Rudolf Gergely és Nyerges Krisztián gólpárbaja után a DVSC győzött

Vágólapra másolva!
2008.02.20. 16:42
Öt mérkőzést rendeztek szerdán kora délután a Ligakupában. Az A csoport rangadóján a ZTE és a Győr döntetlent játszott, a B csoportban a Paks megerősítette vezető helyét. A C jelű kvartettben a Debrecen legyőzte a REAC-ot és átvette a vezetést.
Rudolf Gergely duplázott a REAC ellen
M. Németh Péter (archív)
Rudolf Gergely duplázott a REAC ellen
Rudolf Gergely duplázott a REAC ellen
M. Németh Péter (archív)
Rudolf Gergely duplázott a REAC ellen

Az A csoportban a Sopron kizárása miatt csak egy mérkőzést rendeztek, a Győr látogatott Zalaegerszegre.

Egervári Sándor együttese a 31. percben szerzett vezetést, Koltai Tamás szabadrúgását Kovács Zoltán az ötösről helyezte a kapuba. Néhány perc múlva Domanyik Szilárd növelhette volna a győriek előnyét, ám tíz méterről leadott fejese a felső lécről jött ki.

A ZTE az 59. percben egyenlített, a nem sokkal korábban beállt Fülöp Tibor 18 méterről védhetetlenül lőtt a bal felső sarokba, ezzel kialakult a végeredmény.

A B jelű kvartettben a Fehérvár a Paksot fogadta, és Gellei Imre legénysége a 37. percben jutott előnyhöz: Heffler Tibor szögletét a hosszún érkező Horváth Sándor a kapu elé bólintotta, Weitner Ádám pedig közelről a kapuba továbbított.

A 72. percben Weitner növelhette volna csapata előnyét, ám a fejese a kapufán csattant. A tolnaiak azonban így is diadalmaskodtak Székesfehérváron.

A Kaposvár a Siófokot fogadta, a vendégek jórészt a tartalékcsapatukkal érkeztek. Az első félidőben Nikolics duplájával a hazai együttes eldöntötte a Somogy megyei rangadót, a támadó mindkétszer négy méterről talált be.

A siófokiak a 88. percben tudtak csak szépíteni, Forgács 30 méteres szabadrúgása a vetődő Kovács Zoltán kezéről pattant a hálóba.

A Nyíregyháza vendége a Honvéd volt, és a vendég kispestiek a 19. percben vezetéshez juhattak volna, ám Abass szép ollózása a kapufán csattant. A félidő második részében azonban némileg mezőnyfölénybe került a Nyíregyháza, és a 41. percben a vezetést is megszerezte: Granát Balázs lőtt tíz méterről a kapuba.

A 71. percben tíz emberre fogyatkozott a hazai együttes, Mboussi megkapta a második sárga lapját. A 81. percben az emberelőnybe került fővárosiak kihasználták egy helyzetüket, Illyés kapus és Zaleh nem értette meg egymást, Fritz viszont lecsapott a labdára, és a hálóba lőtt.

Debrecenben jó meccset vívott egymással a hazai csapat és a REAC. A bajnoki címvédő együttes Nagy Róbert góljával szerzett vezetést, ám Nyerges a kapunak háttal állva lekezelte a labdát, utána pedig félfordulattal gyönyörű gólt lőtt.

Szünet után Rudolf Gergely duplájával megnyugtatónak tűnő előnyt szerzett a hazai csapat, ám Nyerges a saját maga által kiharcolt büntetőt gólra váltotta, az egyenlítés azonban már nem sikerült.

A Zalaegerszeg, a Győr, a Paks, a Kaposvár, a Debrecen és a REAC már bejutott a negyeddöntőbe.


----
A CSOPORT
ZTE FC - GYŐR 1–1 (0–1)
Zalaegerszeg, 400 néző. Vezette: Pánczél K. (Takács G., Lémon)
ZTE: Pogacsics – Sámson, Németh P., Balogh T., Rácz – Zsömlye (Fülöp, 51.), Papp, Bozsik, Kottán K. (Pintér Á., a szünetben) – Sági (Karakai, 60.), Molnár T.
Vezetőedző: Szlavko Petrovics
GYŐR: Varga Z. – Dorogi (Kiss Zs., 18.), Domanyik, Kovács Z., Völgyi (Leitold, 70.) – Pákovics, Eugene, Kiss M., Sánta – Csermelyi, Koltai T. (Kiss Sz., 65.)
Vezetőedző: Kenyeres Imre
Gólszerző: Kovács Z. (0–1) a 31., Fülöp (1–1) az 59. percben
----
B CSOPORT
GABONA TRANSZ-KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC - BFC-SIÓFOK 2–1 (2–0)
Kaposvár, műfüves pálya, 200 néző. Vezette: Németh Á. (Szalai Z., Kis Z.)
RÁKÓCZI FC: Milinte (Kovács Z., a szünetben) – Ribi, Zahorecz, Grúz – Leandro Da Silva, Pest K., Obrics (Kovácsevics, 69.), Szakály D., Pintér A. – Oláh, N. Nikolics (Bozsovics, 60.)
Vezetőedző: Prukner László
BFC-SIÓFOK: Balikó – Nyers, Márton, Forgács, Körmendi – Horváth A., Orosz – Balogh G., Ludányi (Papp G., 80.) – Horváth B., Halászi
Megbízott edző: Horváth Károly
Gólszerző: N. Nikolics (1–0) a 30., N. Nikolics (2–0) a 40., Forgács (2–1) a 88. percben
----
B CSOPORT
FC FEHÉRVÁR - PAKSI FC 0–1 (0–1)
Székesfehérvár, 100 néző. Vezette: Erdős J. (Butkai Zs., Varga F.)
FEHÉRVÁR: Németh V. – Lázár P., Fehér Zs., Csobánki, Fejes – Lattenstein, Vadász – Lelkes (Varga F., 61.), Sándor I. (Gaál M. 73.), Gulyás – Dajics (Magyar B. a szünetben)
Vezetőedző: Disztl László
PAKS: Pokorni – Kriston, Horváth S. (Böde, a szünetben), Salamon, Hanák (Csehi T., a szünetben) – Tamási, Heffler, Buzás – Vári, Weitner, Báló
Vezetőedző: Gellei Imre
Gólszerző: Weitner (0–1) a 37. percben
Jó: Fehér Zs., Csobánki, ill. Buzás, Weitner, Kriston
----
C CSOPORT
DVSC-TEVA - REAC 3–2 (1–1)
Debrecen, 1000 néző. Vezette: Hegedűs A. (Albert, Vári)
DEBRECEN: Polekszics – Nagy Z., Bíró P., Szűcs I., Fodor M. – Nagy R. (Varga J., 70.), Spitzmüller, Demjén, Éles Sz. – Rudolf, Szilágyi P. (Faggyas, 88.)
Klubmenedzser: Herczeg András
REAC: Szántai – Horváth G., Kapcsos, Sallai – Dancs, Cseri, Varga Z., Rása, Somorjai – Torma (Délczeg, 65.), Nyerges
Vezetőedző: Aczél Zoltán
Gólszerző: Nagy R. (1–0) a 20., Nyerges (1–1) a 32., Rudolf (2–1) a 47., Rudolf (3–1) a 72., Nyerges (3–2, 11-esből) a 73. percben
Jó: Polekszics, Fodor M., Nagy R., Rudolf, ill. Dancs, Somorjai, Nyerges
----
C CSOPORT
NYÍREGYHÁZA SPARTACUS - BUDAPEST HONVÉD 1–1 (1–0)
Nyíregyháza, 600 néző. V: Szabó S. (Ring, Fehér Gy.)
NYÍREGYHÁZA: Illyés – Sipos T. (Zaleh, a szünetben), Mboussi, Cséke, Perényi – Miskolczi, Orgován, George, Granát – Lippai (Dosso, 55.) – W. Silva (Vukadinovics, 63.)
Klubmenedzser: Révész Attila
HONVÉD: Pascal – Gebro, Pomper, Benjamin, Vincze Z. (Szöllősi, a szünetben) - Dobos (Fritz, a szünetben), Berdó, Esad, Bojtor - Koós, Abass (Varga Cs., 66.)
Vezetőedző: Supka Attila
Gólszerző: Granát (41.), Fritz (81.)
Kiállítva: Mboussi a 71. percben
Jó: Miskolczi, Lippai, Vukadinovics, ill. Benjamin, Fritz, Pomper
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik