Női kosárlabda: a litván légiós libabőrös lett a hangulattól

GY. F.GY. F.
Vágólapra másolva!
2023.01.07. 17:14
null
Grigalauskyte kosárra dob (Fotó: Ádám János/Észak-Magyarország)
Euroligás győzelemmel mutatkozott be a DVTK női kosárlabdacsapatában a frissen igazolt litván erőcsatár, Monika Grigalauskyte, aki leginkább Völgyi Péter edző személye miatt szerződött a borsodiakhoz.

 

Nem törődött az esélyekkel a DVTK-Hun-Therm, azzal sem, hogy a második félidő túlnyomó részében hátrányban játszott, s hatalmas szívvel harcolva végül 65–63-ra legyőzte az olasz Beretta Famila Schiót az Euroliga B-csoportjában, amivel 4–4-re módosította a mérlegét, s életben tartotta a továbbjutási reményeit. A DVTK Arénában eddig mindhárom találkozóját megnyerte az együttes, kettőt ráadásul rendkívül izgalmas hajrában. Ha ehhez hozzávesszük, hogy a honi élvonalban nyolcból nyolc a mutatója Kányási Veronikáéknak, akkor nem kockáztatunk nagyot, ha leírjuk: az ellenfelek nem szívesen lépnek be a 2021 októberében átadott csarnokba.

„Lenyűgöző ez az aréna és a szurkolók, nagyon jó itt játszani, teljesen libabőrös lettem tőle, szóval nagyon várom az idény további részét – mondta karján a hamarosan kétesztendős kisfiával Monika Grigalauskyte, a harmincéves litván válogatott erőcsatár, aki csütörtök este debütált a DVTK-ban, nem is rosszul: bő 15 perc alatt hat pontot és nyolc lepattanót számlált. – A legfontosabb, amiért ide igazoltam, hogy ismerem az edzőt, Völgyi Pétert, tisztában vagyok az elvárásaival, és ő is tudja, mire vagyok képes. Emellett tényleg csupa jót hallottam a DVTK-ról, szóval nem volt nehéz döntés, hogy aláírjam a szerződésemet. Nagyon kedvelem a magyar embereket, kedvesek, melegszívűek, otthon érzem magam a társaságukban.”

Érdekesség, hogy Grigalauskyte az előző idényben megfordult a Schiónál is, és nagyon örült annak, hogy ismerős arcokkal találkozott (a mérkőzés után több stábtaggal is megölelték egymást), de ez egy percig sem térítette el attól a céljától, hogy nyerni akar, és végül igazán különleges, nagy győzelemmel kezdhette meg borsodi pályafutását. Jelentős tervekkel áll az évad hátralévő időszaka elé, szeretne a lehető legtovább jutni az Euroligában és a magyar bajnokságban is, egyértelműen érmeket akar gyűjteni hazánkban.

A jövő heti kilencedik fordulóban csütörtökön a belga Mechelen vendégei lesznek az elitsorozatban a miskolciak, akik előbb vasárnap még vendégül látják a TFSE-MTK-t az NB I-ben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik