Strandkézi: itt a budapesti vb hivatalos logója – kép

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.02.14. 10:14
Július 12–18. között a margitszigeti Palatinus strand területén kerül sor a 7. strandkézilabda-világbajnokságra, amelynek során női és férfiválogatottunk is érmekért száll harcba. A viadal szervezőbizottsága már megkezdte az előkészületeket, ennek keretében mutatták be a világbajnokság hivatalos logóját is.

A világbajnokságra a labdarúgó Európa-bajnokság után, ám a riói nyári olimpia előtt kerül sor. A kézilabdabarátok és a strandkézilabdát még nem ismerők számára ideális program a világbajnokság mérkőzéseinek megtekintése, ráadásul magyar sikerek is várhatóak.

A vb logója együtt jeleníti meg a strandkézilabda minden szépségét: a nyár melegét, a tengerparti hangulatot felidéző homokot és a sportág szépségét, könnyedségét , illetve küzdelmességét, ugyanakkor Budapest nevezetességei is visszaköszönnek.

Női válogatottunk 2013-ban és 2015-ben megnyerte az Európa-bajnokságot, 2013-ban a világjátékokon, 2014-ben pedig a világbajnokságon lett ezüstérmes, így méltán célozza meg hazai pályán a vb-aranyat. Férfiegyüttesünk a tavalyi Európa-bajnoki 4. helyezés után szeretne ismét az elitbe jutni, és fölállni a dobogóra.

A strandkézi-vb logója
A strandkézi-vb logója

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik