Női kosár: a Sepsi-SIC egy győzelemre a román bajnoki címtől

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.03.24. 22:24
A háromszéki Székely Légió csapata, a Sepsi-SIC női kosárlabdázói a döntő második hazai mérkőzésén is diadalmaskodtak a Gyulafehérvári Egyetem csapata ellen, és ezzel egy győzelemre vannak a román női bajnoki címtől.

A sepsiszentgyörgyi Szabó Kati Sportcsarnok mai telt házas (1300 fő) mérkőzésén a háromszéki megyeszékhely csapata, a Sepsi-SIC 64–50-re múlta felül a Gyulafehérvár csapatát a bajnoki döntő második mérkőzésén.

A döntő első felvonásán aratott 82–57-es sikert követően ma szorosabb mérkőzésen győzött a sepsiszentgyörgyi együttes. Ezzel a diadalával a Sepsi-SIC 2–0-ra vezet az egyik fél harmadik győzelméig tartó bajnoki párbajban.

A következő két összecsapást Gyulafehérváron rendezik március 29-én és 30-án. Ha a Román Kupát már korábban elhódító háromszékiek bármelyik idegenbeli mérkőzést megnyerik, történetük során először lesznek román bajnokok. Ha mindkét soron következő mérkőzés a hazai Gyulafehérvári Egyetem győzelmével érne véget, a mindent eldöntő ötödik összecsapásra április 3-án Sepsiszentgyörgyön kerülne sor.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik