Felfüggesztették Csertőit és Bódogot

Vágólapra másolva!
2009.08.25. 20:32
null
Bódog Tamás a földön (fotó: Meggyesi Bálint)
Címkék
Nem ülhet a kispadon szerdán Csertői Aurél, a labdarúgó Soproni Ligában szereplő Haladás vezetőedzője. A szakvezető, valamint a Videoton másodedzője működési engedélyét a két csapat egymás elleni mérkőzésén történt affér miatt felfüggesztette az MLSZ.

Botrányos körülmények között ért véget a vasárnapi Haladás–Videoton bajnoki labdarúgó-mérkőzés, mivel a rendes játékidő ráadásában összeakaszkodott egymással Csertői Aurél, a Haladás vezető- és Bódog Tamás, a Videoton másodedzője.

Bódog már bírósági perrel fenyegette Csertőit, az MLSZ azonban még nem döntött a sorsukról. A szövetség egyelőre a fegyelmi tárgyalásig felfüggesztette a két szakember működési engedélyét, ami azt jelenti, hogy edzést tarthatnak, ám a kispadon nem ülhetnek.

A tárgyalás szeptember 1-jén lesz, így Csertői sem a Ferencváros elleni szerdai, sem az Újpest elleni vasárnapi összecsapáson nem ülhet a kispadon, és Bódog is csak a lelátóról követheti csapata ZTE elleni meccsét. Az edzőkön kívül egyébként idézést kap Solymosi Péter játékvezető és a negyedik bíró, Ákos Dávid is.

A szövetség nem csökkentette a honvédos Viliam Macko hárommeccses eltiltását. Emellett az FB a Győrt 608 000 forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezi, ha a klub a határozat jogerőre emelkedéséig nem rendezi tartozását Tóth Máté labdarúgóval szemben.

Ugyancsak tárgyalás után a Diósgyőr büntetése is érvényben maradt, a klubnak – szurkolóinak az Újpest elleni mérkőzésen történt rendzavarásai miatt – két következő meccsén 20-20 fővel emelnie kell a rendezői létszámot, szövetségi ellenőrt kell fogadnia, és viselni az eljárási költségeket.

A Vasas–FTC mérkőzéssel kapcsolatban a Vasas rendezési hiányosságok miatt köteles következő hazai mérkőzésén 20 fővel emelni a rendezői létszámot, e meccsen szövetségi ellenőrt kell fogadnia, és viselni az eljárás költségeit. Az FTC-nek mint visszaesőnek szurkolóinak rendzavarásai miatt 200 ezer forint pénzbüntetést kell fizetnie.

A hétvégén kiállított pápai Dlusztus Andrásnak három, míg a fehérvári Lipták Zoltánnak egy meccset kell kihagynia.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik