Női kézi: titokban, tizedszer is megműtötték Nora Mörköt

H. D.H. D.
Vágólapra másolva!
2020.04.30. 17:28
null
Tizedszer is megműtötték Nora Mörköt (Fotó: Török Attila)
Nora Mörk, a CSM Bucuresti kézilabdázója a norvég TV2-nek adott interjújában elárulta, idén februárban – titokban, a nyilvánosság teljes kizárásával – elvégeztek rajta egy kisebb térdműtétet. A norvég válogatott jobbátlövő azt is elmondta, jól van a tizedik műtétje után, és régóta nem volt már ilyen optimista a folytatást illetően.

 

Nora Mörk 2019 augusztusában a bemutatkozó mérkőzésén, a CSM Bucuresti–Ramnicu Valcea (29–23) román Szuperkupa-mérkőzésen szenvedett keresztszalag-szakadást. A 29 éves jobbátlövő a felépülése után szinte azonnal újabb műtéten esett át, 2020 februárjában a meniszkuszán végeztek el kisebb beavatkozást.

„Szerencsére csak egy kisebb beavatkozás volt: ejtettek egy metszést a meniszkuszomon. Két napot kellett mankóznom, majd egy hét pihenés következett” – mondta Nora Mörk a norvég TV2-nek, majd mosolyogva hozzátette, hogy már két számjegyű műtétet, egészen pontosan tízet tudhat maga mögött.

„A legutóbbi két hónapban ugyanúgy edzettem, mint a többiek. Nincs egy duzzanat se, ez pedig egyszerűen csodálatos. Sokat tudok edzeni, így már meglehetősen erős és gyors vagyok, továbbá az ugrás is egész jól megy. Igaz, az utolsó pár százalékot a legnehezebb hozzárakni a teljesítményemhez” – fogalmazott a Győri ETO-ban is megforduló norvég jobbátlövő, aki azt is elárulta, jelenleg jóval optimistábban látja a jövőjét, mint a korábbi sérülései után.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik