Gyors gólváltást követően ikszelt a Haladás Soroksáron

BENDE BENCE GÁBORBENDE BENCE GÁBOR
Vágólapra másolva!
2024.03.31. 15:51
A fehér mezes Soroksár kemény mérkőzést vívott hazai pályán (Fotó: Földi Imre)
A labdarúgó NB II 26. fordulójában a Soroksár a 78. percben megszerezte a vezetést Lovrencsics Balázs fejesével, ám nem sokkal később, a csereként beálló Pintér Filip egy pontot megmentett a Haladás együttesének.


LABDARÚGÓ NB II
26. FORDULÓ
SOROKSÁR SC–SZOMBATHELYI HALADÁS 1–1  (0–0)
Budapest, Szamosi Mihály Sporttelep, 400 néző. Vezette: Lovas László (Punyi Gyula, Dobos Dávid)
SOROKSÁR: Mergl – Kaján, Say (Króner, 74.), Kékesi, Vági – Katona M. (Németh E., a szünetben), Vass Á. (Dragóner F., 87.) – Varga Z. (Hajdú R., 74.), Köböl (Gálfi, 74.), Korozmán – Lovrencsics B. Vezetőedző: Lipcsei Péter
HALADÁS: Pálfi – Ene, Jagodics M., Csonka B. (Bolla G., 48.), Beronja – Zvekanov (Szijjártó, 75.) – Nyíri V., Mohos (Pintér F., 83.), Jancsó A., Horváth R. – Kelemen M. Vezetőedző: Alekszandar Jovics
Gólszerző: Lovrencsics B. (78.), ill. Pintér F. (85.)
MESTERMÉRLEG
Lipcsei Péter: – Abszolút reálisnak tartom az eredményt. Igaz, hogy ikszes mérkőzés volt, de ha nem sokkal a mérkőzés vége előtt vezetsz, már nem szabad gólt kapnod, meg kell nyerned a meccset.
Alekszandar Jovics: – Pont ilyen nehéz találkozóra számítottam. Ma mindkét csapat megérdemelte az egy–egy pontot, bár lehet, hogy mi jobban tudtuk kontrollálni a játékot. Úgy érzem, jó mérkőzést játszottunk, és erre a pontra tovább tudunk építkezni.
 

ÖSSZEFOGLALÓ

Mindkét együttes vereséggel vonulhatott a válogatott szünetre, ám előtte remek szériában voltak, hiszen a Soroksár a kispesti vereség előtt négy mérkőzésen 10 pontot gyűjtött, míg a Haladás az ETO FC Győr elleni botlását megelőzően zsinórban három találkozón hagyta el győztesen a pályát, így mindkét fél számára a győztes útra való visszatalálás volt a cél.

Az első félidő hatalmas taktikai harcot hozott, így nem nagyon láthattunk kimagaslóan nagy helyzetet egyik oldalon sem. A hazaiak két jobb oldali beadásból próbálkoztak, míg a szombathelyieknél Nyíri Vince volt a legaktívabb, de gólt nem hozott az első játékrész.

A második félidő veszélyes Nyíri-szabadrúgással kezdődött, Mergl Szabolcs azonban bravúrral hárított. Sokáig úgy tűnt, nem hoz gólt a húsvéti találkozó, ám a 78. percben megtört a jég a fővárosi oldalon. A csereként beálló Gálfi Norbert kiváló cselt követően ívelte be a labdát a jobb oldalról, a középen érkező Lovrencsics Balázs pedig nem hibázott közvetlen közelről.

Nem sokáig örülhettek azonban a soroksáriak, mert a 85. percben kiegyenlített a Haladás. Egy előre ívelt labdát követően nem tudtak felszabadítani a hazai védők, a labda pedig Pintér Filip előtt maradt, aki beállása után szinte az első labdaérintésből gólt szerzett.

Több találat nem született, így igazságos pontosztozkodásra került sor a főváros XXIII. kerületében. 1–1

 

PERCRŐL PERCRE

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik