Párizs 2024: kézimeccsek lennének a Roland Garros helyszínén

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.09.15. 09:13
null
A megújult Philippe Chatrier Stadion behúzható tetőszerkezetet kapott, így alkalmas lehet a teremsportokra is (Fotó: AFP)
A L’Équipe sportnapilap értesülése szerint a francia nyílt teniszbajnokság központi pályáján, a Philippe Chatrier Stadionban rendezhetik a 2024-es párizsi olimpia kézilabdatornáját.

A beszámoló megemlíti, hogy a koronavírus-járvány miatt a négy év múlva esedékes nyári játékok szervezői vizsgálják a lehetőségeket, hogyan tudnak takarékoskodni a költségeken. Ezek közé tartozik a Porte de Versaille metróállomás közelébe tervezett kézilabdaaréna felépítésének elvetése, amelyet a hírek szerint a Chatrier-val helyettesítenének.

A szervezők jelenleg azt szeretnék elérni, hogy az eredetileg tervezett kiadásokat tíz százalékkal, 400 millió euróval csökkentsék.

A francia nyílt teniszbajnokság legnagyobb, már tetővel is rendelkező stadionjában 15 ezer néző fér el, a teniszversenyek központja a helyszínmódosítás esetén a második legnagyobb pálya, a Suzanne Lenglen lenne a maga 10 086 fős befogadóképességével.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik