Strandkézilabda Eb: döntős a magyar férfiválogatott

Vágólapra másolva!
2023.05.27. 21:36
null
A magyar férfi strandkézilabda-válogatott bejutott a döntőbe a portugáliai Eb-n (Fotó: Eurohandball.com)
A magyar férfi strandkézilabda-válogatott döntőbe jutott a portugáliai Európa-bajnokságon.

A magyar szövetség honlapja szerint Gulyás István szövetségi edző csapata a szombati elődöntőben rendkívüli izgalmak közepette, Nahaj László kapus két bravúrjával a szétlövésben jobbnak bizonyult a házigazda portugáloknál. A mieink vasárnap 16 órától a fináléban Németországgal találkoznak.

A csapat a csoportkörben 2:0-ra kikapott Portugáliától, Olaszországot és Franciaországot viszont 2:0-ra legyőzte. A középdöntőben Norvégiával szemben 2:1-re veszített, Németországot és Spanyolországot azonban egyaránt 2:0-ra megverte, így jutott a szombati negyeddöntőbe, ahol Ukrajnát 2:0-ra legyőzte.

A magyar női válogatott a csoportkörben 2:0-ra nyert Szlovákia ellen, ám szétlövésben Norvégiától és Görögországtól is kikapott, így az alsó ágon folytatta, ahol 2:0-ra megverte az olaszokat, a románokat és az északmacedónokat is. A 9–12. helyért 2:1-es siker következett Lengyelországgal szemben, így vasárnap a kilencedik hely lesz a tét Ukrajna ellen.

Az első hét helyezett mindkét nem esetében kijut a június 21-én kezdődő lengyelországi Európai Játékokra, ez a nőknek már nem sikerülhet, a férfiaknak viszont összejött, sőt ha vasárnap aranyérmesek lesznek, kijutnak a Balin sorra kerülő strandvilágjátékokra is.

STRANDKÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG, PORTUGÁLIA
FÉRFIAK

Negyeddöntő
Magyarország–Ukrajna 2:0 (26–22, 26–18)
Elődöntő
Magyarország–Portugália 2:1 (26–22, 16–21, 10–8)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik