Kovács Ferenc: Paulo Sousa az alkalomra várt

Vágólapra másolva!
2013.01.08. 10:08
null
Paulo Sousa biztosan távozik, de még nem tudni pontosan, hogy hová megy, és azt sem, ki érkezik a helyére (Fotó: NS-archív)
Másfél év után intett búcsút Magyarországnak Paulo Sousa. A fehérvári labdarúgók élén eltöltött viharos, de feltétlenül eredményes másfél szezonját Kovács Ferenc, a Videoton korábbi sikeredzője értékelte, aki viszont azt nem árulta el: igaz-e, hogy Sérgio Conceicao követi honfitársát a kispadon.

 

EGY PORTUGÁL MENT, EGY PORTUGÁL JÖN
Ami immár napok óta nyílt titok, hétfőn hivatalossá lett: Paulo Sousa elhagyja a Videoton kispadját, azt azonban egyelőre nem tudni, hogy New York, netán a belgiumi Gent felé veszi az irányt. A Nemzeti Sport úgy értesült, még mindig többesélyes a folytatás. Utódja a portugál élvonalbeli Olhanense leköszönő vezetőedzője, a korábbi csapattárs Sérgio Conceicao lesz, bár ez hivatalosan még nem került megerősítésre.
„Kétféle érzés kavarog bennem is – nyilatkozta Kovács Ferenc a Nemzeti Sportnak. – Azt nem lehet elvenni tőle, hogy kivitte a nemzetközi porondra az együttest, ahol ráadásul igen tisztességesen helytállt, az utóbbi jó néhány év legjobb eredményét produkálva. Egy fiatal szakvezetőről beszélünk, aki mindenáron nyerni akar, ami szintén dicséretes, az már kevésbé, hogy ez a vehemencia rendre a játékvezetőkkel szembeni perlekedéssel párosult, aminek olykor ő is, és sokszor sajnos a klub is megitta a levét. Ugyanakkor meggyőződésem, idővel képes lesz uralkodni magán. Elméletileg roppant felkészült tréner, és az Európa-liga-sikerek is őt igazolják. Az viszont nem tetszett, hogy itthon, a gyengébbnek vélt csapatok ellen is defenzív futballal rukkoltunk ki, ezzel nem tudtam azonosulni, lehet, hogy a páholyban szurkolóvá változva még szidtam is olykor.”

Kérdés, ezek után mennyire érte meglepetésként a Videotonnal UEFA-kupa-döntőig menetelő mesteredzőt a portugál távozása – amit a klub honlapja szerint családi okok motiváltak.

SÉRGIO CONCEICAÓT AZ ŐSSZEL A CLUJ VITTE VOLNA
Sérgio Conceicao tavaly ősszel már majdnem Kelet-Európába költözött, ám az edzőjét, Ioan Andonét októberben menesztő BL-csoport- körös kolozsvári labdarúgócsapattal, a CFR Cluj-zsal végül nem tudott megállapodni.
Bővebben itt olvashat a történtekről!
„Elég jó emberismerőnek tartom magam, valahogy mindig úgy éreztem, Paulo csak az alkalomra vár. Ezért is szorgalmaztam, hogy egy magyar edző is stábtag legyen, hogy váratlan helyzetben se kelljen kapkodni.”

Úgy tudni, Székesfehérváron Sérgio Conceicao személyében már meg is találták az utódot, Kovács Ferenc viszont egyelőre csak „körülírta” a portugál szakembert.

„Miután számos külföldi, főképp brazil és portugál játékosunk van, logikusnak tetszik, ha az utód is portugál lesz, olyan, aki Paulo Sousához hasonló futballfilozófiát képvisel – fogalmazott óvatosan a tiszteletbeli elnök. – De hogy pontosan ki lesz az új edző, hamarosan kiderül.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik