Felkészülés: két góllal győzte le a Bröndby az Újpestet

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.02.12. 17:53
Az NB I-ben szereplő Újpest FC labdarúgócsapata nemzetközi felkészülési mérkőzésen 3–1-re kikapott a dán Bröndbytől Belekben.

Az Újpest a kazah Ordabaszi (2–2) és a román másodosztályú Rapid Bucuresti (0–1) elleni meccsét követően harmadik beleki mérkőzését is lejátszotta, ezúttal az ellenfél a dán élvonalbeli bajnokságban 4. helyen álló Bröndby volt az ellenfél.

Az újpestiek beszámolója szerint a találkozót a dánok kezdték jobban, és már az első negyedóra végén megszerezték a vezetést: Zohore kapott labdát a tizenhatoson belül, majd a kifutó Dmitrovics lába alatt a kapuba lőtt. Tíz perccel később már kettővel ment a Bröndby, a büntetőterületen belül szerzett labdát Zohore 13 méterről a léc alá lőtte.

Az újabb gól után felpörögtek az újpestiek: előbb Kabát szögletét követően Sztaniszavljevics csúsztatása után Lázár a lécre lőtt, az ismétlést pedig Simon a kapu fölé vágta, majd Kabát 19 méteres szabadrúgása után védett Hradecky.

A 41. percben szépítettek a lila-fehérek. Balogh szabadrúgását Lázár nem találta jól el, így viszont pont Hammer elé került a labda, aki 5 méterről a kapuba lőtt.

A második félidő elején többet veszélyeztetett a Bröndby, az Újpest cserékkel próbált frissíteni. A 78. percben növelte előnyét a dán együttes, Makienok talált a kifutó Dmitrovics mellett a kapuba. 3–1-re nyert a Bröndby.



FELKÉSZÜLÉS
Újpest FC–Bröndby (dán)
1–3 (1–2)
Belek
ÚJPEST: Dmitrovics – Ngawa, Litauszki, Hammer (Nagy J.), Antón (Andrade) – Balogh B. (Eninful), Sztaniszavljevics – Simon K., Vasziljevics (Koszovics), Lázár B. (Ligot) – Kabát (Tshibuabua)
Gólszerző: Hammer, ill. Zohore (2), Makienok

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik