Felkészülés: az Újpest három góllal kikapott a Lokerentől

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.13. 21:03
Az Újpest Belgiumban edzőtáborozó labdarúgócsapata felkészülési mérkőzésen 4–1-es vereséget szenvedett a Lokerentől.

Kabát Péter és Bavon Tshibuabua bokasérülés miatt nem tudta vállalni a játékot, ám az Újpest első sorban nem elöl, hanem hátul tűnt foghíjasnak. Fél óra elteltével ugyanis már 3–0-ra vezettek a hazaiak, a 34. percben Dusan Vasziljevics beadása után Jarmo Ahjupera szépített.

A belga élvonalban legutóbb hatodik helyen végző Lokeren a kapott gól után is tovább támadott, és csak Balajcza Szabolcs két bravúrjának köszönhetően nem talált be többször az első félidőben.

A 60. percben aztán a Lokeren házi gólkirálya, a tunéziai Hamdi Harbaui megszerezte a második gólját is. Az utolsó fél órában sok csere tördelte a játékot, az ujpestfc.hu szerint Lázár Bencének kényszerűségből kellett lemennie, mivel kapott egy nagyobb rúgást a lábára.Jarmo Ahjupera szépített.

A belga élvonalban legutóbb hatodik helyen végző Lokeren a kapott gól után is tovább támadott, és csak Balajcza Szabolcs két bravúrjának köszönhetően nem talált be többször az első félidőben.

A 60. percben aztán a Lokeren házi gólkirálya, a tunéziai Hamdi Harbaui megszerezte a második gólját is. Az utolsó fél órában sok csere tördelte a játékot, az ujpestfc.hu szerint Lázár Bencének kényszerűségből kellett lemennie, mivel kapott egy nagyobb rúgást a lábára.

A hátra lévő időben több gól már nem született, az Újpest így a Sint-Truiden elleni 1–1-es döntetlenje után a második belgiumi tesztmeccsén 4–1-es vereséget szenvedett. A lilák már a Lokeren elleni összecsapás előtt elköszöntek két próbajátékostól, Leopold Novaktól és Admir Terzictől, Kevin Kis viszont szombat este is bizonyíthatott.

 

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
LOKEREN (belga)–ÚJPEST FC 4–1 (3–1)

Lokeren, 500 néző.
LOKEREN: Boubacar – Odoi, Galiciosz, Taravel, Scholz – Vanaken, Overmeire, Saglik, Persoons – Harbaui, Remacle. Játszott még: Leko, Dutra, Despotovics, De Pauw, De Man
ÚJPEST: Balajcza – Vermes (Litauszki, 74.), Mihajlovics (Molnár S., 74.), Antón, Kis – Simon (Nagy J., 81.), Vasziljevics (Toricska, 61.), Eninful, Balogh B. (Erős R., 81.) – Ahjupera, Lázár B. (Horváth R., 67.)
Gólszerző: Vanakent (2.), Harbaui (10., 60.), Overmeire (29.), ill. Ahjupera (34.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik