DVTK: Nem mondta senki, hogy Rudolf a felelős - Kovács Zoltán

Vágólapra másolva!
2013.08.19. 08:25
null
Kovács Zoltán szerint Rudolf magának köszönheti, hogy nem edzhet a csapattal (Fotó: Szabó Miklós – archív)
A labdarúgó NB I-ben szereplő DVTK sportigazgatója, Kovács Zoltán a Sport Tv Harmadik Félidő című műsorában beszélt a klubnál kialakult helyzetről, s reagált a jelenlegi és korábbi miskolci játékosok megnyilvánulásaira.

A héten a DVTK szabadlistára tette Rudolf Gergelyt és L'lmam Seydit. A magyar válogatott csatár Facebook-bejegyzést fogalmazott meg, ahol élesen bírálja a klubvezetést, s nyilvánvalóvá tette, nincs megelégedve a helyzetével, és hogy szerinte bűnbaknak van beállítva. Rudolf a bejegyzésről előre szólt Kovács Zoltánnak, aki megkérte, hogy a Kecskemét elleni bajnoki után hozza ezt nyilvánosságra. A játékos így is tett, ezt nagyon köszöni a sportigazgató, de a Sport Tv Harmadik Félidő című futballshow-jában reagált annak tartalmára.

DUDÁS HUNOR: BIZONYÍTHATJUK, HOGY GALLARDO NEM MOND IGAZAT

„Gallardóval kapcsolatban könnyű dolgom van, mert megtehetném, hogy előveszem a hivatalos dokumentumokat, a szerződésajánlatot, amelyet elétettünk. Tisztességes pénzt kínáltunk neki, szerettük volna, hogy maradjon, ám neki ez nem volt elég. Nem akarok róla rosszat mondani, nem szeretném lerombolni a nimbuszát, amely még mindig él Diósgyőrben. De ha nem fejeződik be ez a támadássorozat, akkor viszont tiszta vizet öntünk a pohárba" – mondta Dudás Hunor a Nemzeti Sportnak adott interjújában.

HA ARRA IS KÍVÁNCSI, MIT MONDOTT A DVTK ÜGYVEZETŐJE RUDOLF GERGELY FIZETÉSÉRŐL, KERESSE A NEMZETI SPORT HÉTFŐI SZÁMÁT.

„Mindenki ezen dolgozik hetek óta, már az e heti döntés előtt próbáltuk több csapattal is felvenni a kapcsolatot, külföldön és Magyarországon egyaránt. A lehetőségekről mindig tájékoztattam Gergőt, de nyilván jogában áll megszólalni. Azt ő is elismerte, hogy megkereste a klubvezetést, hogy szeretne távozni" – nyilatkozta Kovács Zoltán arról, Rudolf vajon miért érezte szükségét annak, hogy megszólaljon, és hogy mit tettek/tesznek azért, hogy megoldják a helyzetet.

„Nem emlékszem olyan nyilatkozatra, ahol bárki Rudolf Gergőt egyénileg felelőssé tette volna a Diósgyőr szerepléséért. Főleg úgy, hogy az első három mérkőzésen játszott, és az első kettő után jókat írtak a csapatról, bár Debrecenben valóban beleszaladtunk egy nagy vereségbe" – mondta a sportvezető a felelősségi kérdésről.

Rudolf nehezményezi azt is, hogy nem edzhet a csapattal. „Erkölcsi okot adott azzal, hogy azt mondta, szeretné elhagyni a csapatot" – indokolta a lépést Kovács, majd hozzáfűzte, Tomiszlav Szivics szava volt a meghatározó, de bízik a döntésében, mert egy edző sem szeretne olyan játékossal dolgozni, aki kijelenti, nem tud és nem is szeretne a csapatában játszani.

Rudolffal egy időben a korábbi miskolci közönségkedvenc, José Luque is kritikával illette a klubvezetést. Ő a saját és Paco Gallardo szerződéshosszabbításával kapcsolatban írt. Kovács a Harmadik Félidőben elmondta, ő nem ismeri személyesen Luquét, sem az ügyét, ám Dudás Hunor a közeljövőben válaszol majd a szabadrúgás-specialista bejegyzésére.

Gallardóval a tárgyalást nem Kovács Zoltán kezdte el, de ő fejezte be, és már egy hónapja a klubnál volt, amikor a spanyol felrúgta a szóbeli megállapodást. „Tudom, mi volt a megállapodás, amelyet ő elfogadott, majd azon próbált még egyet csavarni – mondta Kovács, és a csavar tárgyát is megnevezte. – Ennek anyagi részletei vannak."

A két egykori spanyol légiósról úgy vélekedik, hogy most Spanyolországban jól megbeszélik a történteket, és visszafelé mutogatnak. Úgy gondolja, régen elég volt jól játszani, hogy szeressék az embert, és nem kellett ilyen bejegyzéseket írni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik