Egy félidőnyi emberhátrány után is győzni tudtak a hazaiak

Vágólapra másolva!
2007.11.03. 15:03
Völgyi gyors gólját Sándor György, Bajzátét Kovács Zoltán egyenlítette ki, ám a győri gólkirály ezt követően úgy is újabb gólt tudott szerezni, hogy csapata emberhátrányban játszott. A kegyelemdöfést pedig Tokody adta meg a végén.

LABDARÚGÓ NB I, 13. FORDULÓ

Helyszín: Győr
Nézőszám: 4000
Játékvezető: Arany Tamás
Asszisztensek: Viszokai, Szécsényi
A KEZDŐCSAPATOK
GYŐR ÚJPEST
1 Sztevanovics 1 Balajcza
25 Nikolov 25 Vermes
32 Stark 21 Korcsmár
3 Kovács Z. 24 Böjte
14 Völgyi 3 Sadjo
6 Varga R. 5 Sándor Gy.
5 Bank 9 Habi
7 Jäkl 7 Radulovic
8 Józsi 28 Tisza
19 Bajzát 20 Foxi
10 Bogdanovics 11 Dourandi
Vezetőedző: Vezetőedző:
Egervári Sándor Urbányi István
Gólszerző: Völgyi (8.), Bajzát (48., 66.), Tokody (90.) ill. Sándor Gy. (37.), Kovács Z. (52.)
Csere: Bogdanovics helyett Koltai (60.), Völgyi helyett Tokody (69.), Józsi helyett Müller (76.), ill. Radulovic helyett Kovács Z. (51.), Vermes helyett Nagy O. (75.), Habi helyett Theobald (87.)
Sárga lap: Völgyi (36.), Kovács Z. (63.), ill. Sadjo (33.), Radulovic (45+1.)
Kiállítás: Nikolov (43.)

A nyolcadik helyen álló Győr a negyedik Újpestet fogadta a Soproni Liga 13. fordulójának szombati első mérkőzésén. Mindenképpen remek meccsre volt kilátás, hiszen míg a házigazdák otthon, addig a lila-fehérek idegenben voltak veretlenek.

Óvatosan kezdtek a csapatok, aztán fokozatosan a átvették az irányítást a hazaiak, akiknek első valamirevaló támadásukból a 8. percben gól is született: a tavaly még az Újpestben játszó Völgyi lőtt parádés mozdulattal a bal felső sarokba.

Ezt követően kezdtek el éledezni a vendégek, ám a győri kapuig nem sikerült eljutniuk, sőt a félidő közepén megint a győriek kerültek fölénybe. A liláknak sokáig nem sikerült átjátszaniuk a fegyelmezetten védekező hazaiakat, ám a félidő hajrájában megtalálták a ritmust, s egy re másra vezették akcióikat, s végül a 37. percben Sándor György, még egy a Völgyinél is szebb góllal egyenlített.

Ezt követően is remek iramban folyt a meccs, amelyben hat perccel később újabb fordulat következett be: Nikolovot állította ki a játékvezető, miután hátulról buktatta Sadjót.

Arra lehetett számítani, hogy a győriek a második félidőre visszaállnak, de nem ez történt, sőt Bajzát a 48. percben – igaz eléggé lesgyanús helyzetből – megint a hazaiakat juttatta vezetéshez. Nem sokáig örülhettek azonban ennek, mert három perccel később beállt az Újpestbe Kovács Zoltán, aki első labdaérintéséből kiegyenlített.

Továbbra is remek iramú volt a meccs, s a győrieken egyáltalán nem látszott, hogy emberhátrányban vannak. Sőt, a 66. percben Bajzát góljával megint vezetéshez jutottak. Az utolsó percben pedig a mindent egy lapra feltevő újpestiek egy újabb gólt kaptak, amit az ugyancsak egykori Tokody szerezte egy kontra során.

Ezt követően ugyan mezőnyfölénybe kerültek a vendégek, de túl sok veszélyt nem tudtak kialakítani. A győriek fegyelmezetten védekeztek, és az emberhátrány ellenére is győzni tudtak – megérdemelten.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik