo Kijevtől felkészülési mérkőzésen.

Varga József 85 percet töltött a pályán Kádárék ellen (Fotó: vidi.hu)

 

VIDEOTON–DINAMO KIJEV (ukrán)

Marko Nikolics, a Videoton vezetőedzője két nappal ezelőtt, az FK Krasznodar ellen (1–0) a legerősebb összeállításban küldte pályára csapatát, ezúttal azonban egy jóval gyengébb, az őszi idényben kevesebb lehetőséget kapó játékosokból álló együttes jutott szóhoz. Ez a végeredményen meg is látszott.

A Kádár Tamást végig a soraiban tudó Dinamo Kijev a szünetben már 3–0-ra vezetett a marbellai mérkőzésen, amelyen Nikolics olyannyira spórolt játékosaival, hogy a 85. percben Varga József helyére nem egy friss embert, hanem a szünetben lecserélt Tóth Bencét állította be.

Az ukránok a második félidő elején szerezték meg a negyedik, majd az utolsó percekben az ötödik góljukat.

A Videoton hétfőn a Tiencsin Teda ellen vívja következő meccsét.

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Videoton–Dinamo Kijev (ukrán) 0–5 (0–3)
VIDEOTON:
Tujvel (Hársfalvi, 71.) – Bolla, Vinícius, Mocsi, Tamás K. – Tóth B. (Szabó Bence, a szünetben) – Réti, Varga J. (Tóth B., 85.) – Kovács I. – E. Hadzic, Szabó Bálint
Gólszerző: Sarapenko (7.), D. González (22.), Harmas (32.), Kedziora (57.), Mbokani (90.)
Forrás: vidi.hu

DVTK–AKTOBE (kazah)

Utolsó törökországi felkészülési meccsét játszotta ezen a télen a DVTK, amely a kazah bajnokságban legutóbb kilencedik helyen végző FK Aktobéval csapott össze Belekben. Az ideális futballidőben, 17 fokos hőmérsékletben megrendezett meccset diósgyőri részről Forgács Dávid és Dusan Brkovics is kihagyta kisebb sérülése miatt.

A szünetben Szarka Ákos találatával a DVTK vezetett, melynek szakmai igazgatója, Bódog Tamás ekkor nyolc helyen változtatott csapatán. A miskolci együttes a 48. percben emberelőnybe kerülhetett volna, ám előkészületi mérkőzés lévén a felek úgy döntöttek, hogy a műesés miatt második sárga lappal kiállított Abat Aimbetov helyére beállhat egy másik futballista a kazahoknál.

Az Aktobe a 69. percben Hrvoje Milicevic fejesével egyenlített. A 76. percben a DVTK középhátvédje, Dejan Karan is piros lapot kapott egy elkésett belépőért, de a magyar csapat sem fogyatkozott tíz főre, mert a szerb futballista helyett pályára lépett Ivánka Patrik.

A DVTK nemcsak Törökországban, hanem hazatérve sem játszik már újabb felkészülési mérkőzést a bajnokság és a Magyar Kupa tavaszi folytatása előtt.

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Diósgyőri VTK–Aktobe (kazah) 1–1 (1–0)

DVTK:
Rados (Antal, a szünetben) – Eperjesi (Nagy T., 63.), Lipták, Karan (Ivánka, 76.), Tamás M. (Sesztakov, a szünetben) – Szabó II B. (D. Vela, a szünetben), Hasani (Busai, a szünetben), Tóth B. (Kocsis G., a szünetben), Óvári (Ugrai, a szünetben) – Makrai (Bacsa, a szünetben), Szarka (Joannidisz, a szünetben) 
Gólszerző:
Szarka (41.), ill. Milicevic (69.)
Piros lap:
Karan (76.), ill. Aimbetov (48.)
Forrás:
dvtk.eu

2021.12.05 09:08:39

Labdarúgó NB I CSERHÁTI ANDRÁS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

...de a végén a kék-fehérek nyertek! Nagyon izgalmas lett a nagyon alacsony színvonalú rangadó vége.

2021.12.05 09:02:50

Labdarúgó NB I BODNÁR TIBOR

Két szép gólt szerzett a Kisvárda, belefért egy ajándékba adott találat is – a lelátón pedig ott ült az új edző?

2021.12.04 23:27:55

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Az elnevezések mai szövevényét most hagyjuk, legfeljebb annyit még, hogy sohasem fogom megérteni, mi a különbség a jól bevált csatár megjelölés és napjaink támadója között, ahogy a számokkal (10-es, 6-os, s a többi) tudományoskodó önjelölt szakértőkön is csak mosolygok, fontosabb, hogy meggyőződésem: a posztok nem mosódnak el.

2021.12.04 10:05:04

Labdarúgó NB I VAJDA GYÖRGY (összefoglaló), ORBÁN ISTVÁN (percről percre)

Waltner Róbert csapata magabiztosan játszott az egyre nagyobb bajban lévő Debrecen ellen.