Újra meglepte a Mosonmagyaróvár a Gyirmótot

BÁBICS NORBERTBÁBICS NORBERT
Vágólapra másolva!
2024.02.25. 13:54
A sárga mezes Gyirmót kétszer is egyenlíteni tudott megyei riválisa otthonában (Fotó: Fehér Ádám/Gyirmót FC)
A labdarúgó NB II 22. fordulójában a sereghajtó Mosonmagyaróvár a forduló előtt 6. helyen álló Gyirmótot fogadta. Három büntetőt és egy kiállítást is láthattak a nézők, de gólokban sem volt hiány, hiszen az őszi mérkőzésükhöz hasonlóan ezúttal is 2–2-es eredménnyel zárult a találkozó.

 

LABDARÚGÓ NB II
22. FORDULÓ
CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR–GYIRMÓT FC GYŐR 2–2 (1–1)
Mosonmagyaróvár, MTE 1904 Sporttelep, 300 néző. Vezette: Jakab Árpád (Baghy Csaba, Sinkovicz Dániel)
MOSONMAGYARÓVÁR: Auerbach – Simita, Deák I., Papp Sz., Horváth K. – Vukaszovics, Radics – Máris (Bekker R., 82.), Csóka D. (Puhtyejev, 82.), Szabó B. (Tullner, 66.) – Illés D. (Szendeff, 61.). Vezetőedző: Nagy Ádám
GYIRMÓT: Hársfalvi – Lányi, Hudák D., Csörgő V., Helembai – Szőke G. (Erdei M., 72.), Hajdú Á. (Kovács D., 34.) – Soltész D., Takács R. (Kicsun, 72.), Medgyes Z. – Adamcsek (Molnár J., 72.). Vezetőedző: Tamási Zsolt
Gólszerző: Szabó B. (16. – 11-esből), Horváth K. (70. – 11-esből), ill. Medgyes Z. (30.), Soltész D. (89. – 11-esből)
Kiállítva: Papp Sz. (63.)
MESTERMÉRLEG
Nagy Ádám: – Védekezésben és támadásban is azt játszotta a csapat, amit vártam. A végén még meccslabdáink is voltak, pedig emberhátrányban játszottunk.
Tamási Zsolt: – A talaj megnehezítette a helyzetünket, a Mosonmagyaróvártól azt kaptuk, amire készültünk. Nagy erőket mozgósítottunk, hogy fordítsunk, ez lett belőle.

ÖSSZEFOGLALÓ

Augusztusban 2–2-es döntetlent játszott egymással a két csapat Győrben. A tabellán elfoglalt helyezések, valamint a felek 2024-es formája alapján kevesen gondolták volna, hogy február végén megismétlődik a korábbi eredmény. Az első helyzet a 11. percben a ma is jól játszó Medgyes Zoltán – aki ősszel kétszer is betalált a Mosonmagyaróvárnak – nevéhez fűződött. A vezetést azonban a Mosonmagyaróvár szerezte meg 11-esből Szabó Bence révén. Alig 15 perccel később Medgyes Zoltánnak sikerült egyenlítenie Hajdú pazar passza után.

A második félidőt óvatosan kezdte mindkét csapat, sokáig kellett várni az újabb helyzetekre. A 63. percben Papp Szilárd megkapta a második sárga lapját, így a kiállítás sorsára jutott. A 69. percben aztán ismét büntetőhöz jutott a Mosonmagyaróvár egy lerántás után. A tizenegyest ezúttal Horváth Kevin értékesítette, így ismét a sereghajtó hazaiak kerültek előnybe. A folytatásban Auerbach sokat tett azért, hogy ne tudjon ismét egyenlíteni a Gyirmót. A lefújás előtti percekben mégis összejött a vendégek gólja, a 89. percben Jakab Árpád játékvezető újra 11-est ítélt, ezúttal a gyirmótiak javára, Soltész Dominik pedig magabiztosan lőtte a kapuba a labdát. Mindent egy lapra feltéve támadott a hosszabbítás perceiben a Gyirmót, aminek az lett a következménye, hogy majdnem kapott még egy gólt. Akárcsak ősszel, most is hiába szerezte meg kétszer is a vezetést a hazai csapat, 2–2-es döntetlennel zárult a mérkőzés. A végeredmény azt is jelenti, hogy a Gyirmót 2024-ben továbbra is veretlen, a Mosonmagyaróvár viszont először szerzett pontot a naptári évben.

 

PERCRŐL PERCRE

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik