S. T. J. 2021.05.11 23:08 Frissítve: 2021.05.11 23:14

Az idény legjobbjai az NB I-ben; Bölöni László túlzó igényekkel szembesült

A Nemzeti Sport szerdai számából ajánljuk.

 

A hír, amelyről már hetekkel korábban írtunk, hivatalossá vált: Gazdag Dániel búcsút int a Bp. Honvédnak, és az észak-amerikai labdarúgó-bajnokságban (MLS) szereplő Philadelphia Unionban folytatja pályafutását, óriási összegért, másfél millió euróért (körülbelül 537 millió forintért) cserébe. Tizenegy év után távozik a klubtól – arra kértük a 25 esztendős, hatszoros válogatott játékost idézze fel velünk pályafutása főbb állomásait. Ami a folytatást illeti: Gazdag csütörtökön repül az Egyesült Államokba, két hetet tölt az új klubjánál, utána visszatér a válogatott ausztriai edzőtáborába.

Öt év után nyert Svájci Kupát a Kadetten Schaffhausen, amely a döntőben 22–21-re győzte le a Kriens-Luzernt. A találkozó legeredményesebb játékosa, a győztestől az idény végén az Amicitia Zürichhez távozó 247-szeres válogatott irányító, Császár Gábor nyolc gólt lőtt, míg a csapat másik magyarja, a mindent eldöntő találat szerzője, Bartók Donát négyszer volt eredményes. A válogatottsági rangsorban ötödik Császár örül, hogy Bartók személyében magyar csapattársat kapott év közben. Hogy a spanyol Bidasoa Íruntól érkező 12-szeres válogatott jobbátlövő hogyan érzi magát Schaffhausenben, kiderül összeállításunkból.

A nyílt vízi világ- és Európa-bajnok Rasovszky Kristóf a 25 kilométert ezúttal kihagyja a budapesti kontinensviadalon, noha a legutóbbi, glasgow-i Európa-bajnokságon nyert ezen a távon is – mellette öt kilométeren is, tízen pedig célfotóval maradt le az aranyról. A Balaton ÚK Veszprém sportolója lapunknak elmondta: öt és tíz kilométeren is éremmel szeretne zárni, s mivel élete egyik legjobb formájában érzi magát, bízik benne, hogy mindkét távon a győzelemért fog harcolni. Beszélt arról is, milyen megpróbáltatást jelenthet a Lupa-tó vize, miközben Tokióban egészen más körülmények várnak majd az úszókra.

2021.06.13 23:16:43

Labdarúgó NB I BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. Olyan országban élünk, amelyben a klubtörténeti sikerek sem jelentik automatikusan azt, hogy a futballedző megtarthatja az állását és építheti tovább eredményesen, amit elkezdett.

2021.06.09 21:15:35

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Habitusához közelebb áll, hogy a bajnoki címért küzd.

2021.06.06 22:04:49

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Peter Stögert is tisztelem, esetében egyelőre csak az eredményei miatt tehetem.