NB II: Voltak, akik a csapat érdekei helyett a sajátjaikat nézték - Supka

Vágólapra másolva!
2013.12.18. 13:07
Szélsőséges, hullámzó teljesítményt nyújtott az őszi szezon során a labdarúgó NB II-ben a Soproni VSE-GYSEV. A hektikus szereplés végül a 9. helyhez volt elegendő. Supka Attila szakmai igazgató a kisalfold.hu-nak elmondta, sok tényező összejátszott abban, hogy végül a középmezőnyben végeztek.

„Hogy a kilencedik helyen végeztünk, abban több minden összejátszott – mondta Supka Attila a kisalfold.hu-nak. – Először is nem sikerült teljes mértékig úgy megerősíteni a csapatot, ahogy szerettük volna, mert miközben a riválisok már erősíthettek, a mi esetünkben még bizonytalan volt, hogy a másod- avagy a harmadosztályban indulhatunk-e. Úgy gondolom, egy jó felkészüléssel sikerült jól kezdeni. Utána jött a hullámvölgy, benne két mérkőzéssel, amely a mélypontot jelentette. Szerencsére a szezon végére sikerült kiegyenesedni, az utolsó hat mérkőzésen újra egységes volt a gárda, s jöttek is az eredmények. Mindent egybevetve a jó őszi hajrának köszönhetően elégedett lehetek a csapat őszi teljesítményével.”Supka Attila a kisalfold.hu-nak. – Először is nem sikerült teljes mértékig úgy megerősíteni a csapatot, ahogy szerettük volna, mert miközben a riválisok már erősíthettek, a mi esetünkben még bizonytalan volt, hogy a másod- avagy a harmadosztályban indulhatunk-e. Úgy gondolom, egy jó felkészüléssel sikerült jól kezdeni. Utána jött a hullámvölgy, benne két mérkőzéssel, amely a mélypontot jelentette. Szerencsére a szezon végére sikerült kiegyenesedni, az utolsó hat mérkőzésen újra egységes volt a gárda, s jöttek is az eredmények. Mindent egybevetve a jó őszi hajrának köszönhetően elégedett lehetek a csapat őszi teljesítményével.”

A Sopron a szezon közepén kivételesen rossz szériába került, a csapat sorozatban hét mérkőzést elveszített. Ennek okait sokáig kereste a szakmai stáb.

„Két-három vereség után kezdtünk el elmélyedni abban, mi is lehet az ok. A kritikus helyzetben mutatkoztak meg az igazi emberi jellemvonások. Úgy látszik, ez „elvitte a fejeket”, akadtak, akik ekkor a csapat érdekei helyett inkább a sajátjaikat nézték, tehát nem arra koncentráltak, ami valóban a dolguk lett volna, a futballra, és ez bizony vissza is köszönt a mérkőzéseken. Bognár Zsolt csapatkapitány nem volt a csapattal a Puskás Akadémia elleni Magyar Kupa-meccsen, Bali Péter pedig sajnos nem tudott érdemben hozzátenni a csapat játékához, segíteni az együttesnek – ezért döntöttünk úgy, hogy megválunk tőlük. Azt tudni kell, hogy akkortájt, amikor Csiszár Ákos felajánlotta a lemondását, részünkről, a szakmai stáb részéről is felvetődött a közös megegyezéses szerződésbontás. Végül megerősítettek minket a pozíciónkban és ezután minden a helyére került, sikerült megtalálni azt a tizenkét-tizenhárom embert, akik együtt jó szellemű társaságot, jó csapatot alkotnak. Bejött, hogy az új csapatkapitány, Sifter Tamás hátra került a védelembe, jó teljesítményt nyújtott, hátul stabilak voltunk s ez adta az alapot a jó eredményekhez. Szeretnénk két-három minőségi labdarúgóval erősíteni, elsősorban a támadósorban, hiszen ahhoz képest, milyen sok helyzetet dolgoztunk ki, elég kevés gólt szereztünk. A közös felkészülést január hatodikán kezdjük” – fejezte be Supka.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik