Kosár: Ő nálam soha nem lesz válogatott – Ivkovics

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.09.22. 10:31
null
Ivkovics női csapatnál is dolgozna (Fotó: Földi D. Attila)
Sztojan Ivkovics elmondta, hogy az Európa-bajnokságot követően (1999 után szerepelhetünk ismét kontinenstornán) nem folytatja munkáját a magyar férfi kosárlabda-válogatott szövetségi kapitányaként, egyben kijelentette, hogy az ő regnálása alatt Lóránt Péter biztos, hogy nem lesz válogatott.

 

Lóránt Péter visszakerülhet-e a keretbe? Teszi fel a kérdést a Népszabadság, amely megjegyzi, hogy Dávid Kornél, ez eddigi egyetlen hazai kosaras, aki játszott az NBA-ben, a közszolgálati tv-ben azt mondta: „szeretné, ha a legjobbak szerepelnének a válogatottban, mert most hiányzott valaki. Mindenki tudja, hogy Lóránt Péterre gondolok, ha rendeződne kisebb konfliktusuk a kapitánnyal”.

Ivkovics nem kertelt a válaszával, egyértelmű kijelentést tett:

„Amikor ők ketten voltak a csapat körül (Dávid volt a csapatvezető – a szerk.), az európai besorolásban a negyedik kalapban voltunk. A legutóbbi párosításban nélkülük a másodikban voltunk. Amíg én vagyok a kapitány, Lóránt nem lesz válogatott” – mondta a magyar szövetségi kapitány.

A szakember azt is elmondta, hogy meddig irányítja a magyar csapatot.

„Az Európa-bajnokság után nem folytatom tovább. Szeretném magam kipróbálni női csapatnál, s később szívesen vállalnék munkát az utánpótlás területén a szövetségben. Lenne tennivaló.”

Korábbi cikkünkből mindent megtudhat a 2017-es Európa-bajnokságról.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik