Strandkézilabda Eb: éremért játszhat a férfiválogatott

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.05.27. 13:52
null
Elődöntős a nazaréi Európa-bajnokságon a magyar férfi strandkézilabda-válogatott (Fotó: EHF/kollektiff images)
Bejutott a portugáliai Nazaréban zajló strandkézilabda Európa-bajnokság elődöntőjébe a magyar férfiválogatott, miután a negyeddöntőben két játszmában legyőzte Ukrajnát.

 

A magyar csapat a B-csoportban Franciaországot és Olaszországot is 2:0-ra győzte le, majd ugyanilyen arányban kapott ki a házigazda portugáloktól, de a középdöntőben a spanyolokat és a németeket is 2:0-ra verte, s csupán a norvégoktól kapott ki szétlövéssel 2:1-re.

Gulyás István csapata a negyeddöntőben aztán Ukrajnát is legyőzte (2:0, 26–22, 26–18), így bejutott a vasárnapi elődöntőbe, ahol ismét a házigazda Portugáliával csap össze a fináléba jutásért.

STRANDKÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG, PORTUGÁLIA
FÉRFIAK
NEGYEDDÖNTŐ

Magyarország–Ukrajna 2:0 (26–18, 26–22)

A magyar női válogatott a C-csoportot a görögök elleni szétlövéses vereséggel kezdte, majd hiába győzte le 2:0-ra Szlovákiát, a norvégok a szétlövésben szintén jobbnak bizonyultak Pinizsi Zoltán csoportharmadikként záró csapatánál. A mieink ezt követően Észak-Macedóniát, Olaszországot és Romániát is 2:0-ra verték, a 9–12. helyért pedig előbb Lengyelországgal csapnak össze május 27-én 14 órától, majd az eredménytől függően az Ukrajna–Olaszország párharc győztese vagy vesztese ellen zárnak.

STRANDKÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG, PORTUGÁLIA
NŐK
HELYOSZTÓ A 9–12. HELYÉRT
MÁJUS 27., SZOMBAT
14.00:
Lengyelország–Magyarország

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik