A Nyíregyháza megverte a vírus sújtotta Csákvárt

MOLNÁR KRISZTIÁNMOLNÁR KRISZTIÁN
Vágólapra másolva!
2020.09.16. 18:50
null
A Spartacus már a 4. percben előnybe került (Fotó: Kelet-Magyarország / Dodó Ferenc)
A labdarúgó NB II hétközi, sorrendben 9. fordulójában az előző négy meccséből hármat elveszítő Nyíregyháza a nyeretlenül sereghajtó, ráadásul erősen tartalékos Csákvárt fogadta. Noha a vendégek nem játszottak alárendelt szerepet, a mérkőzés alakulását inkább a hazaiak irányították és megérdemelten nyertek.

 

LABDARÚGÓ NB II
9. FORDULÓ

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS–AQVITAL FC CSÁKVÁR 2–1(10)
Nyíregyháza,
Városi Stadion, 600 néző. Vezeti: Szőts Gergely (Buzás Balázs, Medovarszki János)
Nyíregyháza: Fadgyas – Svedjuk, Fodor, Jánvári, Galambos – Papucsek – Kalocsai, Ötvös (Papp M., 58.), Kártik (Györgyi, 77.), Hamed – Hornyák. Vezetőedző: Gálhidi György
Csákvár: Markek – Major, Vukaszovics, Albert I., Koch (Vida D., 60.), Mim – Vörös, Posztobányi, Madarász, Magyar – Ganbold. Megbízott edző: Berndt András
Gólszerző: Hamed (4.), Hornyák (81.), ill. Mim (92.)
MESTERMÉRLEG
Gálhidi György:
– A negyedik percben nagy volt a boldogság, ám úgy érzem, hogy utána elkezdtünk mást játszani, komplikáltunk, lábra passzoltunk, nem jó helyre futottunk. Számomra érthetetlen, hogy miért nem csináljuk tovább azt, amivel gólt szerzünk. A fejekkel továbbra is óriási problémám van, nem tudom követni egy-két játékos gondolkodását. A második találat hozta a megnyugvást, de utána nem szabad gólt kapni az utolsó másodpercekben.
Berndt András: – Gratulálok a Nyíregyházának! Nem az a csapat játéka, amit mutattunk, mindenki tudja, hogy milyenek voltak a felkészülésünk körülményei, de nem erre hivatkozunk. A korai gól befolyásolta az elképzeléseinket, de a szünetig tartottuk magunkat a megbeszéltekhez. Elkerülhető volt a második kapott gól is, illetve az utolsó másodpercekben szerzett találatunk már nem osztott, nem szorzott, Mim Gerinek viszont gratulálok a fejeséhez. Úgy érzem, végig volt tartása a csapatnak és ebben a felforgatott összeállításban is mutattunk valamit.

ÖSSZEFOGLALÓ

A mindenkori utolsó helyen álló csapatok helyzete sosem könnyű, ám a csákváriakat a forduló előtt alighanem a helyezésük foglalkoztatta a legkevésbé – a kérdés az volt, hogyan tud kiállni a Fejér megyei együttes, ugyanis számos játékosa és a szakmai stábból többen, így Visinka Ede vezetőedző is elkapta a koronavírust. A legtöbben már meggyógyultak, ám nem utazhattak el a csapattal, amely ifijátékosokkal töltötte fel a keretét.

A Békéscsaba elleni vereségből érkező Nyíregyháza Spartacus a várakozásoknak megfelelően aktívabban kezdett és már a 4. percben megszerezte a vezetést: Yasin Hamed az ötös bal sarkától a ballal kapu hosszú alsó sarkába lőtt. 1–0

Az első negyedóra után bátrabban futballozott a Csákvár, mint az első percekben és el-el jutott az ellenfele tizenhatosáig, ám a több helyzetet a hazaiak dolgozták ki, akik ha pontosabban vezetik a kontráikat, már az első félidőben növelhették volna az előnyüket.

Hasonló képet mutatott a második játékrész, a Szpari birtokolta többet a labdát ám a Csákvárhoz hasonlóan sokáig nem tudott élni a kevés helyzetével. A 81. percben aztán lezárták a meccset a hazaiak, Hamed mellett rosszul öklözött Markek Tamás, a labda Hornyák Marcellhez pattant, aki hét méterről ívesen a kapuba fejelt (2–0). Az utolsó másodpercekben szépített a vendégcsapat: Mim Gergely távoli lövését még nagy bravúrral védte Fadgyas Tamás, a szögletből aztán már nem tudta hárítani előbbi játékos fejesét(2–1).

A 9. FORDULÓ EREDMÉNYEI
Szeptember 16. (szerda)

Soroksár–Szombathelyi Haladás 2–1
Dorogi FC–Szentlőrinc 0–0
Debreceni EAC–Kazincbarcika SC 0–1
PMFC–Budaörs 0–1
Kaposvári Rákóczi FC–DVSC 1–3
FC Ajka–BFC Siófok 1–1
Vasas FC–Szolnoki MÁV FC 1–1
ETO FC Győr–Békéscsaba 1912 Előre 0–0
Nyíregyháza Spartacus–Aqvital FC Csákvár 2–1
Szeged-Csanád Grosics Akadémia–Gyirmót FC Győr – elmaradt

PERCRŐL PERCRE

Köszönjük a figyelmet!

A gól után Szőts Gergely játékvezető le is fújta a mérkőzést,2–1-re nyert a Spartacus.

92. perc: Mim távoli ívelését szép mozdulattal védte Fadgyas. A szögletet Magyar adta be balról, Mim középről a kapu jobb oldalába fejelt. 2–1

91. perc: Györgyi nagy erejű szabadrúgását vetődve védte Markek. Szép lövés, szép hárítás.

Két perc a ráadás.

90. perc: Vukaszovics buktatta Györgyit. Sárga lap.

88. perc: Vasziljevics állt be Kalocsai helyett.

87. perc: Györgyit nagy szóló után szerelték a tizenhatoson belül. A középpályás túlcselezte magát.

84. perc: Albert 20 méterről középről próbálkozott, Fadgyas fogta a lapos lövést.

81. perc: GÓL! Galambos beadására kijött Markek, ám a felugró Hamed mellett rossz helyre öklözött, Hornyák 7 méterről ívesen a kapuba fejelte. 2–0

80. perc: Magyar rúgta fel Györgyit. Ez is sárga.

77. perc: Kártik helyett Györgyi folytatja.

75. perc: Madarász fejesét könnyen fogta Fadgyas.

71. perc: Kalocsai balról passzolt vissza a középen érkező Hornyákhoz, a csatár takarásból lőtt laposan, Markek védett. Ennél ígéretesebb volt a támadás.

Papp Máté 2019 nyarán a Csákvártól érkezett Nyíregyházára, a középpályás két idény alatt összesen huszonöt bajnokin kapott lehetőséget az együttesnél. Farkas Aurél a 2018-2019-es idényben és az előző szezonban harminckilenc bajnokin játszott a csákváriaknál, míg Galambos Ádám náluk is hosszabb ideig volt a Fejér megyeiek futballistája, ő három idény alatt 51 NB II-es bajnokin jutott szóhoz.

68. perc: Papucsek buktatta Ganbayart. Ez is sárga.

A 17 éves Vida Dorián az első felnőtt bajnoki mérkőzését játssza.

65. perc: Vida rántotta le Kalocsait. A Csákvár játékosáé az első sárga lap.

63. perc: HELYZET! Svedjuk próbálta volna előre ívelni, ám Pappot találta el, akitől Vöröshöz pattant a labda. A támadó megindult a kapu irányába, de 11 méterről fölé lőtt.

60. perc: Koch hosszú ápolás után nem tudta folytatni, Vida állt be helyette.

59. perc: Madarász lapos lövését Fadgyas fogta.

58. perc: Ötvös húzta a lábát, le is cserélte Gálhidi mester. A helyén Papp Máté folytatja.

57. perc: hazai szöglet után Kalocsai lőtt nagy erővel mellé.

52. perc: kontrázott a Spartacus, Ötvös indította Hamedet, ám a vele nagy versenyt futó Mim tisztázott.

A forduló előtt utolsó előtti Kazincbarcikával holtversenyben a Spartacus szerezte a legkevesebb gólt a bajnokságban (6), ehhez hozzá kell tenni, hogy a kapott gólok száma a Pécs (4) után a Békéscsabával egyetemben a legkevesebb.

Elkezdődött a második játékrész.

Véget ért az első félidő!

44. perc: Vörös és Galambos tizenhatoson belüli párharcát előbbi a földön végezte, a játékvezető a sípjába fújt, a vendégek azonban nem örülhettek, lesen volt a támadó.

A Spartacus irányítja a játékot, de figyelnie kell, a Csákvár ugyanis el-el jut a hazai tizenhatosig.

41. perc: Ötvös szabadrúgását Hamed fejelte mellé. Jó helyzet volt.

37. perc: Svedjuk beadása után Kártik 15 méterről fölé lőtt. A túloldalon Madarász jó helyzetben kapott passzt a tizenhatoson belül, de eltörte a labdát.

34. perc:Hamed és Svedjuk jobb oldali összjátékát követően utóbbi az alapvonal közelében passzolt laposan keresztbe. A labdáját senki nem tudta a kapu felé pöckölni.

30. perc: Ötvöst kell ápolni.

26. perc: Albert rántotta le a kiugrani igyekvő Hornyákot. Szőts játékvezető a szabálytalanságot lefújta, sárga lapot nem adott. A szabadrúgás veszélyesen kanyarodott a kapu elé, ám több hazai játékos is lemaradt a labdáról.

25. perc: a Spartacus majdnem lemásolta az első gólját. Ötvös ugratta ki bal oldalt Hamedet, a labdája azonban picit hosszú volt, csak a kapujából jó ütemben kijövő Markekbe tudott lőni.

23. perc: Vukaszovics próbálkozott távolról, lövése jócskán mellé gurult.

17. perc: Az utóbbi percekben többet birtokolja a labdát a Csákvár, mint az első minutumokban, de az első negyedóra egyértelműen a Szparié, amely már növelhette volna a vezetését, ha pontosabban vezeti a kontráit.

A Csákvár az előző, csonka idényben a negyedik helyen végzett, ezt a szezont viszont rosszul kezdte, eddigi hét meccséből egyet sem nyert meg, három döntetlen mellett négyszer kikapott.

11. perc: Hamed 20 méterről kínálta meg Markek kapust, aki fogta a középre tartó labdát.

9. perc: Ötvös jobbról vezette befelé a labdát, addig vár, míg már csak passzolni tudott, a labdára lecsapott egy védő.

A Nyíregyháza Spartacus az ötödik helyről várta a fordulót: három győzelem után, egy döntetlen, majd két vereség következett, az előző két meccséből egyet megnyert, a legutóbbin kikapott.

4. perc: GÓL! Hornyák kiugratásából az ötös bal sarkától Hamed lőtt a kapu hosszú alsó sarkába. 1–0
2. perc: Ötvös beadását Posztobányi 14 méterről fejelte veszélyesen a saját kapuja felé. A szöglet a kapu elé robbanó Hornyákról pattant az alapvonalon túlra.

Elkezdődött a találkozó.

A csapatok már a pályán, hamarosan kezdődik a mérkőzés.

Hornyák Marcellék jól kezdtek a Csákvár ellen (Fotó: Kelet-Magyarország / Dodó Ferenc)
Hornyák Marcellék jól kezdtek a Csákvár ellen (Fotó: Kelet-Magyarország / Dodó Ferenc)

 

ELŐZMÉNYEK

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés. Lássuk, mire jut a bajnokságot remekül kezdő, majd erősen visszaeső Nyíregyháza a mezőnyben egyedüliként eddig győzni képtelen, utolsó Csákvár ellen, amely a vírusos megbetegedések miatt utánpótláskorú játékosokkal volt kénytelen feltölteni a keretét.


„Ha minden jól megy, lesz tizenegy olyan játékosunk, akik a felnőtt keret tagjai, közülük azonban hatan húsz év alattiak – mondta el acsákvári klub honlapjánaka csapat másodedzője, Berndt András, aki Visinka Ede távollétében irányítja a szakmai munkát. – A kispadra a tartalékkapusok mellett csupán öt ifistánkat tudjuk leültetni. Hiába vagyunk a Puskás Akadémia fiókcsapata, jelenleg az NB I-es gárda is szűkében van a játékosoknak, így a kooperációs szerződés alapján nem tudnak fiatalt átirányítani hozzánk a szerdai meccsre. Ha a legjobb csapattal állnánk ki a Nyíregyháza ellen, akkor sem mi lennénk a találkozó esélyesei. A szerdai mérkőzés esetében nem lehet a szakmáról beszélni, megpróbáljuk valahogy túlélni a kialakult helyzetet.”

A Csákvár a múlt hétvégi mérkőzését elhalasztott, a Nyíregyháza viszont játszott Békéscsabán és kikapott 2–0-ra. A hazaiak ezt a vereséget próbálják javítani.

Már hétfőn kihangsúlyoztuk, hogy bár mi vagyunk az esélyesebbek, nem szabad félvállról venni a mérkőzést – mondta Gálhidi György vezetőedző aKelet-Magyarországnak.Elemezgettük a csákváriak játékát, szervezett, jó csapat, persze nem tudni, hogy mennyire estek vissza a nyolcnapos karantén miatt, ami azért nem kevés kihagyás. No de mindenkinek megvan a saját problémája, mi arra koncentrálunk, hogy szerdán győzelemmel örvendeztessük meg szurkolóinkat.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik