NB I: nívódíjat kapott Miskolctól az idő előtt távozó Szivics

Vágólapra másolva!
2015.05.12. 10:00
Miskolc város napja alkalmából Miskolc Város Sportjáért-díjat kapott Veréb György, a DVTK kapusedzője, Tomiszlav Szivics pedig nívódíjban részesült.

Az indoklás szerint Veréb György sportpályafutásáért, Miskolchoz való ragaszkodásáért, hűségéért kapta az elismerést – számolt be róla a boon.hu.boon.hu.

Veréb Györgyöt szinte teljes pályafutása a DVTK-hoz köti, egy rövid szünetet kivéve 47 esztendeje folyamatosan a klubot szolgálja. Az MVSC érintésével Méráról került Diósgyőrbe, ahol 1968 és 1989 között 286 NB I-es és 119 másodosztályú bajnoki mérkőzésen lépett pályára. Tagja volt az 1977–1978-as bajnokságban bronzérmet nyerő csapatnak és kétszer is elhódította a Magyar Kupát a DVTK színeiben (1977, 1980).

1989-ben vonult vissza az aktív játéktól, azonban 49 évesen egy mérkőzésre még visszatért. Civilként sem tudott elszakadni a labdarúgástól, előbb a klubvezetésben dolgozott, majd visszatért a pályára, a mai napig ő edzi a diósgyőri kapusokat. Kiváló munkáját bizonyítja, hogy hosszú évek óta a csapat húzóemberei és rendszeresen közönségkedvenccé válnak a keze alatt dolgozó kapusok.

Tomiszlav Szivicset, a Diósgyőri VTK korábbi vezetőedzőjét kiemelkedő, sikeres sportedzői munkájáért tüntették ki. Ő más irányú elfoglaltsága miatt a díjat később veszi át.

Szivics Szabadkán született, labdarúgóként Szerbia, Franciaország, Magyarország és Feröer bajnokságában játszott. 2013 nyarán már vezetőedzőként szerzett feröeri bajnoki címekkel és Magyar Kupa-győztesként foglalta el a DVTK kispadját. Az első szezonban Ligakupa-győzelemre vezette a Diósgyőrt és 33 év után szerepelt ismét a Magyar Kupa döntőjében a csapat. Az elért eredmények Európa-liga-indulást értek, ott a máltai Birkirkara és a bolgár Liteksz Lovecs búcsúztatása után az orosz FK Krasznodar már túl erős ellenfélnek bizonyult. Szivics 53 első osztályú mérkőzésen irányította a DVTK-t.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik