Női kosár: a Sopron élcsapattal találkozik az Euroligában

B. Ö. B.B. Ö. B.
Vágólapra másolva!
2023.01.25. 08:56
null
Nehéz meccs vár a Sopronra (Fotó: Dömötör Csaba)
Több okból érdemes lesz megnézni szerdán a Sopron Basket–Spar Girona női kosárlabda Euroliga-mérkőzést. Egyrészt a B-csoport két élcsapatáról van szó, amelyek óriási csatát vívnak akár a csoportelsőségért is, másrészt szerepel a spanyoloknál egy olyan játékos, aki novemberig a magyar bajnokot erősítette: Brittney Sykes.


Az egyébként kiváló képességű amerikai hátvéd többször is szerződésszegést követett el, amíg a címvédő kosarasa volt, ezért a Sopron szerződést bontott és perben áll vele. Érdekesség, hogy Sykes ezek után szinte azonnal edzésre jelentkezett Gironában, a nemzetközi szövetség a jogvita ellenére ki is adta a játékengedélyét, így pályára léphet az általa cserben hagyott együttes ellen.

A Sopron vezeti a csoportját, de sokkal nyugodtabban is várhatná a játéknapot, ha nem veszít el a múlt héten egy szinte megnyert mérkőzést a Diósgyőr otthonában. Gáspár Dávidnak azonban van miért örülnie, mert az évadban először teljes kerettel készülhetett a spanyolok elleni összecsapásra. A tavaly tavasszal térd­szalagszakadást szenvedő center, Határ Bernadett is a többiekkel együtt gyakorolt, s bár a Girona ellen még nem játszhat, hamarosan visszatérhet tétmérkőzésen is.

És ez még mindig nem minden, az Euroliga címvédője végre megtalálta kirakósa utolsó „darabját” – eredetileg Courtney Vandersloot lett volna, csak éppen az amerikai játékos néhány hete kivásárolta magát a szerződéséből. A soproniak kivártak a megfelelő pillanatig, és kedden bejelentették, hogy szerződtették a francia válogatott Olivia Époupát a Fenerbahce együttesétől. A 29 éves játékos nagyszerű csapatokban edződött, hazájában a Basket Landes, a Toulouse és a Villeneuve-d'Ascq volt a csapata, aztán Törökországban a Fener előtt szerepelt a Galatasarayban és a Besiktasban, míg Ausztráliában a Canberra Capitalsnál próbálta ki magát.

„November óta szerettünk volna egy hátvédet igazolni a csapat megerősítésére, ám az anyagi lehetőségeink és a piac adottságai miatt eddig nem sikerült – mondta Török Zoltán ügyvezető. – Olivia személyében az elitbe tartozó védőjátékos érkezik hozzánk. Miközben lassan Határ Betti visszatérésére is készülünk, bízom benne, hogy ezzel a kerettel már az idény végéig együtt tudunk dolgozni.”

A francia játékos a Girona ellen még nem lesz a csapatban, várhatóan a hétvégén érkezik meg Sopronba.

NŐI KOSÁRLABDA EUROLIGA
11. FORDULÓ
A-CSOPORT
17.30:
Olympiakosz (görög)–Atomerőmű KSC Szekszárd
B-CSOPORT
18.00:
Sopron Basket–Girona (spanyol) (Tv: Duna World)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik