Reagáltak a befektetők: „Töretlen a szándék az Újpest megvétele iránt!”

P. T.P. T.
Vágólapra másolva!
2022.01.04. 13:34
null
Hamarosan mégiscsak új időszámítás veheti kezdetét Újpesten? (Fotó: Török Attila, archív)
Az Újpest FC-t megvásárolni szándékozó üzletemberek a Nemzeti Sportnak elmondták, a jogászok már a végleges szerződés kialakításán dolgoznak, töretlen a szándékuk a klub megvétele iránt.

Jó ideje témát jelent az Újpest FC eladása, aki kicsit is benne van a magyar futballban, tisztában van vele, hetek, hónapok, sőt éve óta felvetődik, hogy a futballcsapatot működtető gazdasági társaságban 2011 októberében 95 százalékos tulajdonrészt vásároló Roderick Duchatelet megválik a klubtól.

December elején sokan már készpénznek vették, hogy az üzlet rövidesen megköttetik, lapunk arról is beszámolt, hogy „...az utóbbi időben a különböző sajtóhírek arról szóltak, távol-keleti üzleti kör veheti meg a klubot, de a Nemzeti Sport újpesti forrásai szerint egy több üzletágban érdekelt magyar befektetői páros, Cseke István és Németh János tárgyal Roderick Duchatelet-vel a klub megvételéről.

A belga üzletember az NS keddi számában beszélt először ennek kapcsán, idézzük is őt: Ezek a pletykák már szinte attól a perctől kezdve keringenek, hogy az Újpest FC tulajdonosa lettem, és még ha ezek közül a legutóbbi valóban erőteljesebb, »hangosabb« is, mint a többi, ettől még nem lesz konkrétabb.”

Azt már mi tettük hozzá, hogy értesülésünk szerint továbbra is jó esély mutatkozik arra, hogy a felek hamarosan bejelentik az egyezség megszületését, hiszen a minden részletre kiterjedő tárgyalások folyamatosan zajlanak, sőt jól is haladnak! Mint megjegyeztük, információink szerint Roderick Duchatelet-nek nincs ellenére, hogy eladja az Újpestet, a befektetői körnek pedig feltett szándéka, a patinás, 1885-ban alapított klub megvétele.

Összeállításunkban a belga üzletember szólalt meg, de kedden Németh János és Cseke István a Nemzeti Sportban szeretett volna reagálni a megjelentekre. Érdemes hozzáfűzni, hogy a lapunkhoz eljuttatott közleményen keresztül először és az általuk remélt üzletkötésig utoljára nyilvánulnak meg – ha nem is hosszan, de sokatmondóan.

„Németh János és Cseke István, a Németh és Cseke Kft. tulajdonosai ezúton tájékoztatjuk a futballszerető, az Újpestért különösen aggódó közvéleményt arról, hogy a szándékunk az Újpest megvétele irányában töretlen, továbbra is maximálisan elkötelezettek vagyunk a futball kft. átvétele és üzemeltetése iránt! Örömmel tehetjük hozzá, hogy Roderick Duchatelet a tárgyalások megkezdése óta partner a futball kft. eladásában. A remélt megállapodás részletei természetesen üzleti titkot képeznek, de annyit elárulhatunk, hogy az ilyenkor elmaradhatatlan gazdasági és jogi átvilágítás még zajlik. A Roderick Duchatelet és általunk megbízott jogászok ugyanakkor már dolgoznak a végleges szerződés kialakításán.”

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik