Tomori: Sajnálom, ami történt, elborult az agyam

Vágólapra másolva!
2010.12.15. 08:33
null
Tomorinak meggyűlt a baja a hollandokkal, nem is tudta kordában tartani az indulatait (Fotó: ehf-euro.com)
A magyar női kézilabda-válogatott a hollandoktól elszenvedett vereség után a Svédország elleni létfontosságú mérkőzésre készül (18.15, tv: Sport1, élő, szöveges tudósítás az NSO-n), amelyen az elődöntőbe kerülésre is van esélye a mieinknek. Valószínűleg azonban nem áll majd Mátéfi Eszter rendelkezésére Tomori Zsuzsanna, aki eltiltásra számíthat kiállítása után. Az átlövő nagyon sajnálja a történeteket. A mai meccsre szintén vereséggel hangoló svéd válogatott nem írja le a magyarokat: Per Johansson szerint a bosszúvágy is hajtja együttesét.

A női kézilabda Európa-bajnokságon a Hollandia ellen elveszített mérkőzés 55. percében kiállított Tomori Zsuzsanna a meccs után elmondta, nagyon sajnálja, hogy belerúgott a félig még rajta fekvő Diane Lameinbe.

SZAVAZÁS

Ön szerint a magyar női kézilabda-válogatott legyőzi Svédországot az Eb-n?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„Rettenetesen sajnálom, ami történt, elborult az agyam – mondta a Nemzeti Sportnak a lelátóra száműzött átlövő. – A holland lánnyal már előtte is össze-összeakadtunk, páros kiállítást is kaptunk, és bevallom, már nagyon dühös voltam. Aztán annál a bizonyos esetnél szabálytalankodott velem szemben, és mindketten a földre kerültünk. Ő meg ráfeküdt a sérült lábamra, ami már nélküle is fájt, be is volt kötve, és ahelyett, hogy felkelt volna, rám nehézkedett, hogy még nagyobb fájdalmat okozzon. Ekkor rúgtam le magamról, amit tényleg elmondhatatlanul sajnálok, mert tudom, hogy semmilyen körülmények között nem lett volna szabad ilyet tennem, ráadásul a csapatot még nehezebb helyzetbe hoztam."

Az eset bekerült a mérkőzés jegyzőkönyvébe, így az erre kijelölt fegyelmi bizottság ma délig dönt arról, eltiltják-e Tomorit. Azt azonban nem árt tudni, hogy ha már összeül a testület, az esetek kilencvenkilenc százalékában ki is szab valamiféle eltiltást, vagyis csoda lenne, ha Tomori Zsuzsanna pályára léphetne a svédek elleni találkozón.

EB-ADATBANK: MÉRKŐZÉSEK ÉS
TABELLÁK – KATTINTSON A       KÉPRE!
EB-ADATBANK: MÉRKŐZÉSEK ÉS TABELLÁK – KATTINTSON A KÉPRE!

Laurencz László, a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya elítélően nyilatkozott Tomori tettéről: a szakember úgy véli, az átlövőt soha többet nem szabadna engedni játszani a nemzeti együttesben.

„Tomori Zsuzsanna viselkedése minősíthetetlen, és itt most nem csak a rugdosódására gondolok, hiszen az egész mérkőzésen olvasni lehetett a szájáról mindent: talán inkább a játékkal kellett volna foglalkoznia. Nálam nem húzna magára válogatott mezt soha többé! Remélem, lesznek következményei az esetnek, mert ha ezt lenyeljük, az a totális morális csőd!" – mondta Laurencz László a Nemzeti Sportnak.

Mátéfi Eszter a vereséget követően úgy nyilatkozott, a svédek elleni mai meccsen – bátor támadójátékkal – mindent megtesz a győzelemért a magyar csapat, amely elődöntőt érhet. A svéd válogatott is vereséggel hangolt az összecsapásra: Per Johansson szövetségi kapitány a franciák elleni kudarc után elmondta, a bosszúvágy is hajtja együttesét.

„Szörnyen idegesek voltak a játékosaim Franciaország ellen, megijedtünk annak a lehetőségétől, hogy máris bejuthatunk az elődöntőbe. Szerencsére azonban korábbi remek teljesítményünkkel olyan helyzetbe hoztuk magunkat, hogy van még egy sanszunk. Nem szabad, hogy megtévesszen bennünket, milyen rosszul játszottak a magyarok a hollandok vagy a norvégok ellen: tudjuk, hogy erős csapatról van szó. Rajtuk kell megtorolnunk a keddi vereségünket: ebben a helyzetben a bosszúvágy jelenti a legjobb motivációt" – mondta Per Johansson.

A MAGYAR VÁLOGATOTT SZEREPLÉSÉRŐL KÉTOLDALAS CIKKET OLVASHAT A SZERDAI NEMZETI SPORTBAN.

A KÖZÉPDÖNTŐ II. CSOPORTJÁNAK ÁLLÁSA
1. Svédország  4
3   1 103–84
6
2. Norvégia  4
3
  1 118–78
6
3. Hollandia 4 2   2
91–80
4
4. Franciaország  4
2
  2 85–96
4
5. MAGYARORSZÁG 4
2
  2 79–104
4
6. Ukrajna  4
  4
82–116
0
A SZERDAI PROGRAM
KÖZÉPDÖNTŐ, 3. FORDULÓ
II. CSOPORT  
Ukrajna–Franciaország 16.15 (Tv: Sport1)
Svédország–Magyarország 18.15 (Tv: Sport1)
Hollandia–Norvégia 20.15 (Tv: Sport1)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik