Keleti rangadónak indult, de sima bostoni siker lett a vége

Vágólapra másolva!
2008.12.02. 08:36
A NBA-ben a 35. játéknap rangadójának a Boston–Orlando meccs ígérkezett, de a Celticsnek végül nem okozott otthon gondot a győzelem begyűjtése. A Golden State és a Miami ugyanakkor óriási csatát vívott, melyet hosszabbítás után egyetlen ponttal a vendégek nyertek meg. A Charlotte 100–90-re megverte a Minnesotát.
Pierce-nek jár a pacsi, csapata legjobbja volt
Fotó: Action Images (archív)
Pierce-nek jár a pacsi, csapata legjobbja volt
Pierce-nek jár a pacsi, csapata legjobbja volt
Fotó: Action Images (archív)
Pierce-nek jár a pacsi, csapata legjobbja volt

Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) 35. játéknapján három mérkőzésre került sor. A legérdekesebb párharcnak a Keleti főcsoportban első Boston és az ugyanott harmadik Orlando találkozója ígérkezett, de a Celtics végül 19 ponttal győzött. A Miami ugyanakkor csak egyetlen ponttal bizonyult jobbnak – hosszabbítás után – a Golden State Warriorsnál.

Bostonban két negyed után még csak két ponttal vezettek a hazaiak, de az összecsapás második felében 17 ponttal múlták felül az Orlandót, így végül fölényes győzelmet arattak.

Érdekesség, hogy a meccs legjobbja nem Kevin Garnett, vagy (a másik oldalon) Dwight Howard volt, akikre talán mindenki számított, hanem a 30 pontot dobó orlandói Rashard Lewis. A látogatóknál rajta kívül Hedo Türkoglu (19 pont, 7 lepattanó, 4 assziszt) és persze Howard is megtette a magáét; bár az utóbbi az előző három fellépésén mindig 20 pont fölé jutott, most viszont csak 14-ig, ugyanakkor leszedett 15 lepattanót.

A Magic azonban elsősorban gyenge cseresora miatt szenvedett vereséget, a Boston legjobbja pedig a 24 pontot, 7 lepattanót és 2 asszisztot jegyző Paul Pierce volt.

A nap legizgalmasabb mérkőzése többek között Dwyane Wade és Jamal Crawford különcsatájáról szólt. Kettejük párharcát a 40 pontos Crawford nyerte meg, de a hosszabbításos meccs végén a 37 pontot és 13 asszisztot elérő Wade örülhetett, hiszen csapata, a Miami Heat 130–129-re legyőzte a Golden State Warriorst.

A mindent eldöntő kosarat egyébként az újonc, 19 éves Michael Beasley büntetője jelentette három másodperccel a ráadásvége előtt. De Beasley nemcsak ezzel, hanem összesen 19 pontjával is nagyban hozzájárult övéi diadalához.

NBA, ALAPSZAKASZ

35. játéknap
Boston Celtics–Orlando Magic 107–88
Golden State Warriors–Miami Heat 129–130 – hosszabbítás után
Charlotte Bobcats–Minnesota Timberwolves 100–90
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik