NB II: Magasföldi József három évre a Dunaújvárosé

Vágólapra másolva!
2015.06.26. 22:06
Magasföldi József a labdarúgó NB I-ből kieső, a következő szezonban a másodosztályban szereplő Dunaújvárosban folytatja pályafutását. A játékos hároméves szerződést kötött új klubjával.

„Az NB I-ben 219-szer pályára lépő, 47 gólt szerző 30 éves, 181 centiméter magas csatárral erősített csapatunk Magasföldi József személyében” – olvasható a dpase.hu-n.

Megírtuk, hogy a Zalaegerszegnél is képbe került a támadó, de a Dunaújváros lett a befutó.

„Nagy öröm, hogy Dunaújvárosba szerződhetek, hiszen Fejér megyei, a Videotonban nevelkedett játékosként ez számomra olyan, mintha hazaérkeztem volna. Az pedig különösön jó, hogy egy nagyszerű, a csapategységben mindig erős, számomra szimpatikus közösségnek lehetek a tagja” – mondta Magasföldi.


„Dobos Barna ügyvezető igazgatóval többször egyeztettem, ahol azt tapasztaltam, hogy olyan fejlődési irányt mutató egyesület kialakítása a cél, amely elképzelés teljesen azonos az én felfogásommal. Nagyon fontos, hogy tapasztalatommal segítsem a Dunaújvárost és annak minden fiatal játékosát. Hiszem, hogy a személyes példamutatásnál nincs jobb, így arra törekszem, hogy ennek megfeleljek. Ebben a csapatban olyan kitűnő játékosok szerepelnek, szerepeltek, mint Böőr Zoltán, vagy Milinte Árpád, és még sorolhatnám a neveket, akik játéktudásukkal, emberségükkel az elmúlt három év alatt rengeteget tettek ezért a közösségért. Én nem vagyok bonyolult ember, így a beilleszkedéssel biztosan nem lesz problémám.”

A dégi fiatalember pályafutása Székesfehérvárról indult, majd a Slovan Liberecben eltöltött időszak után az FC Sopronhoz került. Ezt követően a Honvéd és a Siófok érintésével szerződött Zalaegerszegre, majd 2010-ben Paksra, ahol két góljával nagyban hozzájárult csapata Ligakupa-győzelméhez – a Santa Coloma ellen góllal mutatkozott be az Európa-ligában.

Magasföldi ezután Gyirmótra igazolt, ahol csapata alapemberének számított. Most nyáron azonban lejárt a szerződése, és a váltás mellett döntött.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A DUNAÚJVÁROSNÁL

Érkezők: Szűcs Lajos (Lombard Pápa), Magasföldi József (Gyirmót)
Kölcsönbe érkezők:

Kölcsönből visszatérők: Burucz Barna (Csákvár), Galambos Ádám (Szolnok), Hajdók Gábor (Bölcske), Hosszú Péter (Baja), Kocsis Gábor (Csákvár), Milinte Árpád (Csákvár), Tóth Tibor (Bölcske)

Az utánpótlásból felkerültek:

Kiszemeltek:
Távozók: Böőr Zoltán (befejezi profi pályafutását), Dino Gavric (horvát, ?), Nikola Grubjesics (szerb, ?), Safet Jahic (szlovén, ?), Nagy Gergely (Vasas), Thiago (brazil, ?)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Hidvégi Sándor (FTC, ?), Nikházi Márk (Diósgyőri VTK), Papp Máté (Videoton, onnan Gyirmót?), Szekeres Adrián (Videoton, ?)
Távozhatnak: Lázár Zsolt (lejár a szerződése, szabadon igazolható), Rafe Wolfe (jamaicai, érdeklődik iránta: Haladás)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik